Търсене:
 
      Начало Моят блог Помощ за Вангел и дъщеричката му Елисавета 19 04 2024      
 
Оценка: / 3
СлабОтличен 


Помощ за Вангел и дъщеричката му Елисавета

НФ "Моето дете" обявява кампания за набиране на помощи за Вангел и дъщеричката му Елисавета

Вангел Христов от с.Узунджово, обл. Хасково е със 76% инвалидност, заради болест на Бехтерев, която вкостява ставите и води до пълно обездвижване. Страничен ефект от болестта е и заболяването глаукома, която без лечение води до пълно ослепяване. Мъжът е пенсионер по болест и се грижи сам за 10 годишната си дъщеричка Елисавета, която също има здравословен проблем- бронхиална астма, но е отличничка в местното училище. ТЕЛК- овото решение на мъжа е изтекло на 30-ти юни и той трябва да се яви пред комисията за ново решение, до тогава остава без инвалидната си пенсия от 120 лв., която е
единствения му доход, освен детските надбавки. Поставяне на изкуствена тазобедрена става или очна операция, биха подобрили качеството на живот на човека и биха задържали прогресирането на болестите, но за неговия доход, сума от 3 000 лв. за изкуствена става е непосилна. Къщата в която живее семейството е в окаяно състояние и пукнатини и всеки момент може да се срути. Баща и дъщеря живеят в крайно мизерни условия без електричество и се нуждаят от всякаква помощ. Въпреки, че живеят в нищета, домът им е чист и подреден. Който желае, може да помогне с финансови средства за лечение и битови сметки, както и с пакетирани хранителни продукти, нови или запазени дрехи, ученически пособия, покъщнина, доброволен труд или строителни материали за ремонт на къщата и др.

НФ "Моето дете" и ФБ групата "Сърцето на доброто" организираха кампания за набиране на помощи за Вангел и дъщеричката му Елисавета. За хората от хасковски регион, които искат да се включат в кампанията могат да носят своите дарение- нови и запазени дрехи, пакетирани хранителни продукти, ученически пособия и всичко необходимо за едно домакинство в беда в ОУ "Св.св.Кирил и Методий"- гр. Хасково, ул.,, Цар Страшимир" №37, от 10 до 19 юли т.г.вкл. (без събота и неделя), от 9,30 до 12,00 ч. в стаята на педагогическия съветник на ет.1, до учителската стая. Помещението е предоставено безвъзмездно от учебното заведение в рамките на 10 дни за което благодарим!


За парични помощи:
Банкова сметка:
ИНВЕСТБАНК АД
BG44IORT80311001470600 - Вангел Ангелов Христов

За дарения чрез колети по пощата:
Вангел Ангелов Христов
с. Узунджово
общ. Хасково, обл. Хасково

Обявено е събитие и във Фейсбук Тук.
За повече информация с видео Тук.

Първи добри новини Тук.

Мариана Йорданова


Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
  Моето Дете