Търсене:
 
      Начало Блогът на Нади 02 04 2023      
 
Оценка: / 5

Уверени деца със самочувствие
Image
Задача на всеки един социално или професионално ангажиран е да работи по посока на изграждане на уверено дето с вяра в собствените сили и възможности.
„Увереността и самочувствието са двете основни съставки, които родителят трябва да включи във възпитанието на своя наследник” казва италианската психоложка Паола Сантагостино.
„Не може”, „ Не прави така…”, „ Ще видиш ти сега…”, „Няма да излизаш, няма да ходиш никъде..… познати изрази, нали?


Напиши коментар
 
Оценка: / 1

Умеем ли да общуваме?
Image
Надие Карагьозова- магистър по педагогика

Ако хората можеха да общуват помежду си, много от проблемите щяха да бъдат изкоренени още в зародиш.
Все по-вече се убеждавам, че в забързаното ни ежедневие и насочване на вниманието върху текущите битови проблеми, хората все по малко намират време за общуване, все по малко се интересуват, какво се случва в душата на детето им, все отлагат да се срещнат лице с лице с проблема или страха и да търсят навременна и адекватна помощ.
Напиши коментар
 
Оценка: / 0
За възпитанието
Image
Надие Карагьозова- магистър по педагогика

Моята тревога


По много причини малките населени места; се обезлюдиха и прокудиха младите на гурбет - да търсят препитание далеч от родината В смесените райони от етнически аспект няма семейство, в което поне единият родител де не е зад граница или далеч от дома. Продължителната раздяла се отразява негативно върху живота и поведението на децата.
Напиши коментар
 
Оценка: / 0
Подготвяме ли детето за новата му социална роля на „кака” или „батко”
Image
Надие Карагьозова- магистър по педагогика

Раждането на дете е голямо събитие за едно семейство. Момент съпроводен с много вълнение, радост, съпреживяване и споделяне с близки и приятели. Очакването на всяко следващо дете носи същите емоции. Улисани и забързани в подготовката и очакване на новороденото , успяваме ли да подготвим първородното дете за срещата с бебето, така ,че той да го приеме безрезервно. Готово ли е да влезе в ролята на „ Батко” или „Кака”.
Напиши коментар
 
Оценка: / 3
Родителят- най-важният фактор в живота на едно дете
Image
Надие Карагьoзова- магистър по педагогика

Да си родител е мисия, призвание, отговорност, мечта.

За социалната роля – родител може да се говори много. Темата може да се разгледа от различни аспекти. Каквото и да се каже, добави, допълни ще е от значение и в същото време темата ще остане неизчерпана и за това тя ще е вечно актуална. Тя ще продължава да вълнува експерти и специалисти. Ще е предмет на анализ. Ще бъде изследвана през годините в зависимост от обстоятелствата и промените, които неминуемо настъпват в живота на всеки родител и неговото дете. Но едно ще остане непроменено-РОДИТЕЛЯТ- винаги ще е - най-важният фактор в живота на едно дете.Той е неговият огледален образ.
Напиши коментар
 
<< Първа < Предишна 21 22 23 24 25 26 Следваща > Последна >>

Google
 
 
Facebook
  Моето Дете