Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Ваксините 09 12 2022      
 
Оценка: / 5
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Ваксините
Страница 2
Страница 3

Коклюшът и ваксините

Основният аргумент на поддръжниците, особено при наличие на сериозни странични ефекти /както е при коклюшната ваксина/ е, че независимо от тяхното несъвършенство ползата надвишава риска. Проблемът е в допускането на хипотетична ефективност при тези ваксини. По време на коклюшните епидемии повече от половината от жертвите са били имунизирани. Проф. Стюарт пише, че в проучване върху заболелите от коклюш за периода 1974-1978 г. и през 1974 г. в САЩ и Канада 1/3 от децата са били ваксинирани. Когато е изследвал 2000 болни, 2/3 от тях са се заразили от ваксинираните си връстници.

Според д-р Стюарт „не се демонстрира защита след ваксиниране при малките деца“, въпреки че именно към тази възрастова група са насочени ваксини, тъй като само при тях болестта с иначе относително доброкачествен ход може да бъде животозастрашаваща. „Ефектът на ваксинационната програма е да изложи високорисковата група на малките деца на страничните ефекти на ваксината и на инфекцията“ – завършва д-р Стюарт. Според него рискът от развитие на енцефалит и трайни промени в централната нервна система при бебе, болно от коклюш /1 на 38 000/, е сравним с риска от мозъчни увреждания /1 на 25 000/ при ваксинацията срещу заболяването.

По време на коклюшната епидемия в САЩ през 1993 г. група изследователи от детската болница в Синсинати, Охайо, откриват, че болестта е по-честа при ваксинираните с ДТК. Около 30 на сто от децата са приети в болница, въпреки, че епидемията не е отнела нито един живот. Такъв е и броят на заболелите на възраст между 19 месеца и 6 години, които са били ваксинирани относително скоро. Тогава учените се съгласяват, че коклюшната ваксина не осигурява пълна и дълготрайна защита. Дори и когато ваксината има ефективност, тя е между 63 и 93%. Според последните проучвания в Швеция и Италия ваксината има ефективност съответно 48% и 36%. Новата „безклетъчна“ версия на ваксината /съдържаща инактивиран с водороден прекис токсин, за да загуби токсичните си свойства/ не е с много по-голяма ефективност.

Лин МАКТАГАРТ
Източник: www.dar-center.comКоментари
Имунизационен календар
Написано от nfmd на 2011-08-14 13:26:15
http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm
Вътрешен човек прави шокиращи разкрития
Написано от nfmd на 2011-08-14 13:28:50
http://blog.zepir.com/bg/blog/view/id/55/Vytreshen-chovek-pravi-shokirashti-razkritiia-za-vaksinite.html

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте. 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Бебешки пубуртет
Бебешки пубуртет Чували ли сте, че децата изживяват бебешки пубертет, когато са на около...
Още  ]
Температурата
Кога наистина се налага да сваляме температурата Високата температура е опасна за децата! Пов...
Още  ]
Изкуство и художествено възприятие
Изкуство и художествено възприятие Първия от компонентите на триединната схема на възприем...
Още  ]
Екологично възпитание на детето
Екологично възпитание на детето Дидактични игрови упражнения за екологично възпитание Доц....
Още  ]
Грижи за новороденото дете
Грижи за новороденото дете Недоносено дете Нормалната бремонност продължава 40 седмици...
Още  ]
  Моето Дете