Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Да укрепим имунната си ситема и да я подготвим да 29 11 2023      
 
Оценка: / 9
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Да укрепим имунната си ситема и да я подготвим да
Страница 2
Страница 3


Грипът и хомеопатията

Зимата е сезонът, криещ много опасности за горните дихателни пътища.Студът,влагата,въздушните течения поставят пред сериозни изпитания защитните ни сили и ни правят податливи на въздействието на различни инфекции.
Сред многобройните причинители на заболявания е вирусът на грипа.
Днес всеки вече знае ,че при боледуване от грип,приемането на антибиотици особено в началото е неоправдано,тъй като грипният вирус е устойчив на въздействието им.
Съвременната медицина разполага с много ефикасен напълно безвреден терапевтичен метод на лечение хомеопатичния.Лесно се приема и от кърмачета и от алергични пациенти.Приложен правилно от квалифициран лекар хомеопат този метод на лечение бързо се преборва с грипния вирус.
Тези от нас ,които още с настъпването на есента са започнали веднъж седмично да приемат хомеопатичния специалитет Осцилококцинум сега се убеждават,че са много устойчиви на грипния вирус.Освен за профилактика този медикамент може да се приема и когато сме в контакт с грипно болни- по една туба доза в три поредни дни. Ако вече усещаме ,че се разболяваме Осцилококцинум приет през 6 часа по една туба –доза общо 4 дози ще предотврати тежкото протичане на заболяването.
Хомеопатичните гранули могат да бъдат включени в различни стадии на грипа.Те ще съкратят всяка от фазите на инфекциозното заболяване,ще спомогнат за по лекото протичане и предотвратяване на усложненията!Наборът от хомеопатични медикаменти е различен според стадия и проявите!
В началния лекарят хомеопат може след Осцилококцинум да изпише или Аконит9CH или Беладонна9CH или Ферум фосфорикум9CH в зависимост от състоянието на пациента и оплакванията му.
По време на разгънатата вече клинична картина на грипа при болни с висока температура,силно главоболие е уместно да се включи Гелсемиум9CH три пъти дневно по 5 гранули, при пациенти с висока температура с много силни мускулни и околоставни болки и често с херпес по устните най вероятно лекарят хомеопат ще изпише Рус токсикодендрон 15CH три пъти по 5 гранули.Ако пациента има стомашно чревни проблеми най вероятно ще му бъде предписано хомеопатичното лекарство Баптисия тинктория 9CH по 5 гранули три пъти дневно.
Хомеопатичните медикаменти Калиум фосфорикум9CH или 15CH могат да бъдат включени и с цел преодоляване на следгрипната отпадналостЛекарят хомеопат разполага с богата гама от медикаменти за борба с остатъчната кашлица ,понякога траеща месеци .
Хомеопатичния метод на лечение е индивидуален за всеки болен,имайки предвид различно проявените симптоми и нюансите им,миналите и придружаващите заболявания.При пациенти ,които боледуват по често лекарят- хомеопат ще предпише конкретна схема за укрепване на имунитета а това е изключително важно за всеки един от нас независимо дали се касае за кърмаче ,за малко дете ,за бременна жена ,за по възрастен зрял пациент!


Автор:
Д-р Ерна Хаджолян - Латифян
/Преподавател по клинична хомеопатия/
Кабинет: гр. Варна, ул. "Шипка" 15
тел.: 052 606 849, 0887 292 849
Източник: www.varnabebe.com -наш партньор

БР: Статиите от Сайт "Варна бебе" са публикувани с разрешението на администратора, предвид споразумение за обмен на материали между изданията.Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте. 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Дисциплината и децата
Дисциплината и децата Децата не винаги правят, това, което родителите искат. Когато дет...
Още  ]
Бебешки пубуртет
Бебешки пубуртет Чували ли сте, че децата изживяват бебешки пубертет, когато са на около...
Още  ]
Поставете разумни правила за ползване на...
Поставете разумни правила за ползване на компютъра от децата Ви Как да се справим с компютърната...
Още  ]
Осиновяване на дете от семейства загубил...
Осиновяване на дете от семейства загубили единственото си дете Преди изгрев е най-тъмно...
Още  ]
За какво плаче новороденото?
За какво плаче новороденото? Как да разберем защо плаче? Във всички случаи плачът д...
Още  ]
  Моето Дете