Търсене:
 
      26 01 2021      
 
Оценка: / 13
СлабОтличен 

10 години НФ "Моето дете"... и след това

Приятели, преди 10 години на 25 април 2006 г. създадох Национален форум "Моето дете"- доброволческа организация, общност от родители и специалисти работещи с деца, идея в която повярваха много хора. През тези години успяхме да реализираме 10 благотворителни кампании в които се включиха стотици хора от цяла България и да подкрепим десетки такива в помощ на деца и семейства в беда и деца нуждаещи се от скъпоструващо лечение. Организирахме 40 инициативи, 10 работни срещи на дамския клуб, един семинар, петиция за промени в детското здравеопазване и десетки празнични програми за деца лишени от родителски грижи. Подготвихме и изпратихме не малко писма до институции и допринесохме за три законови промени. Участвахме в кръгли маси и тв дискусии, където отстоявахме своите позиции. Дадохме стотици безплатни консултации и подготвихме поредица от актуални публикации за електронния печат. Всичко това е реализирано единствено и само с доброволчески труд и лични дарения, без участие в европроекти, без банкова сметка, без събиране на пари и без търговски дейности.

В сайта ни www.moetodete.com публикувахме актуална информация и стотици полезни статии, касаещи детското развитие и възпитание, значителна част от които са дело на специалистите от нашия екип. Чрез статии в сайта споделих и своя професионален опит и виждания по определени теми. Във форума с екипа от специалисти дадохме стотици безплатни консултации за родители, като по много от темите самите родители споделиха своя опит. Контактът с нашите потребители днес е пренесен в нашата ФБ страница. Към днешна дата редовните и регистрирани потребители на сайта са 20 000, на форума- над 125 000 и на ФБ страницата близо 6 000, като страниците отделно се радват на стотици посетители със свободен достъп.

Благодаря на нашия екип и на всички съмишленици, сътрудници, доброволци, приятели и хора с добри сърца! Специално благодаря за огромната помощ на Иванка Захариева, Нади Карагьозова, Светла Табакова, Наска Ангелова, Веселина Калемджиева, Светлана Серафимова, Божидар Илиев, Златка Тимонова и на всички прекрасни дами от Дамския клуб на НФ "Моето дете" в Хасково, както и за медийната подкрепа на ЕТв, Хасково нет и в. "Хасковска Марица"! Благодарение на всички вас, доброто е предадено нататък и със сигурност светът е станал по-добър! Благодарение на каузата НФ "Моето дете" се запознах с уникални хора с добри сърца и открих най- ценните ми приятели, за които благодаря на Бог, че ги има.Да си припомним нашите дейности:

Видео: www.moetodete.com/content/view/583
Клип: www.moetodete.com/images/stories/video/10nfmd.mp4

Семинар със Сдружение "Майки срещу дрогата":

Видео: www.moetodete.com/content/view/590/2/

Семинар на Сдружение "Майки срещу дрогата, съвместно с НФ "Моето дете" и Младежки център- Хасково с цел повишаване на информираността на обществеността за наркозависимостите при подрастващите. Гости на събитието бяха представители от РДВР- Хасково, Областна администрация, НПО, психолози, педагози и ученици. Тогава в Хасково все още нямаше Превантивен информационен център по наркотични вещества.

Петиция за промени в детското здравеопазване, съвместно с Инициативата "Спаси, дари на...":

www.moetodete.com/content/view/383/83/
www.moetodete.com/content/view/292/83/
Видео: www.moetodete.com/content/view/585/2/

и www.moetodete.com/content/view/586/2/

Над 5 000 българи подкрепиха петицията за промени в детското здравеопазване, която бе предоставена на вниманието на правителство, МЗ и компетентните органи. Значителна част от исканията ни бяха изпълнени, резултатът тук.

