Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Педофилията - “Убийцата” на детството! 19 04 2024      
 
Оценка: / 2
СлабОтличен 

Педофилията - “Убийцата” на детството!


Фото: Comstock.com /East NewsПедофилията е сексуално влечение , трайно насочено към полово незрели индивиди (деца). Това е хронофилия, т.е. вид парафилия (сексуално отклонение, сексуално-еротично състояние, при което сексуалното удоволствие се постига с помощта на атипични или забранени от културата действия (сексуални табута), отклоняващи се от общоприетите в рамките на дадена група форми на полово поведение. Те не се отнасят към болезнените състояния (половите извращения).
Чудно защо?! При парафилията сексоеротичната възраст на парафила не съотвества на реалната му възраст. Терминът се развива от старогръцкото ‘paides’ (момче, дете) и ‘philia’ (приятелство). С педофил неофициално понякога се обозначават и хората, които изпитват влечение към юноши (ефебофилия- сексуалното влечение на възрастни към юноши, т.е. към полово зрели, но непълнолетни индивиди), както и сексуалните насилници на деца (сексуални престъпления), което не е правилно. ”Педофилия” е както осъществяването на полов акт с малолетно лице, така и ползването му без акт за постигане на сексуална цел. Т.е. дори и без детето да е докосвано, самото му използване за постигане например на възбуда е педофилски акт.
Аз лично съм била жертва на педофил в детска възраст и това нанесе цялостна травма на живота ми… Днес реших да пиша именно на тази тема, защото тя стои вечно отворена и никой не и обръща достатъчно внимание…По улиците всеки ден се разхождат на свобода такива хора, имащи нужда от психиатрична помощ, те са навсякъде - най- вече около училища и детски градини и един родител не може да бъде спокоен за своето дете, когато го изпраща на училище. Те дебнат своите жертви, искайки да се изгаврят с тях, те плашат децата и това им харесва…Тези хора за мен не са хора..
Как според вас приема едно 7 годишно дете, появата на “някакъв чичко(дядо)” в асансьора, който се усмихва дяволито, приканвайки го “да го пипне”, това се случва всеки ден и във всеки град…Неведнъж такива хора се обаждат на домашни телефони, и чувайки детски глас са “завързвали” разговор, за да получат някаква информация за детето…
Когато ми се беше случило това, аз бях уплашена до смърт, а и се носеха слухове за педофил, който обикалял около училището, в което учех и много се изплаших… Не исках да излизам от вкъщи и само плачех …Това за мен граничеше с някакво страхово, смъртоносно състояние, мислех такива хора за “убийци на детство”….защото едно дете, в момента, в който се сблъска с педофил, вече не е дете…неговият свят се разрушава, то разбира за опасностите, които го грозят…
Друг проблем - Детската порнография..”Детска порнография” е всякакъв вид представяне – независимо с какви средства, на деца в истински или симулирани сексуални действия, а също представяне на изображения на части от детското тяло с цел постигане на някакви сексуални резултати.
В обхвата на понятието влизат снимки, негативи, списания, книги, рисунки, филми, файлове и изобщо всякакви носители на подобно съдържание. Съществуват два основни типа „детска порнография” – мека и твърда. Меката представлява изображения на разголени подрастващи. Твърдата представлява изображения на подрастващи, въвлечени в сексуална активност.
Педофилията и детската порнография са много тясно свързани. Ползването на детска порнография от педофили в извращенията им е нормална практика. Тя е като ползването на еротично списание от нормален мъж или жена.
От друга страна, производството на детска порнография се осъществява чрез педофилски акт. Децата биват заставяни да осъществяват сексуална активност пред камери и фотоапарати, биват заснемани и след това филмите и изображенията се разпространяват сред “почитателите” им.Това са нашите деца…..и колкото и да не можете и не искате да го повярвате, утре това може да бъде вашето дете…Тези хора имат нужда от помощ, но аз не искам моето дете “да им помага”… Когато бива подаден сигнал за такъв човек, полицията просто го задържа за 2 дена и после той отново е на свобода…
Жалко… , нали?!?
С развитието на Интернет проблемът с педофилията и детската порнография стана огромен. Възможностите за пренос на информация, предоставяни от Мрежата откриха път за нов размах и на тази тъмна страна на човешката същност. В момента ползването на Интернет за подобни цели е едно от най-опасните престъпления, превърнали се в приоритет на национални и международни правозащитни органи….

Силвия Маркова
Източник: bgreporter.com


Коментари
Написано от \n Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите '>даниела на 2007-12-20 17:53:43
tova eprosto potresava6to no za jalost e istina 33829 napulno podkrepqm avtorkata :cry :cry :cry :?

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Семейството и душевното здраве на детето
Семейството и душевното здраве на детето Семейството е основна клетка на микроструктур...
Още  ]
Чува ли вашето дете?
Чува ли вашето дете? Скъпи родители, Вие също можете да направите много, така че всяко едно...
Още  ]
Привързаното родителство- изкуството да ...
Привързаното родителство- изкуството да отгледаме щастливи деца Какво е Привързано роди...
Още  ]
Детският труд – възпитание или експлоата...
Детският труд – възпитание или експлоатация? Интервю с Наталия Кирова – главе...
Още  ]
Интервю със Зл. Тимонова
Всяко дете има талант! Интервю със Златка Тимонова- гл. художествен ръководител на Фолклор...
Още  ]
  Моето Дете