Търсене:
 
      Начало 28 01 2022      
 
Оценка: / 2
СлабОтличен 

Тригодишна за първи път в живота си получи подарък от Дядо Коледа


Тригодишната Аслъ, момиченцето на самотната майка Румяна, за първи път в живота си получи подарък от ръцете на Дядо Коледа. Коледното парти, организирано от дамския клуб към Национален форум „Моето дете”, се проведе в заведение на бул. „Раковски” в Хасково днес. Дамите бяха довели и своите деца, за да бъде празненство истински весело.

Коледните подаръци, разбира се, бяха осигурени от дамите от клуба, а в ролята на белобрадия старец безвъзмездно влезе Сашо Милушев, секретарят на читалище „Заря”. Малката Аслъ стискаше с все сила многобройните подаръци и сякаш не можеше да повярва, че всички те са за нея. Майката Румяна пък бе на седмото небе от щастие.

Съдбата на самотната майка, която живее в барака без прозорци, без вода и дори без нормален път до жилището, трогна Хасково в началото на тази година. Историята й бе разказана от eTV и Haskovo.net, а добрите хора не закъсняха да помогнат. През февруари в бедната къщурка на Румяна бяха донесени над 200 пакета с дарения – дрехи, храни, вещи за домакинството, дърва за печката. Общината също реагира и Румяна бе назначена на работа в „Екопрогрес”, макар и временно.

Тази Коледа донесе чудеса не само за малката Аслъ, майката Румяна наскоро бе назначена за постоянно на работа. Остава обаче големият й проблем, нерешим без съдействие от общината – жилище. За втора поредна година Румяна е подала молба за общинско жилище, защото бараката, в която живеят с Аслъ, е нездравословна, влажна и неподходяща за отглеждане на малко дете. Румяна се надява чудеса да стават не само по Коледа и в началото на следващата година молбата й да бъде удовлетворена. Така ще спести и няколкото километра пеша по калния сокак до най-близката детска градина. Сега го изминава по два пъти всеки ден, в мраз и жега, за да води малката на забавачка.

Днешното коледно парти не е първото чудо за малката Аслъ тази година. През юни дамският клуб организира в същото заведение празненство за рождения й ден. Тогава момиченцето за първи път в живота си научи какво е рожден ден и подаръци.

Малката вече има истински приятели. Майката Румяна също – дамите от клуба не я забравиха през годината и ще продължат да я подкрепят в трудния й живот на самотна майка.
Тодор Кръшков
Източник: www.haskovo.net
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете