Търсене:
 
      Начало 19 06 2024      
 
Оценка: / 20
СлабОтличен 

18 години НФ "Моето дете"


Приятели, на 25 април 2006г. създадох сайта www.moetodete.com и Национален форум "Моето дете"- доброволческа организация, общност от родители и специалисти работещи с деца, идея в която повярваха много хора. През тези години успяхме да реализираме 15 благотворителни кампании в които се включиха стотици хора от цяла България и да подкрепим десетки такива в помощ на деца и семейства в беда и деца нуждаещи се от скъпоструващо лечение. Организирахме над 40 инициативи, 10 работни срещи на дамския клуб, един семинар, петиция за промени в детското здравеопазване и десетки празнични програми за деца лишени от родителски грижи. Подготвихме и изпратихме не малко писма до институции и допринесохме за три законови промени. Участвахме в кръгли маси и тв дискусии, където отстоявахме своите позиции. Дадохме стотици безплатни консултации и подготвихме поредица от актуални публикации за електронния печат. Всичко това е реализирано единствено и само с доброволчески труд и лични дарения, без участие в европроекти, без банкова сметка, без събиране на пари и без търговски дейности.

В сайта ни www.moetodete.com публикувахме актуална информация и стотици полезни статии и интервюта, касаещи детското развитие и възпитание, значителна част от които са дело на специалистите от нашия екип. Чрез статии в сайта споделих и своя професионален опит и виждания по определени теми. Във форума с екипа от специалисти дадохме стотици безплатни консултации за родители, като по много от темите самите родители споделиха своя опит. Контактът с нашите потребители днес е пренесен в нашата ФБ страница. Към днешна дата редовните и регистрирани потребители на сайта са над 20 000, на форума- над 10 000 и на ФБ страницата около 6 000, като страниците отделно се радват на стотици посетители със свободен достъп.

Благодаря на нашия екип и на всички съмишленици, сътрудници, доброволци, приятели и хора с добри сърца! Специално благодаря за огромната помощ на д-р Нади Карагьозова, Ив.Захариева, Св.Табакова, Н.Ангелова, В.Калемджиева, Св. Серафимова, Зл.Тимонова, Р.Жекова, Кр.Дамянова, Елена и Божидар Илиеви, и на всички прекрасни дами от Дамския клуб на НФ "Моето дете" в Хасково, както и за медийната подкрепа на ЕТв, Хасково нет и в. "Хасковска Марица"! Благодарение на всички вас, доброто е предадено нататък и със сигурност светът е станал по-добър! Благодарение на каузата НФ "Моето дете" се запознах с уникални хора с добри сърца и открих най- ценните ми приятели, за които благодаря на Бог, че ги има.Да си припомним нашите дейности:

Видео: www.moetodete.com/content/view/583

1. Семинар със Сдружение "Майки срещу дрогата":

Видео: www.moetodete.com/content/view/590/2/

Семинар на Сдружение "Майки срещу дрогата"- Пловдив, съвместно с НФ "Моето дете" и Младежки център- Хасково с цел повишаване на информираността на обществеността за наркозависимостите при подрастващите. Гости на събитието бяха представители от РДВР- Хасково, Областна администрация, НПО, психолози, педагози и ученици. Тогава в Хасково все още нямаше Превантивен информационен център по наркотични вещества.

2. Петиция за промени в детското здравеопазване, съвместно с Инициативата "Спаси, дари на...":

За повече информация: www.moetodete.com/content/view/383/83/ и www.moetodete.com/content/view/292/83/
Видео: www.moetodete.com/content/view/585/2/
и www.moetodete.com/content/view/586/2/

Над 5 000 българи подкрепиха петицията за промени в детското здравеопазване, която бе предоставена на вниманието на правителство, МЗ и компетентните органи. Значителна част от исканията ни бяха изпълнени, резултатът тук.

3. Кампании за коледни подаръци за децата от ДМСГД- Хасково:

2013г: www.moetodete.com/content/view/659/2/
Видео: www.youtube.com/watch?v=Yrsw9jM7vNA&feature=youtu.be
2012: www.moetodete.com/content/view/607/66/
Видео:www.moetodete.com/content/view/608
2011г. Видео: www.moetodete.com/content/view/591/2/

Три поредни години от 2011 до 2013г. организирахме кампании в помощ на децата от ДМСГД- Хасково и успявахме да ги зарадваме с коледни програми, подаръци, играчки, дрехи, лакомства, както и да осигурим за отглеждането им памперси и други полезни дарения. През 2014 и 2015 г. организирахме коледни онлайн кампании, които също привлякоха много дарители. С благодарност към Народен ансамбъл "Златна Тракия" и Танцов състав "Етномагия" с рък. Златка Тимонова, Читалище "Заря"- Хасково и неговият секретар Александър Милушев, ДКТ "Ив.Димов"- Хасково, Театър за деца "Дани и Деси", Младежки център- Хасково и народната певица Елена Илиева за прекрасните и напълно безплатни празнични концерти и спектакли за децата от ДМСГД- Хасково! В инициативите се включиха дарители от цяла България.


4. Кампания в помощ на Вангел и дъщеричката му Ели:

www.moetodete.com/content/view/631/2/
www.moetodete.com/content/view/624/83/
Видео: www.youtube.com/watch?v=PEpFp4G9RPE

Кампания, която изцяло промени живота на един самотен и отговорен баща и неговата дъщеричка, които живееха в рушаща се къща в хасовското село Узунджово в мизерия и безизходица. Двамата вече имат дом, осигурен от Община Хасково, който е напълно обзаведен в резултат на организираната от нас кампания. Детето посещава училище и се справя прекрасно. Продължава набирането на средства за лечение и операция на бащата, тъй като единственият му доход е инвалидната му пенсия. Пунктът за набиране на дарения бе осигурен от Красимира Дамянова в ОУ "Св.св.Кирил и Методий" в Хасково. В кампанията се включиха хора от цяла България.


5. Кампания в помощ на Руми и малката й дъщеричка:

www.moetodete.com/content/view/663/
Видео: www.youtube.com/watch?v=peOdEV5prB4&feature=youtu.be

Най- трогателната ни кампания, която обедини стотици хора с добри сърца от цяла България и събра в помощ на самотната и в пълна безизходица майка над 200 пакета с полезни дарения. Жената започна работа към общинска фирма, детето беше прието в детска градина, след кампанията подадоха документи за общинско жилище. Вече са спокойни и уверени, не са сами и празниците им са споделени с нови и истински приятелки в лицето на дамите- доброволки от нашия дамски клуб. Продължаваме да ги подкрепяме.


6. Първи истински 3-ти рожден ден на малката Аслъ:

www.moetodete.com/content/view/674/2/

Един прекрасен ден с много усмивки, през който с общи усилия малката Аслъ за първи път отпразнува своя трети рожден ден с истинска торта, подаръци и малки и големи приятели. Тортата бе осигурена от сладкарници "Наслада", не игри и много усмивки.


7. Благотворително коледно дамско парти с Дядо Коледа, мама Руми, Аслъ и приятелчета:

www.moetodete.com/content/view/686/2/

Невероятен празник, на който зарадваме малката русокоска с коледни подаръци и изненади. На този ден тя за първи път получи коледен подарък, лично от Дядо Коледа (Александър Милушев).


8. Нов дом за Руми и малката й дъщеричка, най- удовлетворяващата ни кампания:

Видео: www.moetodete.com/content/view/711

Община Хасково предостави на самотната майка Румяна и детето й Аслъ общинско жилище. Жената бе назначена на работа с постоянен трудов договор, а детето продължи да посещава нова детска градина в близост до жилището им. Организирахме кампания и в рамките на два дни се отзоваха фирми и граждани, благодарение на които жилището беше напълно обзаведено с всичко необходимо. Няколко от дамите- доброволки, точно за два дни в навечерието на Нова година, превърнаха празното общинско жилище на Руми и дъщеричката й в уютен дом. Преди това жената и детето живееха в пълна мизерия в барака в покрайнините на града без вода и без елементарни битови условия.

ПС: Днес майка и дъщеря продължават да живеят в своя уютен дом. Руми работи в общинска фирма и е един от хората грижещи се за зелените и цветни площи в града. Азлъ е ученичка в пети клас и ни радва с високите си оценки и много добро възпитание.9. Вълшебна Нова година и 5-ти рожден ден на Аслъ:

Малката Аслъ и мама Руми посрещнаха новата 2016 година и 5-я рожден ден на детето в новия им и уютен дом. Дамите от нашия клуб осигурихме подаръци и се погрижихме след години на мизерия, детето да запомни тези два празника като приказни и... успяхме! Стана традиция всички празници да празнуваме заедно, за да знаят че вече не са сами.
10. Дамски клуб на НФ "Моето дете":

Клубът представлява десетина жени- доброволки, които отдават време, труд и помощ за нашите каузи. Всяка година през месец април се срещаме и "сверяваме часовниците" си, какво сме свършили и какво не. Срещаме се още по повод празници и благотворителни акции, както и в нашата ФБ група, където членуват 300 дами от цяла България и чужбина и също помагат по различни начини. Всички тези дами аз наричам "Феи на доброто", защото за няколко дни са способни да променят човешка съдба. Благодаря ви, момичета, за огромния труд в помощ за нашите каузи! Бъдете благословени!


