Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Общежитието- втори дом за ученика? 19 12 2018      
 
Оценка: / 7
СлабОтличен 

Общежитието- втори дом за ученика?


Когато чуем думата "общежитие" едва ли си представяме цветуща картина. Вероятно това е така, заради царящата мизерия и хаос в повечето ученически и студентски общежития в България. Въпреки приемливите цени, много ученици предпочитат частни квартири, колкото и да не са по джоба на родителите им. Може ли общежитието да бъде уютен втори дом на подрастващите учащи в друго населено място, да предлага спокойствие и сигурност, грижа и удобства? Да, може и това лично го открих при първото ми посещение в Обединени Ученически общежития- Хасково.


Преди години това пространство беше пусто и неугледно, докато ръководство, възпитатели и ученици не решават да го превърнат с много труд и желание в красиво място за отдих. А когато наоколо е красиво се възпитава и отношение към красотата и естетиката и децата пазят, защото знаят че това е тяхно и че за да го има, зависи само от тях. Поддържаният двор не остана незабелязан, защото през последните години бе отличен с престижните награди за "Най- добро ландшафтно оформление" от МОСВ и за "Най-зелен двор" от РИОСВ- Хасково.
Прекрасният зелен
двор не е единствената придобивка в общежитията, защото не по-малко зелено и приветливо е във фоайето, залите, стаите на децата.Освен приятна обстановка, тук са създадени и куп занимания по интереси. При всеки празник възпитатели и възпитаници подготвят невероятни програми, показвайки танцови, певчески и артистични способности. Децата редовно участват в различни фестивали, конкурси и изложби и са носители на много грамоти и награди.Освен уют, начин за полезно използване на свободното време и грижа, децата тук имат сигурност и защитеност, както и позитивно отношение и приятелско общуване със своите възпитатели. Остава да бъде последван добрият пример и да се знае, че за да се случи нещо добро преди всичко е нужно желание.Мариана Йорданова, член на Настоятелството към ОУО- Хасково
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
За детските капризи и кризи
За детските капризи и кризи {mospagebreak} Често се случва така, че тихото и послушно дете д...
Още  ]
Студентка гушка дете, за да спре да се с...
Студентка гушка дете, за да спре да се самонаранява В Центъра за настаняване от семеен тип ле...
Още  ]
Хигиена, дрехи и пособия за бебето
Хигиена, дрехи и пособия за бебето Как да се грижим за пъпа на новороденото? Къпане...
Още  ]
80% от онкоболните деца оздравяват
80% от онкоболните деца оздравяват, ако лечението им започне навреме Проф. Лев Дурно...
Още  ]
Вродени и наследствени заболявания
Вродени и наследствени заболявания Хромозомни болести Понякога увреждане на хромозомит...
Още  ]
  Моето Дете