Търсене:
 
      Начало 19 05 2022      
 
Оценка: / 7
СлабОтличен 

Национален форум "Моето дете" на 8 години


На 25 април 2014 г. се навършват 8 години от създаването на Национален форум "Моето дете"- общност от родители и специалисти работещи с деца с безплатно електронно издание за цялото семейство www.moetodete.com. В инициативата безвъзмездно работи екип от специалисти (педагози, психолози, лекари, юристи, социални работници и др.) от цялата страна в името на всички български деца. След последната ни среща успяхме да свършим не малко полезна работа в името на българските деца.

През последната година можем да се похвалим с три успешни кампании:
За трета поредна година организирахме кампания за коледни подаръци за децата от ДМСГД- Хасково в която се включиха десетки дарители и бяха събрани огромно количество дрехи, играчки, памперси и лакомства. Възпитаниците на дома получиха и музикален подарък- букет от танци и песни от Танцов състав "Етномагия" с художествен ръководител Златка Тимонова, от музикалните школи към читалище "Заря"- Хасково и от народната певица Елена Илиева.
Светла Табакова от нашия екип, предостави безвъзмездно помещение за съхранение на даренията и помогна в сортирането и опаковането им. Верният приятел и дарител на НФ "Моето дете" и на ДМСГД- Хасково Божидар Илиев от Нови Искър отново зарадва децата от социалното заведение с пълен бус подаръци. Доброволци в лицето на Антон, Вили и Симеон помогнаха за транспортирането и доставянето на даренията в дома. Трудът ни беше възнаграден с много радост и усмивки от страна на децата лишени от родителски грижи. Дарението беше лично прието с благодарност от директора на социалното заведение д-р Гузгунов.Организирахме кампания за самотния родител Вангел и дъщеричката му Ели. Те живееха в срутваща се къща в с.Узунджово, в пълна мизерия, без ток и вода. Институции, медии и хора с добри сърца обединиха усилия и на семейството бяха осигурени общинско жилище в Хасково, обзавеждане и всичко от първа необходимост. Хасковлии, хора от различни градове и приятелски фейсбук групи дариха мебели, електроуреди, домакински посуда, завивки, дрехи, храни на семейството, както и парични средства за лечение на бащата. Красимира Дамянова и Свобода Киримова осигуриха помещения в помощ на кампанията. За набиране на даренията отвори врати и хасковското ОУ "Св.св.Кирил и Методий". Днес Ели и баща й се радват на спокоен и щастлив живот. Детето е отличничка, пее в хор, посещава неделно училище, има много нови приятели и полезни занимания.Много емоционално премина и кампанията в помощ на самотната майка Руми й малката и дъщеричка. Отново Светла Табакова безвъзмездно осигури помещение в полза на кампанията. С помощи се включиха над 200 дарители, които осигуриха на бедстващата майка и детето й дрехи и обувки за всички сезони, пакетирани храни, завивки, електроуреди, домакински посуда, памперси, играчки и др. а сем.Келемджиеви дариха камион с дърва и въглища.След кампанията Руми спечели много нови приятели и морална подкрепа. Наска Ангелова организира специална изненада за майката и детето по повод Баба Марта, а Веселина Келемджиева предостави още радост за Руми по повод 8 март. И в трите инициативи активно се включиха потребители от ФБ групите "Хасковски деца", "За без пари" и "Дамски клуб НФ Моето дете", както и хора от цяла България и от чужбина. Заедно можем не само да правим добро, но и да превръщаме нещастието в щастие, отчаянието в надежда, сълзите в усмивка, безисходицата в успешен изход от всяка беда.
Благодаря и бъдете благословени!Организирахме среща посветена на любовта и първите младежки трепети в ОУО- Хасково с гост психологът Светлана Серафимова от нашия екип. И тази година бяхме официални партньори на инициативата "Международна седмица на брака".
Участваме в кръгли маси и срещи свързани с правата, здравеопазването и образованието на българските деца. Продължаваме да организираме полезни инициативи в защита на децата, част от които са отразени в медийното пространство.

Екипът на НФ "Моето дете" продължава да споделя абсолютно безвъзмездно своите опит и знания с родители, потърсили помощ и съвет. През годината се проведоха десетки безплатни консултации на наши специалисти с родители в специализирания форум. Подготвихме полезни статии и интервюта със специалисти. Редовно публикувахме актуална информация в областта на образованието, здравеопазването, социалната политика и правата на децата. Сайтът на инициативата има над 20 750, а форумът над 9 100 редовни регистрирани потребители и много посетители. Фейсбук- профилът ни има 5 000 приятели, а ФБ страницата над 500 нови приятели, както и многобройни гости и посетители.

Поддържаме дългогодишни връзки и си сътрудничим с нашите приятели от Инициативата "Спаси дари на...", Сдружение "Майки срещу дрогата", Проект "Без насилие", НФ "Осиновяване", Народен ансамбъл "Златна Тракия", Неделното училище към храм "Св.Димитър"- Хасково, ОНЧ "Заря"- Хасково, ДМСГД- Хасково и др. За 8 години успяхме да организираме
7 благотворителни кампании в помощ на деца и семейства в беда, 40 инициативи, 10 работни срещи и стотици безплатни консултации от специалисти. Ако искате да бъдете доброволци, да споделяте опит, знания и труд в полза на децата, станете част от НФ "Моето дете"- една от най- големите родителски организации в България. Ние не работим с пари и за пари, нямаме банкова сметка, не участваме в европроекти, ние реализираме нашите инициативи единствено с безвъзмезден труд и собствени средства, с отворени сърца и позитивизъм.

Благодаря за доверието и подкрепата на нашите специалисти и консултанти, потребители, съмишленици, доброволци, дарители и приятели! Специално благодаря за активното участие, доброволчески труд и подкрепа на Светла Табакова, Светлана Серафимова, Наска Ангелова, Златка Тимонова, Иванка Захариева, Надие Карагьозова и Божидар Илиев от нашия екип, както и на Мая Иванова, Свобода Киримова, Красимира Дамянова, Петя и Александър Милушеви, Елена Илиева, Жасмина Николова, Бранимир Георгиев, майките от ФБ
групата "Хасковски деца", ФБ групите "Сърцето на доброто" и "За без пари" и много други хора с добри сърца! И не на последно място благодаря за медийната подкрепа на средствата за масова информация и особено на ЕТв, Тв Хасково, Хасково нет, Хасково инфо, Хасково днес и в. "Хасковска Марица"!

Тази година срещата на дамите от НФ "Моето дете" се проведе в началото на април в Хасково. Дамите посетиха Неделното училище към храм "Св.Димитър", след което разговаряха за реализираните до сега инициативи и бъдеща работа. На срещата бе поканена и мама Руми с малката си дъщеричка, за които бе организирана кампания и вече се радват на много нови прителства в лицето на дамите от дамския клуб към НФ "Моето дете". На срещата присъстваха Иванка Захариева- психолог, д-р М.Здравкова- психиатър, Светла Табакова- доброволец, Наска Ангелова- пом.дир. на ОУО, Татяна Славчева- музикален педагог, Снежана Михайлова- учител, Златка Тимонова- худ.рък на нар.ансамбъл "Златна Тракия", Марияна Димитрова- педагог, Веселина Келемджиева- приятел и дарител, Румяна и малката Аслъ.
Честит рожден ден и още много години ползотворна работа в полза на децата и техните родители!Мариана Чомпалова-Йорданова- социален педагог,
създател и администратор на НФ "Моето дете"
За контакт: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
Видео
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете