Търсене:
 
      Начало Блогът на Нади 20 07 2024      
 
Оценка: / 4

София посрещна Тюркян Севен с много любов
Image
Популярната кулинарна блогърка с разградски корени Тюркян Севен беше в София в дните 3-4 февруари. Издателство „Инфодар“, организира представяне на книгата й „Щипка Серотонин“. Събитието се състоя в Американския център на Столичната библиотека на площад Славейков на 4 февруари между 12-14.00 часа По време на краткия си престой авторката събра много емоции, получи много обич и внимание от хилядите си почитатели и фенове. Водещи електронни и печатни медии поканиха блогърката да разкаже и пак, и пак за своята страст към кулинарното изкуство и бяха единодушни, че тя е истински посланик между културите на двата народа.

Напиши коментар
 
Оценка: / 7

Ученици разсъждават върху агресията
Image
Агресията е част от нашето развитие. Тя има две страни-конструктивна и деструктивна. Конструктивната част от нея ни движи напред. Деструктивната й страна обаче е индикация, че агресията е явление, която причинява различни вреди и води до травми, които в значителна степен пречат за нормалното развитие на индивида. В последните десетилетия, агресията е на фокус на различни образователни форуми, които поставят на дневен ред важни въпроси, които търсят решения с дълготраен ефект.Напиши коментар
 
Оценка: / 4

Добротата привлича още по-голямо добро!
Из живота и кариерата на Учителя по Доброта


Интервю на Петя Тодорова с д-р Надие Карагьозова- приятел и сътрудник на сайта www.moetodete.com

Може ли да споделите какво е чувството да видиш дете, което се води „безнадежден случай“, но с времето, то се е преборило със своите проблеми и несигурности и се е превърнало в един добър човек, които иска да даде пример на останалите?
- Най-голямата награда за един специалист, работещ с уязвима група деца е да види издърпаното от „безхаберие и път“ дете, като успешен младеж и възрастен. Чувство на удовлетвореност и щастие изпълват съзнанието и сърцето ти. Казваш си, „струвало си е“. Често пътят до такава „качествена поправка“ е дълъг, изисква се много търпение, постоянно насърчение и усилия от двете страни.
Напиши коментар
 
Оценка: / 3

Шенал Исмаил: Отсъствието на детската градина води до социално изключване!
Image
Шенал Исмаил- ст. възпитател в ГЦОУД в СОУ "Хр.Ботев"- гр.Кубрат

Г-жо Исмаил, защо избрахте да станете учител?
Защото тази професия, въпреки цялата бюрокрация, въпреки закостенялата инерция на статуквото и неконкурентното заплащане, притежава в най-голяма степен влиянието и възможността истински да промени света– през децата, които ще го създават утре.
В същото време това е професия, която още от първия работен ден в училище дава лидерската роля да поемеш отговорност за промените, които искаш да видиш в околните и средата си...

Напиши коментар
 
Оценка: / 3

Христина- майсторката на ръчно изработени кукли: Най-добре у човека стои неговата доброта!
Image
Една импровизирана сергийка с ярки и с много старание изработени ръчно изплетени кукли привлече вниманието ми тези дни из Варна. На път към морската градина близо до хотел Черно море на една пейка се беше позиционирала жена, която сръчно премяташе бримка след бримка и с усмивка посрещаше всеки заинтересован, който се спираше да разгледа изделията й. Толкова свежи и толкова симпатични.

Напиши коментар
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Google
 
 
Facebook
  Моето Дете