Търсене:
 
      Начало 27 01 2022      
 
Оценка: / 3
СлабОтличен 

Нашите кампании и след това...


Приятели, краят на годината е време за равносметка, ето какво свършихме напоследък и в каква посока продължи животът на хората, които подкрепихме:

- Кампания "Помощ за Вантел и дъщеричката му Елисавета"
Кампания, която преди 2 години изцяло промени живота на един самотен и отговорен баща и неговата дъщеричка, които живееха в рушаща се къща при пълна мизерия и безизходица. Двамата вече имат дом, осигурен от Община Хасково, който е напълно обзаведен в резултат на организираната от нас кампания. Детето посещава училище и се справя прекрасно. Продължава набирането на средства за лечение и операция на бащата.

- Кампания "Да помогнем на Руми и малката й дъщеричка"
Най- трогателната ни кампания, която обедини стотици хора с добри сърца от цяла България и събра в помощ на самотната и в пълна безизходица майка над 200 пакета с полезни дарения, жената вече е на работа, детето посещава детска градина, подали са документи за общинско жилище, вече са спокойни и уверени, не са сами и празниците им са споделени с нови и истински приятелки в наше лице. Продължаваме да ги подкрепяме.

- Инициатива "Рожден на малката Аслъ":
Един прекрасен ден с много усмивки, през който с общи усилия малката Аслъ за първи път отпразнува своя трети рожден ден с истинска торта, подаръци и малки и големи приятели. Би било чудесно, ако още много нейни рождени дни празнуваме заедно.

- Коледно дамско парти с Дядо Коледа и с Аслъ:
Невероятен празник, на който зарадваме малката русокоска с коледни подаръци.

- Кампания "Коледни подаръци за децата от ДМСГД- Хасково"
Три поредни години организирахме кампании в помощ на децата от ДМСГД- Хасково и успявахме да ги зарадваме с коледни програми, подаръци, играчки, дрехи, лакомства, както и да осигурим за отглеждането им памперси и други полезни дарения. Тази година няма да провеждаме тази кампания, предвид малкия брой на децата в дома, чиито нужди са задоволени. Който желае да направи дарение в навечерието на Коледа за децата, може да го изпрати или занесе на място в дома на ул. "Видин"-14 в рамките на работния ден.

- Кампания "Да подкрепим Петьо"
Кампания в помощ на новоприет студент, израснал в домове за деца, благодарение на която му беше осигурено всичко необходимо, за да започне спокойно самостоятелния си начин на живот и първата си учебна година във ВУЗ. След успешния край на кампанията и обявяването й за приключена, НФ "Моето дете" се оттегля от бъдеща подкрепа към лицето. Считаме, че полагането в бъдеще на собствени усилия при справяне с предизвикателствата на живота биха дали по-добър резултат, отколкото разчитането на чужда помощ!

- 8-ма годишна среща на Дамския клуб на НФ "Моето дете":
Продължаваме всяка година през месец април екип и приятели да се срещаме и да "сверяваме часовниците" си, какво сме свършили и какво не.

- 9-та годишна работна среща се проведе в присъствието на областния управител на Хасково г-н Д-Беливанов, по време на която обсъдихме важни въпроси касаещи децата от областта.

- Кампания "Нов дом за Руми и Аслъ":
Община Хасково предостави на самотната майка и детето общинско жилище. Жената е назначена на работа с постоянен трудов договор, а детето посещава нова детска градина в близост до жилището им. Организирахме кампания и в рамките на два дни се отзоваха фирми и граждани, благодарение на които жилището беше напълно обзаведено с всичко необходимо. Това е поредната успешна наша кампания и последна за 2015г.

През годините сме подкрепяли по различни начини много други деца и родители в нужда предимно от Хасково и региона. И ако държавата продължава да бяга от своята отговорност, не ни остава нищо друго освен да продължим да бъдем силни и единни в името на децата... Надяваме се идната година да продължим да бъдем полезни на хора, които се нуждаят от нашата подкрепа! Благодарим на всички хора с добри сърца, които се включиха в нашите инициативи! С признателност и към всички медии, благодарение на които нашите кампании бяха прозрачни и подкрепени от много хора!

С признателност: Мариана Йорданова- създател и администратор на
Национален форум "Моето дете"
30.12.2015г.Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете