Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Грип и хомеопатия 21 06 2024      
 
Оценка: / 3
СлабОтличен 


Грип и хомеопатия

В разгара на грипната епидемия сме. Ето няколко полезни съвета както за най-малките, /дори за новородените/, така и за бременните жени. За да не се разболеете от грип вземете профилактично по една туба доза седмично от хомеопатичния специалитет Осциликокцинум. Оставете го да се разтвори в устната кухина, а на бебетата го разтворете в малко вода. Ако пък сте били в контакт с болен от грип , приемете от същия медикамент през 6 часа по една туба доза. При пациенти ,които вече са болни много добре действа хомеопатичният специалитет Парагрип по две таблетки през два часа. Към нето добавете Ехинацея 5СН по пет гранули дневно и витамин С . Ако се оплаквате от силно главоболие, болки в мускулите и ставите може да си купите от аптеките Невроцинезин и да го вземате по две таблетки при нужда. Ако нямате подобрение до 24 часа,потърсете помощ от лекар-хомеопат да ви прегледа и да ви предпише индивидуална хомеопатична схема на лечение,както и схема,укрепваща имунната система, защото много често след преболедуване от грип много пациенти започват да боледуват от различни простудни заболявания много по-често.


Пролет и някои алергични проблеми

Зима е. Нормално е да мислим как да се справим с простудите, с грипа.
Но през месец февруари трябва да обърнем сериозно внимание и наближаващата пролет,а заедно и с това на алергичните ринити, на така наречената сенна хрема,която протича с кихане,сълзене и сърбеж по очите.тези прояви се провокират от цъфтежа на дърветата.
За този досаден здравословен проблем хомеопатията разполага с голям набор от природосъобразни лекарствени средства.Профилактично от месец февруари е добре да се приема Поленс 30СН по десет гранули един път седмично и Пумон хистаминум 15СН по десет гранули също един път седмично.
Съобразно конкретния пациент лекарят –хомеопат може да добави или Арсеникум йодатум,или Натриум муриатикум или Сепия или Ликоподиум .
С настъпването на пролетта при някои хора се получава ситен алергичен обрив по откритите части на тялото,който се провокира от първите по-силни слънчени лъчи или това е израз на така наречения доброкачествен слънчев луцит. За тези пациенти е добре да знаят, че приемайки от месец февруари Пумон хистаминум15СН десет гранули седмично и Хиперикум15СН десет гранули седмично ще ги избави от неприятния обрив.Към тези два медикамента можеда бъде при нужда прибавен и Апис мелифика15СН по пет гранули ежедневно.
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Как да ги научим да се обичат ?
Как да ги научим да се обичат ? По-големите и по-малките деца в семейството рядко живеят в мир...
Още  ]
Стволовите клетки
Стволовите клетки Нови проучваня за ролята на стволовите клетки Преди около 20 години ...
Още  ]
Съвети за родители!
Съвети за родители! Как да се справим с кризите в детската възраст? 10 грешки във възп...
Още  ]
Как детето ви да не страда, когато ви ня...
Как детето ви да не страда, когато ви няма за по-дълго? Някои родители не ходят на ...
Още  ]
Музикални дейности в детската градина
Музикални дейности в детската градина Музикалното изкуство е заемало и заема голямо място ...
Още  ]
  Моето Дете