Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта За начинаещи родители 19 05 2022      
 
Оценка: / 0
СлабОтличен 
Съдържание на статията
За начинаещи родители
Страница 2
Страница 3
Страница 4
Страница 5
Страница 6
Страница 7
Страница 8
Страница 9
Страница 10

10 грешки при организацията на детско парти

Организацията на детско парти - това е истинско предизвикателство. Особено за по-млади родители. Особено в днешно време - когато родителите на другите деца са толкова изобретателни, а на пазара се предлагат толкова много неща за детска забава!
Важно е детето ни да е щастливо от хубаво организиран празник. А за нас е важно да избегнем грешките, които най-често се допускат в това. Ето десет съвета.
Много ентусиазирани родители канят прекалено много деца. Правилото е - възрастта на детето плюс едно-две, т.е. 4-5 деца за три годишно дете. Направете списък, за да не се окаже, че неволно сте поканили твърде много гости. Поставете условието - с или без родители да са децата. Съобразете се и с размера на помещението.
Непрактичните родители канят неправилен микс от деца. Децата следва да са приблизително от една възрастова група и да се познават, за да общуват взаимно по-лесно.
Случва се да дойдат и неканени гости. Предвидете няколко порции повече. Ако не дойдат неканени или дори част от канените гости - не се ядосвайте - нарежете тортата на по-големи парчета или сложете по повече сладолед на останалите.
Заетите родители не винаги се съобразяват да осигурят достатъчно възрастни за надзираване, собразно броя деца. Можете да помолите част от родителите на поканените деца за присъствие.
Някои родители не се съобразяват, че децата могат да станат кисели ако се уморят или изгладнеят. Храната трябва да се поднесе навреме или част от нея да е сервирана през цялото време и достъпна за децата.
Някои родители намислят игри за децата, но понякога прекаляват с това и децата се изморяват. Важно е също тези игри да са съобразени с възрастта на децата. Ако се канят актьори за партито те също трябва да са предупредени за възрастта на гостите и да съобразят времето и игрите.
Тези, които за първи път правят детско парти не знаят, че е добре в главата на родителите да има точна програма за цялото празненство. В противен случай то може да се превърне в хаос и нито рожденика, нито гостите да са доволни. Знайте предварително кога ще дойдат децата, с какво ще се занимават, кога ще поднесете сандвичите и кога - тортата.
Прекалено много захар … Торта, сладки, бонбони … това също не е много добра идея. Осигурете нещо солено, а също - достатъчно напитки. За всеки случай в кухнята имайте допълнително количество солети, зрънчо и пуканки.
Помислете за малки подаръци за гостите - особено при по-малки деца, те не разбират защо само едно от тях ще получава всички тези цветни и лъскави пакети с панделки и чудни подаръци в тях. Измислете малки пакетчета с балони, сладки и бонбони за всяко дете. Раздайте ги при отварянето на подаръците или в края на празненството, когато си тръгват.
Някои родители забравят, че главно лице в празника е детето-рожденик, а други прекалено много акцентират на този факт. И в двата случая е добре да се помисли и всички заедно да се забавляват без да се забравя повода!

 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Нервно-психично развитие на бебето
Нервно-психично развитие на бебето Психологическа диагностика на ранното детство Детето през ...
Още  ]
Насилие над деца
Насилие над деца Система за идентифициране, превенция и противодействие на агресивното поведение ...
Още  ]
Типичните родителски грешки
Типичните родителски грешки Стилове майки Типичните родителски грешки, които ние доп...
Още  ]
Строгост или либералност
Строгост или либералност Чувството за непълноценност се заражда още в детството Пред ...
Още  ]
Емоционално развитие на детето
Емоционално развитие на детето ...
Още  ]
  Моето Дете