Кампании за коледни подаръци за децата от ДМСГД- Хасково:

2013г: www.moetodete.com/content/view/659/2/
Видео: www.youtube.com/watch?v=Yrsw9jM7vNA&feature=youtu.be
2012: www.moetodete.com/content/view/607/66/
Видео:www.moetodete.com/content/view/608
2011г. Видео: www.moetodete.com/content/view/591/2/

Три поредни години от 2011 до 2013г. организирахме кампании в помощ на децата от ДМСГД- Хасково и успявахме да ги зарадваме с коледни програми, подаръци, играчки, дрехи, лакомства, както и да осигурим за отглеждането им памперси и други полезни дарения. През 2014 и 2015 г. организирахме коледни онлайн кампании, които също привлякоха много дарители. С благодарност към Народен ансамбъл "Златна Тракия" и Танцов състав "Етномагия" с рък. Златка Тимонова, Читалище "Заря"- Хасково и неговият секретар Александър Милушев, ДКТ "Ив.Димов"- Хасково, Театър за деца "Дани и Деси", Младежки център- Хасково и народната певица Елена Илиева за прекрасните и напълно безплатни празнични концерти и спектакли за децата от ДМСГД- Хасково!


Кампания в помощ на Вангел и дъщеричката му Ели:

www.moetodete.com/content/view/631/2/
www.moetodete.com/content/view/624/83/
Видео: www.youtube.com/watch?v=PEpFp4G9RPE

Кампания, която изцяло промени живота на един самотен и отговорен баща и неговата дъщеричка, които живееха в рушаща се къща при пълна мизерия и безизходица. Двамата вече имат дом, осигурен от Община Хасково, който е напълно обзаведен в резултат на организираната от нас кампания. Детето посещава училище и се справя прекрасно. Продължава набирането на средства за лечение и операция на бащата, тъй като единственият му доход е инвалидната му пенсия. Пунктът за набиране на дарения бе осигурен от Красимира Дамянова в ОУ "Св.св.Кирил и Методий" в Хасково. В кампанията се включиха хора от цяла България.


Кампания в помощ на Руми и малката й дъщеричка:

www.moetodete.com/content/view/663/2/
Видео: www.youtube.com/watch?v=peOdEV5prB4&feature=youtu.be

Най- трогателната ни кампания, която обедини стотици хора с добри сърца от цяла България и събра в помощ на самотната и в пълна безизходица майка над 200 пакета с полезни дарения. Жената вече е на работа, детето посещава детска градина, след кампанията подадоха документи за общинско жилище. Вече са спокойни и уверени, не са сами и празниците им са споделени с нови и истински приятелки в лицето на дамите- доброволки от нашия дамски клуб. Продължаваме да ги подкрепяме.


Първи истински 3-ти рожден ден на малката Аслъ:

www.moetodete.com/content/view/674/2/

Един прекрасен ден с много усмивки, през който с общи усилия малката Аслъ за първи път отпразнува своя трети рожден ден с истинска торта, подаръци и малки и големи приятели. Тортата бе осигурена от сладкарници "Наслада", не игри и много усмивки.


Благотворително коледно дамско парти с Дядо Коледа, мама Руми, Аслъ и приятелчета:

www.moetodete.com/content/view/686/2/

Невероятен празник, на който зарадваме малката русокоска с коледни подаръци и изненади. На този ден тя за първи път получи коледен подарък, лично от Дядо Коледа (Александър Милушев).


Нов дом за Руми и малката й дъщеричка, най- удовлетворяващата ни кампания:

www.moetodete.com/content/view/709
Видео: www.moetodete.com/content/view/711

Община Хасково предостави на самотната майка Румяна и детето й общинско жилище. Жената бе назначена на работа с постоянен трудов договор, а детето посещава нова детска градина в близост до жилището им. Това стана, благодарение на кмета г-н Д.Беливанов, за което благодарим! Организирахме кампания и в рамките на два дни се отзоваха фирми и граждани, благодарение на които жилището беше напълно обзаведено с всичко необходимо. Няколко от дамите- доброволки, точно за два дни в навечерието на Нова година, превърнаха празното общинско жилище на Руми и дъщеричката й в уютен дом. Преди това жената и детето живееха в пълна мизерия в барака в покрайнините на града без вода и без елементарни битови условия.Вълшебна Нова година и 5-ти рожден ден на Аслъ:

Малката Аслъ и мама Руми посрещнаха новата 2016 година и 5-я рожден ден на детето в новия им и уютен дом. Дамите от нашия клуб осигурихме подаръци и се погрижихме след години на мизерия, детето да запомни тези два празника като приказни и ... успяхме! Стана традиция всички празници да празнуваме заедно, за да знаят че вече не са сами.
Дамски клуб на НФ "Моето дете":

Клубът представлява десетина жени- доброволки, които отдават време, труд и помощ за нашите каузи. Всяка година през месец април се срещаме и "сверяваме часовниците" си, какво сме свършили и какво не. Срещаме се още по повод празници и благотворителни акции, както и в нашата ФБ група, където членуват 300 дами от цяла България и чужбина и също помагат по различни начини. Всички тези дами аз наричам "Феи на доброто", защото за няколко дни са способни да променят човешка съдба. Благодаря ви, момичета, за огромния труд в помощ за нашите каузи! Бъдете благословени!


Част от десетките дадени интервюта по повод различни кампании, каузи и проблеми, касаещи правата на децата:


Кампания "Да подкрепим Петьо":

www.moetodete.com/content/view/680/66/

Кампания в помощ на новоприет студент, израснал в домове за деца, благодарение на която му беше осигурено всичко необходимо (учебни пособия, лаптоп, джиесем, дрехи, домакински посуда, финансови средства и др.), за да започне спокойно самостоятелния си начин на живот и първата си учебна година във ВУЗ.

Включване в кампаниите на Инициативата "Спаси, дари на..." в помощ на Гошко и Евка от Харманли:

Видео: тук.

10-та юбилейна среща на НФ "Моето дете":

www.moetodete.com/content/view/719/2/

Грамота "Доброволческа иницатива на годината", 2016г.

www.moetodete.com/content/view/727/2/

Инициатива в помощ на Руми и Аслъ бе една от номинираните 51 доброволчески инициативи за 2016г. от Национален алианс за работа с доброволци и Фондация Лале, по повод Международния ден на доброволеца 5 декември. Целта на номинациите за доброволчески инициативи на годината е да отличи организации и групи, които са реализирали своя доброволческа инициатива с обществена значимост. Грамотите бяха връчени на тържествена церемония от президента на Р.България Р.Плевнелиев. По време на събитието ни представляваха нашите дългогодишни приятели, дарители и доброволци Божидар и Елена Илиеви.Подкрепа и приятелство с мама Руми и с Аслъ:

Нашата подкрепа и приятелство с мама Руми и дъщеричката й продължиха. Заедно посрещнахме следващите рождени дни на детето. Помогнахме й с подготовката на всичко необходимо за училище. На детето бяха снабдени още диоптрични очила и компютър. Детето е много добра ученичка и с мама се радват на щастлив и спокоен живот. С благодарност към всички дами- ангели на доброто!


След 10-я юбилей продължаваме да подпомагаме със собствени дарения и труд и да участваме в каузи за защита на децата и самотните родители.

Е-книжка по повод 10-я юбилей на НФ "Моето дете":
Електронна юбилейна книга "Моето дете"
И още: Интервю, презентация, е-книга от Н.Карагьозова- наш сътрудник
.

Нашият сайт: www.moetodete.com
Нашият специализиран форум: http://moetodete.com/forum/index.php
Нашият екип: www.moetodete.com/content/view/128/71/1/1/
НФМД във Фейсбук:

- Фейсбук страница Национален форум "Моето дете"
- ФБ група Дамски клуб НФ "Моето дете"
- ФБ група Форум "Моето дете" за въпроси, отговори и консултации
- ФБ група за взаимопомощ "Майки помагат на майки"

Наши приятели: Инициативата "Спаси, дари на...", Сдружение "Майки срещу дрогата", НФ "Осиновяване", МКБППМН- Кубрат, ДМСГД- Хасково и др.

За контакт: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

На въпроса, защо правим всичко това, отговорът е: За добруването на Земята!Мариана Чомпалова- Йорданова,

социален педагог, основател и администратор на НФ "Моето дете"
2016г.
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете