Търсене:
 
      Начало 19 04 2024      
 
Оценка: / 8
СлабОтличен 

Със сълзи от радост мама Руми благодари на добрите хора


Днес успешно приключи кампанията на Национален форум "Моето дете" в помощ на Румяна Георгиева и малката й дъщеричка! Хора с добри сърца от Хасково и градовете София, Пловдив, Ст.Загора, Н.Загора, Варна, Сопот, Харманли, Твърдица и др. градове, както и от чужбина осигуриха близо 200 пакета с полезни неща от първа необходимост: дрехи и обувки за всички сезони на годината за майката и детето, спално бельо, домакински електроуреди и посуда, пакетирани хранителни продукти, памперси, играчки и др. Също кухненски шкаф от Мая Иванова и дърва и въглища от Веселина Келемджиева и нейното семейство. Помещението предоставено за нуждите на кампанията в Хасково и микробус за транспортирането на дарението бяха осигурени от Светла Табакова.

Огромен доброволчески труд за товаренето и разтоварването на дарението положиха доброволците Светла, Светлана и Антон, верните съседи на Руми бай Лютфи и Ани и дежурният екип на ЕТВ и Хасково нет документирал успешния финал на събитието Мария Ламбова, Павел Одаджиев, Вили Йорданов и Тодор Кръшков. Медийни партньори на благотворителната акция бяха ЕТв и Хасково нет, благодарение на които историята на Руми достигна до обществеността и докосна сърцата на много хора. Съпричастни с инициативата бяха много регионални и национални медии. В кампанията
участваха със свои дарения потребители от ФБ групите "Хасковски деца", "Сърцето на доброто", "Искам да подаря", "За без пари" и "Дамски клуб НФ Моето дете". Храни и дрехи дариха и учениците и учителите от ОУ "Хр.Ботев"- с.Долно Ботево. Магазин Германос подпомогна майката с 200 лв., а Флирт такси закупиха памперси. Хранителните продукти и част от дарението бяха подредени в къщичката на жената, а останалата част ще се съхранява на сигурно място в дома на семейството на бай Лютфи, благодарение на което Руми и дъщеричката й са оцелели до сега.Руми през сълзи изказа благодарност за оказаната помощ от толкова много хора с добри сърца. "Никога никой не е помислил за мен, а сега толкова много хора са се сетили за мен и детето, за да ни помогнат. Не зная как да им благодаря...", със сълзи от радост сподели самотната майка. С това дарение майката и детето са подпомогнати с всичко от първа необходимост до края на годината. Жената е подала документи за общинско жилище от фонда за социално слаби лица и за записване на детето в детска градина. В момента тя живее в покрайнините на града в нещо средно между колиба, барака и обор без баня, тоалетна и прозорци и има крещяща нужда от нормален дом. Това, което е похвално обаче е, че тя е една изключително грижовна и всеотдайна майка, която отглежда своето дете с много любов и грижа!
Организаторите на кампанията НФ "Моето дете
" благодарят на всеки един човек, станал част от тази кампания!

"Търсим сериозен работодател от Хасково, който може да предложи на жената работа за какъвто и да е неквалифициран труд дневна смяна." е апелът на хората обединили сили за да помогнат на една майка в труден момент. "Всички сме много изморени, но щастливи и удовлетворени, а денят беше преизпълнен с много емоции, сълзи и радост. Благодарим на всички, които участваха с труд и дарения в тази кампания, както и на ЕТв благодарение на които тази история достигна до нас и докосна сърцата на толкова много хора. След успешните кампании в помощ на Руми и детенцето й (2014г.), Вангел и дъщеричката му Ели (2013г.) и децата от ДМСГД- Хасково (2011, 2012 и 2013г.) се убедихме, че доброто съществува и заедно можем да подобрим живота на човек в беда!", споделиха доброволците от НФ"Моето дете.


09.02.2014г.

Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете