Търсене:
 
      Начало Моят блог Национална петиция 19 04 2024      
 
Оценка: / 56
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Национална петиция
Страница 2
Страница 3
Страница 4

Национална петиция за промени в детското здравеопазване в Р.България


На вниманието на:

Г-н Сергей Станишев, Министър- Председател на Р.България
Г-н Георги Пирински, Председател на 40-то Народно събрание
Проф. Радослав Гайдарски, Министър на здравеопазването на Република България
Д-р Румяна Тодорова, Директор на Националната здравноосигурителна каса
Проф. Олег Хинков, Зам.Министър на здравеопазването и Председател на Етичната комисия по трансплантация
Г-н Борислав Китов, Председател на Комисията по здравеопазването към Народното събрание на Република България
Г-жа Шерин Местан, Председател на Държавната агенция за закрила правата на детето

Уважаеми дами и господа,

Законът за здравето и Законът за здравното осигуряване ясно подчертават, че децата са приоритет в националната здравна стратегия, но на практика това не е така. При необходимост да се извърши животоспасяваща операция, например трансплантация в чужбина, държавата се дистанцира и родителите са принудени сами да организират кампании за набиране на средства за тяхното лечение.Това често води до загуба на време и до влошаване на състоянието на децата и в много случаи последствията за живота им са фатални. Разчитаме на Вашата подкрепа, гарантирана медицински помощ и право на живот на всяко българско дете, страдащо от заболяване, за което е необходимо лечение в чужбина. Първи сме по детска смъртност в ЕС. Десетки деца умират всяка година в България не защото медицината е безсилна, а поради недостиг на пари за лечението им. Предвид гарантираното право на живот и здравеопазване на българските деца, Ви призоваваме да промените сегашната ситуация! Законите трябва да се променят така, че да бъде реално гарантирана медицинска помощ и право на живот на всяко българско дете, страдащо от заболяване, за което е необходимо лечение в чужбина! Да почиват в мир Дарина, Марина и стотиците български деца, които вече не са между нас! Все още има шанс да помогнем на други болни дечица, очакващи нашата помощ!
С оглед на това имаме следните предложения:
1. Правителството на Република България да подготви и внесе за обсъждане и гласуване в Народното събрание закон, според който държавата да осигурява изцяло финансовата помощ, необходима за животоспасяващите операции на деца и трансплантации, извършващи се в чужбина. Да се гарантира и следоперационна медицинска помощ, консултации и наблюдение от екипа, извършил операцията!
-Процедурата да бъде максимално опростена.
-Транспортирането на малките пациенти да се извършва безплатно и от специално обучен за целта екип и необходимата апаратура.
-Процент от здравно осигурителната вноска на всеки здравно осигурен български гражданин да е целева и да постъпва във фонд за лечение на деца, чието лечение струва над определена сума, определена от законодателя.
2. Да бъдат ревизирани член 22 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица и член 35 от Закона за корпоративното доходно облагане с цел насърчаване на дарителството, като всички дарения за лечението на болни деца бъдат освободени от данъци.
3. Безплатни лекарства за всяко българско дете независимо от вида и степента на заболяването му до 18 год. възраст. Сега съществуващите отстъпки на лекарства за деца са нищожни и незначителни. В повечето страни лечението и лекарствата за деца са безплатни или със значителни намаления.
- Неограничен брой направления за специалисти относно консултации за детски здравословни проблеми.
Ние, екипите от долупосочените електронни издания, специалисти и родители, оставаме в очакване на Ваш отговор и съдействие за промяна на сегашната неблагоприятна ситуация в българското детско здравеопазване.

С Уважение:
Национален форум “Моето дете от 0 до 18г.”- moetodete.com
Инициативата "Спаси, дари на..."- save-darina.org
С подкрепата на:
Сайт mamaibebe.com
Списание amber-bg.com
Сайт varnabebe.com
Сайт kidsbg.com
Тв recaida.com
Форум mamita.forumi.bg
Сайт zdrave.biz
Сайт
bg-mamma.com
Сайт haskovo.tk
Тв 7- Хасково
Сдружение "Настоящи и бъдещи майки"
http://www.snbm.org
Цветелина Рошкова
Глория Русинова

Подкрепeте и подпишете петицията тук!
http://www.bgpetition.com/detsko-zdraveopazvane/index.html

Благодарим на Цветелина Рошкова, една млада майка която положи много усилия тази инициатива да види бял свят! Благодарим на
Глория Русинова, която събра допълнително подписи на хора от гр. Пловдив! Благодарим на всички сайтове, организации и родители, подкрепили петицията! Петицията ще бъде предоставена на всички институции до които е адресирана на 15.09.2007г. Надяваме се ситуацията да се промени в положителна посока в името на децата ни! Заедно можем!

НФМД
 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
  Моето Дете