Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Грип и хомеопатия 26 09 2023      
 
Оценка: / 3
СлабОтличен 


Грип и хомеопатия

В разгара на грипната епидемия сме. Ето няколко полезни съвета както за най-малките, /дори за новородените/, така и за бременните жени. За да не се разболеете от грип вземете профилактично по една туба доза седмично от хомеопатичния специалитет Осциликокцинум. Оставете го да се разтвори в устната кухина, а на бебетата го разтворете в малко вода. Ако пък сте били в контакт с болен от грип , приемете от същия медикамент през 6 часа по една туба доза. При пациенти ,които вече са болни много добре действа хомеопатичният специалитет Парагрип по две таблетки през два часа. Към нето добавете Ехинацея 5СН по пет гранули дневно и витамин С . Ако се оплаквате от силно главоболие, болки в мускулите и ставите може да си купите от аптеките Невроцинезин и да го вземате по две таблетки при нужда. Ако нямате подобрение до 24 часа,потърсете помощ от лекар-хомеопат да ви прегледа и да ви предпише индивидуална хомеопатична схема на лечение,както и схема,укрепваща имунната система, защото много често след преболедуване от грип много пациенти започват да боледуват от различни простудни заболявания много по-често.


Пролет и някои алергични проблеми

Зима е. Нормално е да мислим как да се справим с простудите, с грипа.
Но през месец февруари трябва да обърнем сериозно внимание и наближаващата пролет,а заедно и с това на алергичните ринити, на така наречената сенна хрема,която протича с кихане,сълзене и сърбеж по очите.тези прояви се провокират от цъфтежа на дърветата.
За този досаден здравословен проблем хомеопатията разполага с голям набор от природосъобразни лекарствени средства.Профилактично от месец февруари е добре да се приема Поленс 30СН по десет гранули един път седмично и Пумон хистаминум 15СН по десет гранули също един път седмично.
Съобразно конкретния пациент лекарят –хомеопат може да добави или Арсеникум йодатум,или Натриум муриатикум или Сепия или Ликоподиум .
С настъпването на пролетта при някои хора се получава ситен алергичен обрив по откритите части на тялото,който се провокира от първите по-силни слънчени лъчи или това е израз на така наречения доброкачествен слънчев луцит. За тези пациенти е добре да знаят, че приемайки от месец февруари Пумон хистаминум15СН десет гранули седмично и Хиперикум15СН десет гранули седмично ще ги избави от неприятния обрив.Към тези два медикамента можеда бъде при нужда прибавен и Апис мелифика15СН по пет гранули ежедневно.
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Често алергия е причината за постоянните...
Често алергия е причината за постоянните простуди Алергиите през лятото От полиноза страдат и деца...
Още  ]
Топлината на майчините обятия
Топлината на майчините обятия или за ползата от прегръдката Майчината милувка Помня и...
Още  ]
Световна седмица на кърменето- 2013 "Под...
Световна седмица на кърменето- 2013 "Подкрепа за кърмене: Близо до майките" Тема...
Още  ]
Да станеш мама…
Да станеш мама!? Значение на храненето на жената Как да отслабнем след раждането? Съвременна конт...
Още  ]
Взаимодействие между ДГ и училище
Взаимодействие между ДГ и училище - подготовката на децата за училище в условията на подготвителните...
Още  ]
  Моето Дете