Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Да укрепим имунната си ситема и да я подготвим да 24 05 2024      
 
Оценка: / 9
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Да укрепим имунната си ситема и да я подготвим да
Страница 2
Страница 3

Да укрепим имунната си ситема и да я подготвим да

посрещне студената и влажна зима.

Настъпи неусетно есента. Макар, че ни огряват слънчевите лъчи, времето е вече по-студено и влажно. Започваме неусетно да покашляме, да кихаме. По лицата на дечицата ни виждаме хремавите им носленца и бляскавите им очи. За наблюдателните майки, за грижовните баби и дядовци това вече е сигнал, че трябва да потърсят помощтта на природосъобразни лечебни средства за укрепване на детския организъм. Сигнал,че трябва да стимулират защитата на нашите палавници, без обаче да ги алергизират или да им навредят. Вече от десетина години в нашата аптечна мрежа има голямо разнообразие от лечебни средства, подсилващи имунната система на малки и големи. Ценното на хомеопатичните лекарства, е че стимулират организма без никаква възможност да го алергизират или да му навредят по някакъв начин. Повечето родители, баби и дядовци знаят, че приемането по една туба- доза, веднъж седмично от хомеопатичния специалитет Осцилококцинум в рамките на няколко месеца ще укрепи защитата срещу разнообразна вирусна патология. Ако пък вече сме били в контакт с близки, болни от простуда, грип, вземайки от това лекарство по една туба-доза през шест часа в продължение на един ден, ще успеем да си помогнем да не се разболеем. Освен Осцилококцинум има и други хомеопатични средства, които укрепват имунната система като Женоверин, като Силицея, Ехинасея. Последните два медикамента се изписват в различни индивидуални схеми, конкретни за съответния пациент. За всяко често боледуващо дете или възрастен след обстоен преглед и преценка на фамилни заболявания, минали и настоящи оплаквания, лекарят хомеопат прави индивидуална укрепваща схема за лечение. В годините хомеопатията се утвърди като един от най-бързо и ефикасно действащите методи на лечение, разбирасе когато е изписана правилно, когато умело са подбрани както хомеопатичните средства, така и техните разреждания. Това вече зависи от квалификацията на лекаря, от възможностите му за точна диагностика на проблемите, точна ориентация за избора на хомеопатичните медикаменти. Стана студено и влажно. Такава е есента в нашия град. Някои от нас са свикнали с годините, но децата ни трудно преминават този период без да почнат да кихат, да кашлят, а някои дори преболедуват сериозно – обаждат се алергиите, активират се спастичните бронхити, синузитите. При някои деца започва един почти непрекаснат цикъл от често боледуване. Започваме да упрекваме детската ясля, детската градина, бабите, дядовците..А просто трябва да разберем, че при голяма част от рожбите ни все още имунната система е неукрепнала и трябва да се постараем да направим нещо, като например да им бъде изписана индивидуална укрепваща хомеопатична схема за есенно-зимния период. Така заболяванията ще се разредят във времето и отделните епизоди ще бъдат преболедувани много по леко.
Много е важно, когато детето настине още в началото да включим някои хомеопатични средства, за да стопирам заболяването. Например винаги Осцилококцинум през 6 часа по една туба доза, плюс някои от следните специалитети:
При болки в гърлото- ХОМЕОЖЕН 9 по две таблетки за смучене през два часа.
При кашлица и пресипване на гласа ХОМЕОВОКС,даван по същия начин
При хрема КОРИЗАЛИЯ.
При кашлица сиропа СТОДАЛ 5 пъти по една чаена лъжичка.
При втрисане,грипоподобни симптоми ПАРАГРИП.
Много е важно, когато нямаме желаното подобрение до 24 часа, да се обърнем към лекар хомеопат, който ще уточни диагнозата, ще прецени поведението – или ще изпише подходящи хомеопатични монопрепарати , или ще включи стандартна терапия - зависи от конкретното състояние.

Автор: Д-р Ерна Хаджолян- Латифян
Източник: www.varnabebe.com


 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
26 юни - Международен ден за борба с упо...
26 юни - Международен ден за борба с употребата на наркотици и наркотрафика Може да с...
Още  ]
Интернет и вашето дете
Интернет и вашето дете С появвата си за първи път през 80те, Интернет е световен феномен, по нас...
Още  ]
Строгост или либералност
Строгост или либералност Чувството за непълноценност се заражда още в детството Пред ...
Още  ]
Меморандум на едно дете
Меморандум на едно дете Аз ви обичам - обичайте ме и вие! · Не ме разглезвайте. Зна...
Още  ]
Стволовите клетки
Стволовите клетки Нови проучваня за ролята на стволовите клетки Преди около 20 години ...
Още  ]
  Моето Дете