Търсене:
 
      19 04 2024      
 
Оценка: / 1
СлабОтличен 

Деца ще рисуват за деца!

Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания (ЦКОДУХЗ)- гр.Хасково, съвместно с Център за развитие "Интелект"- гр.Хасково и НФ "Моето дете" организират благотворителна инициатива „Деца рисуват за деца”, посветена на Международния ден на детето- 1 юни и Световния ден на околната среда- 5 юни.

Каним всички училища и детски градини на територията на обл. Хасково да участват с рисунки на тема „Децата обичат природата” с които да бъде организирана изложба в двора на Център за развитие „Интелект”- гр.Хасково на 9 юни 2022г.- Международен ден на приятелството. Рисунките ще бъдат предложени на благотворителна разпродажба, а събраната сума ще бъде поставена в кутия, след което преброена пред комисия и отчетена пред участниците в инициативата. С получените средства ще бъде подпомогната кампанията за закупуването на допълнителна рехабилитационна техника, необходима за по-добра грижа в полза на малките потребители на ЦКОДУХЗ - Хасково.

Всички желаещи да участват в благотворителната инициатива, следва да донесат или изпратят за своя сметка своите рисунки най-късно до 3 юни т.г. на адреси: ЦКОДУХЗ- гр. Хасково, ул. „Видин”-14 (всеки работен ден от 8,30 до 14,30 ч.) или Център за развитие „Интелект”- гр. Хасково, ул. „Милин камък”- 9 (до р-т „Алафрангите, понеделник, вторник и петък от 11.00 до 18.00 ч,). Децата с повече творчески умения, могат да изработят и сувенири от отпадъчни или природни материали. Изложбата ще се състои на 9 юни, четвъртък от 16,30 ч. в двора на Център за развитие „Интелект” в гр.Хасково. Няма ограничение относно размера на рисунките и използваните техники. Всяка рисунка трябва задължително да бъде паспартирана и надписана в долния десен ъгъл с име на автора и заглавие на творбата! С изпращането на творбите, авторите се съгласяват да бъдат публикувани и предоставени за благотворителна разпродажба.

Надяваме се в Деня на приятелството, децата в региона да засвидетелстват своето приятелство и съпричастност към децата с увреждания и хронични заболявания, като подпомогнат със своето творчество и труд закупуването на допълнително рехабилитационно оборудване за по-добра и пълноценна грижа към малките потребители на центъра! Непродадените по време на изложбата творби и кутията за събиране на дарения, ще останат на разположение в Център за развитие „Интелект” на желаещите допълнително да се включат в кампанията. На страницата на
ЦКОДУХЗ-Хасково ще бъде публикувана актуална информация за хода на кампанията. Най-активно участващите училища и детски градини ще получат грамоти. По време на благотворителната изложба е предвидена музикална програма.

В ЦКОДУХЗ- Хасково се извършва диагностика, лечение, рехабилитация и работа с деца със социално-значими заболявания, с невромускулни увреждания, с вродени аномалии, редки болести, деца с хронични заболявания, деца с увреждания на опорно – двигателния апарат или отклонения в психомоторното развитие с цел предотвратяване и намаляване степента на увреждането и последствията от него.

ПС: В инициативата могат да участват деца и от други области, ако желаят да нарисуват и изпратят рисунки.

За повече информация: ел.поща: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите или тел. 0876052670.
Албум с детските творби: Тук.Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете