Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Да подкрепим Петьо! 25 09 2018      
 
Оценка: / 10
СлабОтличен 
Да подкрепим Петьо!

Петьо благодари на всички хора с добри сърца, които му повярваха и го подкрепиха!

Петър Киряков е 20-годишен младеж от Хасково, който е израснал в домове за деца лишени от родителски грижи. Тази година завърши средното си образование с отличен успех и е приет за студент в Тракийски университет- Ст.Загора, специалност- лекарски асистент. Той е единственото момче от Защитено жилище- Хасково, абитуриент и новоприет студент тази година.

Дамският клуб към Национален форум "Моето дете" организира през месец август т.г. кампания "Да подкрепим Петьо" в помощ на неговото следване и самостоятелен старт в живота, като обявихме необходимост от набиране на финансови средства за закупуване на учебни помагала и всичко необходимо за един бъдещ студент. Първият етап на кампанията приключи успешно и благодарение на хора с добри сърца Петьо се сдоби с лаптоп, джиесем, нови дрехи, спално бельо, парти-грил, учебни помагала, чанта, тетрадки и всичко от първа необходимост за неговата първа година извън институция. За наша радост удовлетворена е молбата му и ще бъде настанен в студентското общежитие към университета. Банковата му сметка ще остане отворена за тези, които искат да го подкрепят в бъдеще, като до 30.09.2014г. в нея са постъпили 390 лв.

Вярата на Петьо, че няма невъзможни неща се завърна благодарение на няколко невероятни дами в лицето на В.Келемджиева, М.Димитрова, Г.Касърова, В.Добренова, Е.Тодорова, Л.Николова, Р.Жекова, Кр.Янкова, М.Николова, Д.Семерджиева, М.Йорданова и техните приятели, които се отзоваха в подкрепа на новоприетия студент. Благодарение на Веселина Келемджиева, нейното семейство и приятели, Петьо се сдоби с лаптоп, желан и полезен подарък. Дни преди това друга млада дама Марияна Димитрова го зарадва с джиесем. Останалите дами включили се в инициативата осигурихме за младежа нови дрехи, спално бельо, скаричка за принцеси, учебни помагала, тетрадки и парична сума. Книжарници "Темида"- Хасково също осигуриха на бъдещият студент учебни помагала (тетрадки, тефтери, две кожени чанти за лаптоп и за лекции, флашка, органайзер, химикали и др.) в помощ на неговото следване. Най-големият подарък за него в рамките на кампанията обаче са новите му приятели и духовна подкрепа.

Момчето е изключително любознателно и това ни мотивира да се опитаме да му помогнем. Свободното си време винаги е оползотворявал с активно включване в различни извънучилищни форми, като доброволец в БДЗП и БЧК, член на Клуб „Млад репортер” и на „Общински младежки парламент” към Младежки център- Хасково, за което е удостоен с грамоти за дългогодишно участие и принос в доброволческите инициативи. През 2013 г. е взел участие в обучение към Национална лятна академия „Млади лидери” в гр. Атия, за което е получил сертификат за завършен клас по проект „Младежка академия- 2013”. Миналата година Петьо получи стипендия за отличен успех от Фондация „Сирак”. Бъдещият социален работник се оказа, че има и дар слово и бе удостоен с награда в категорията „Есе” на тема ”Чудото любов” в конкурс посветен на Деня на любовта, организиран от Младежки център– Хасково и РЗИ– Хасково. Тази година Петър получи грамота за отличен успех от директора на ПГЛП „Райна Княгиня”– гр. Хасково, а на 28 май т.г. бе поканен от президента на Република България Росен Плевнелиев в резиденция „Бояна”, заедно с други младежи абитуриенти в неравностойно социално положение по проект „Подкрепи една мечта”.

След кампаниите ни в помощ за децата от ДМСГД- Хасково, Вангел и дъщеричката му Ели и Руми и малката Аслъ, успяхме да върнем още една усмивка- тази на един млад човек мотивиран да продължи по пътя на учението.
Петьо завинаги напуска Защитеното жилище и заминава в посока Тракийски университет. Той изказва искрена благодарност към всички хора с добри сърца, които му повярваха и го подкрепиха и обеща, че успешно ще завърши висшето си образование! Пожелаваме му много здраве, успех в учението и в живота и много щастливи мигове!

Който има желание и възможност, може финансово да подкрепи момчето по следната банкова сметка:
Банка УниКредит Булбанк
IBAN: BG02UNCR70001522077571
Петър Ангелов Киряков


За контакт: Тук или на е-поща: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

НФМД, 01.08.2014г.Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Как да играем с детето през първата годи...
Как да играем с детето през първата година от живота му Може да започнете още от самото му...
Още  ]
Кой избива децата!?
Кой избива децата!? Ние. Ние ги избиваме. Всекидневно. В тая държава децата скоро ще се броят...
Още  ]
МКБППМН
Местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и тяхната р...
Още  ]
Мариaна Йорданова в навeчерието на 10- г...
Мариaна Йорданова в навeчерието на Международния ден на доброволеца, Коледа и 10-годишния юбилей н...
Още  ]
Съществува ли Дядо Коледа?
Съществува ли Дядо Коледа? През 1897 г. 8-годишната Вирджиния О’ Ханлън написва пис...
Още  ]
  Моето Дете