Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Бременна съм, не съм бременна!? 07 12 2022      
 
Оценка: / 2
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Бременна съм, не съм бременна!?
Страница 2
Страница 3
Страница 4
Страница 5
Страница 6
Страница 7
Страница 8
Страница 9
Страница 10


Седем съвета как да се предпазим от безплодие

1.Ползвайте контрацептиви!
Абортът по желание води класацията на причинителите на безплодие. Абортът е рисков за здравето, особено при нераждали жени. Съществуват много и различни надеждни начини за предпазване от забременяване – презервативи, противозачатъчни хапчета, диафрагми, хормонални пластири, спирали и др. Най-рисковият метод е прекъсването на половия акт.
2.Избягвайте абортите!
При аборт, плодът се отстранява чрез остъргване на матката. Понякога след такава манипулация в маточната кухина остават частици тъкан – любима храна на бактериите, които причиняват инфекции. От друга страна, тези инфекции могат да доведат до запушване на маточните тръби и оттам до безплодие.
3.Спрете цигарите!
Тютюнопушенето уврежда продуктивните функции при жената и пречи на нормалното развитие на плода. Дори жената да забременее, детето е изложено на риска да се роди с по-ниско телесно тегло от обичайното, ако майката пуши.
4.Веднъж в годината посещавайте вашия акушер-гинеколог!
Годишният профилактичен гинекологичен преглед е задължителен за всяка жена, която води полов живот. Специалисти препоръчват на жени над 35 години да правят по 2 профилактични прегледа в годината. Жените са изложени на повече бактериални “атаки”, заради топлата и влажна среда на влагалището. По време на профилактичния преглед могат да се открият и лекуват навреме заболявания, които причиняват стерилитет.
5.Не се самолекувайте при полови възпаления и инфекции!
Симптомите на някои заболявания отминават, но последствията остават. Често от немарливост или липса на време, жените си казват: “Това е като миналия път, ще пия същото лекарство, което ми предписаха тогава.” Тази заблуда може да доведе до усложнения, които да нарушат функциите на маточните тръби. Симптомите на някои тежки заболявания дублират тези на по-безобидните, като гъбичната инфекция например. А някои възпаления дори протичат безсимптомно. Още по-опасно е да оставите заболяването да отмине от само себе си.
6.Избягвайте безразборните полови контакти!
За съжаление презервативът може да ни предпази от малко заболявания, предимно от СПИН. За повечето полово предавани болести и инфекции обаче няма застраховка, тъй като някои от тях се предават не само по семенната течност. Добрата лична хигиена също не е гаранция за безопасен секс. Ограничаването на безразборните контакти е най-сигурният начин да се предпазим от полови инфекции и болести.
7.Специалисти съветват да родите първото си дете до 30 годишна възраст!
След 30-те години, яйчниците произвеждат все по-малко яйцеклетки с нормална структура, докато работата им спре напълно в началото на менопаузата. В повечето случай е почти невъзможно да се забременее по естествен път след 40 години. Освен това с напредването на възрастта силно намалява шансът за успешното имплантиране на ембрион.

Източник: www.az-jenata.com


 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Въпроси и отговори за интегрираното обуч...
Въпроси и отговори за интегрираното обучение Познавателните процеси при умствено изостаналите деца...
Още  ]
Малтретиращите родители
Малтретиращите родители Възраст и начало на физическото малтретиране: То може да з...
Още  ]
ЧНГ
Честита Нова 2008- ма Година! Скъпи приятели и потребители, НФ "Моето дете" ви пожел...
Още  ]
Деца с недъзи в тежест на семейството
Деца с недъзи в тежест на семейството Степени на умствена изостаналост Детето може да се...
Още  ]
Какво става в детските глави?
Какво става в детските глави? Всяко дете може да получи удоволствие от обучението в училище....
Още  ]
  Моето Дете