Част от десетките дадени интервюта по повод различни кампании, каузи и проблеми, касаещи правата на децата:


11. Кампания "Да подкрепим Петьо":

www.moetodete.com/content/view/680/66/

Кампания в помощ на новоприет студент, израснал в домове за деца, благодарение на която му беше осигурено всичко необходимо (учебни пособия, лаптоп, джиесем, дрехи, домакински посуда, финансови средства и др.), за да започне спокойно самостоятелния си начин на живот и първата си учебна година във ВУЗ.

12. Включване в кампаниите на Инициативата "Спаси, дари на..." в помощ на Гошко и Евка от Харманли:

Кауза обединила хора от България и САЩ, благодарение на която беше извършена уникална животоспасяваща операция на Гошко от Харманли. След това беше оказана подкрепа за важна операция в чужбина и на малката Евка

Видео: тук.

13. 10-та юбилейна среща на НФ "Моето дете":

Клип- презентация: www.moetodete.com/images/stories/video/10nfmd.mp4
Е-книжка по повод 10-я юбилей на НФ "Моето дете".
Интервю с Марина Йорданова- администратор

14. Грамота "Доброволческа иницатива на годината", 2016г.

www.moetodete.com/content/view/727/2/

Инициатива в помощ на Руми и Аслъ бе една от номинираните 51 доброволчески инициативи за 2016г. от Национален алианс за работа с доброволци и Фондация Лале, по повод Международния ден на доброволеца 5 декември. Целта на номинациите за доброволчески инициативи на годината е да отличи организации и групи, които са реализирали своя доброволческа инициатива с обществена значимост. Грамотите бяха връчени на тържествена церемония от президента на Р.България Р.Плевнелиев. По време на събитието ни представляваха нашите дългогодишни приятели, дарители и доброволци Божидар и Елена Илиеви.15. Подкрепа и приятелство с мама Руми и с Аслъ:

Нашата подкрепа и приятелство с мама Руми и дъщеричката й продължиха. Заедно посрещнахме следващите рождени дни на детето. Помогнахме й с подготовката на всичко необходимо за училище. На детето бяха снабдени още диоптрични очила и компютър. Детето е много добра ученичка и с мама се радват на щастлив и спокоен живот. С благодарност към всички дами- ангели на доброто!
16. Участие в Национална информационна кампания за даряване на реконвалесцентна плазма , организирана от Сдружение „Лечение на К-19 с реконвалесцентна плазма“ през декември 2021г.: Тук.

17. Организиране на Регионален ученически фотоконкурс за Деня на Земята- 22.04.2022г. на тема "Аз обичам природата", съвместно с Център за развитие "Интелект"- гр. Хасково:

http://www.moetodete.com/content/view/848

http://www.moetodete.com/content/view/851

Видео
18. Благотворителна инициатива "Деца рисуват за деца" и кампания за закупуване на допълнително рехабилитационно оборудване за ЦКОДУХЗ- гр. Хасково, съвместно с Център за развитие "Интелект"- гр.Хасково, 2022г.

http://www.moetodete.com/content/view/852

http://www.moetodete.com/content/view/853

Видео19. Национална инициатива за изработване на коледни картички от отпадъчни материали по повод ЕСНО- 2022г.

http://www.moetodete.com/content/view/86620. Грамоти и награди "Приятел на природата"- 2022г.

Инициатива в която отличихме най-всеотдайните природолюбители в региона за 2022 г.

http://www.moetodete.com/content/view/867


21. Инициатива "Коледна торбичка за дете с увреждане"

Инициатива, благодарение на която коледни торбички с изненади получиха всички деца посещаващи ЦКОДУХЗ- гр. Хасково.

http://www.moetodete.com/content/view/869/2

http://www.moetodete.com/content/view/870/2/Нашият сайт: www.moetodete.com

Моят сайт-визитка: https://sites.google.com/view/socialen-pedagog
Нашият специализиран форум (архив): http://moetodete.com/forum/index.php
Нашият екип: www.moetodete.com/content/view/128/71/1/1/
НФМД във Фейсбук- нашите страници и групи: http://www.moetodete.com/content/view/716

Наши приятели: Инициативата "Спаси, дари на...", Сдружение "Майки срещу дрогата", НФ "Осиновяване", МКБППМН - Кубрат, Център за развитие "Интелект" - Хасково, ЦКОДУХЗ - Хасково, Другото училище, Движение Българско семейство др.

За контакт: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

Припомнихме тези специални мигове не за да се похвалим, а защото нашите кампании са прозрачни и бяха реализирани, благодарение на труда и даренията на стотици хора от цяла България и извън нея в името на благотворителни каузи в помощ на хора в беда. Защото доброволчеството и добротворчеството са "заразни" и доброто трябва да се предава напред... На въпроса, защо правим всичко това, отговорът е: За добруването на Земята! Бъдете благословени!Мариана Чомпалова- Йорданова,

социален педагог, основател и администратор на НФ "Моето дете"

Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете