Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Бременна съм, не съм бременна!? 07 12 2022      
 
Оценка: / 2
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Бременна съм, не съм бременна!?
Страница 2
Страница 3
Страница 4
Страница 5
Страница 6
Страница 7
Страница 8
Страница 9
Страница 10


Секс за ... забременяване!

Правенето на бебе трябва да е забавно, а не мъчение.
Може би до вчера сте правила всичко възможно, за да не забременеете и тревожно сте чакала дали “ще ми дойде и този месец”... Кой да предполага, че днес ще се окажете в абсолютно различна позиция – на жена, която прави всичко възможно, за да зачене и отчаяно се надява този път тестът да е положителен.
Какво трябва да знаете за секса и забременяването? Четете тук:
1. Контролирайте овулацията!
Жените разполагат само с няколко дни месечно за забременяване, така че, за да ги използвате пълноценно, трябва да знаете кога е вашата овулация. Мит е, че всички жени са в овулация на 14-я ден от цикъла. Единственият начин да разберете кога сте в овулация е да използвате тест за овулация или да следите температурата си при събуждане всеки ден. Позитивният тест за овулация ви казва, че LH хормона се повишава и вероятно ще сте в овулация в рамките на 12 до 48 часа. Добре е да следите и цервикалната течност, която се променя, като става по-слузеста преди овулация, въпреки че не всички жени отделят такъв секрет. След овулацията, “прозорчето на плодородието” бързо се затваря, а неоплодената яйцеклетка се разпада за 12-36 часа.
2. Поддържайте пламъка на страстта!
В очакване на благоприятните за забременяване дни може да се окаже голямо предизвикателство секса да се запази спонтанен и непринуден. За щастие, високите нrвd на естроген, подпомагащи овулацията, съдействат за усилване на сексуалното желание, така че жените по-често изпитват сексуална възбуда преди и по време на овулация. Използвайте тези моменти, за да се потопите в страстта, предизвикана по естествен път от мъдрата природа при овулация.
3. Съобразявайте позите!
Има добри и не толкова добри пози при секса за забременяване. При него е важно да се осигури “трасе” на спермата, така че тя да стигне безпроблемно от вагината до яйцеклетката. За да й дадете шанс, трябва да наклоните таза по начин, че да се избегне изтичане на семенната течност. Да, добрата стара мисионерска поза върши работа, което не означава , че трябва да е досадно – напротив, тя дава много добра възможност за стимулиране на клитора. В действителност, ако цервикалната течност е “плодородна”, не би трябвало да е толкова важно в каква поза ще правите секс – по важното е сексът да бъде преди и по време на овулация, а не след нея.
4. Не се страхувайте от секса!
Времето е всичко, както стана ясно. Повечето специалисти са единодушни, че ежедневният секс през трите дни преди овулацията, включително деня на овулацията плюс един ден след овулацията, е най-добрата стратегия за “залавяне” на яйцеклетката. Всичкият този секс може да означава много удоволствие за вас и партньора ви. Помислете за това и превърнете секса за забременяване в удоволствие, а не в стрес.
5. Атака към целта “О”!
Освобождаване от стреса, изчистване на тялото, емоционална близост, прочистване на съзнанието, доставящи удоволствие – всичко това се отнася за оргазмите. Те, също така, успокояват главоболието, лекуват ПМС, помагат за добрия сън, премахват напрежението. И най-важното – контракциите по време на оргазъм помагат на семенната течност да достигне там, където трябва. Така че – атака към целта “О”!

Източник: tiabg.com


 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Защо привързано родителство?
Защо привързано родителство? Сигурно всички сте чували съвети от рода на „Не го ...
Още  ]
Спокоен детски сън
(Не) Спокоен детски сън Причините за безсънните нощи на най-малките са много - колики, н...
Още  ]
Значение на храненето на жената по време...
Значение на храненето на жената по време на бременността Хранене и бременност Бременността...
Още  ]
Грип и хомеопатия
Грип и хомеопатия Пролет и някои алергични проблеми ...
Още  ]
Въпроси и отговори за интегрираното обуч...
Въпроси и отговори за интегрираното обучение Познавателните процеси при умствено изостаналите деца...
Още  ]
  Моето Дете