Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Общежитието- втори дом за ученика? 23 09 2018      
 
Оценка: / 7
СлабОтличен 
Общежитието- втори дом за ученика?

Когато чуем думата "общежитие" едва ли си представяме цветуща картина. Вероятно това е така, заради царящата мизерия и хаос в повечето ученически и студентски общежития в България. Въпреки приемливите цени, много ученици на които им се налага да учат в друг град предпочитат частни квартири, колкото и да не са по джоба на родителите им. Общежитие или квартира? Може ли общежитието да бъде уютен втори дом на подрастващите учащи в друго населено място, да предлага спокойствие и сигурност, грижа и удобства? Да, може и това лично го открих при първото ми посещение в Обединени Ученически общежития- Хасково, които през последната година получиха две регионални и една национална награди за своя зелен, подреден и с много вкус оформен двор.

Преди години това пространство беше пусто и неугледно, докато ръководство, възпитатели и ученици не решават да го превърнат с много труд и желание в красиво място за отдих. А когато наоколо е красиво се възпитава и отношение към красотата и естетиката и децата пазят, защото знаят че това е тяхно и че за да го има, зависи само от тях.

Прекрасният зелен
двор не е единствената придобивка в общежитията, защото не по-малко зелено и приветливо е във фоайето, залите, стаите на децата.

Освен приятна обстановка, тук са създадени и куп занимания по интереси. При всеки празник възпитатели и възпитаници подготвят невероятни програми, показвайки танцови, певчески и артистични способности. Децата редовно участват в различни фестивали и са носители на много грамоти и награди.

Освен уют, начин за полезно използване на свободното време и грижа, децата тук имат сигурност и защитеност, както и позитивно отношение и приятелско общуване със своите възпитатели. И всичко това на символични цени. Споделям тази статия, за да бъде последван добрият пример и да се знае, че за да се случи нещо добро преди всичко е нужно желание.

М.Чомпалова


Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Подготовката за училище не трябва да е с...
Подготовката за училище не трябва да е само материална, но и психологическа Мариана Чомпа...
Още  ]
Стресирани ли са днешните деца?
Стресирани ли са днешните деца? Всеки участващ в динамичното ежедневие на градския начин н...
Още  ]
Международен младежки фестивал "Музите"
Международен младежки фестивал "Музите" Сдружение „Музите” и Община С...
Още  ]
Грип
Грип Летният грип Грипът удря в сърцето В началото на грипа човек се разболява не само от и...
Още  ]
10- та юбилейна среща на НФ "Моето дете...
10- та юбилейна среща на НФ "Моето дете" Днес 20 дами и приятели проведоха праз...
Още  ]
  Моето Дете