Търсене:
 
      Начало Блогът на Нади 27 01 2021      
 
Оценка: / 1
Педагогът трябва да е агент на положителната и позитивна промяна в училище

Image
Цветомира Стоянова- начален учител в СОУ „Христо Ботев” в гр.Кубрат

Да си педагог е призвание, мисия и отговорност. Начин на разбиране и влизане в света на ученика. Обучението, където най-ярко се проявява и присъства взаимодействието педагог-ученик е и мястото, в което най-добре се откроява ролята на учителя–творец и новатор. Бързо променящото се ежедневие, новите потребности на обществото, промяната в приоритетите и ценностите, поставят и нови изисквания и предизвикателства пред ПЕДАГОГА от нов тип, който да умее да чете новите промени, да предвиди и внедри новото в обучението и възпитанието на подрастващите.
Напиши коментар
 
Оценка: / 0

Физическото наказание, забраните, ограниченията отключват агресията сред децата
Толерантни и дружелюбни в училище
Image

Агресията ражда агресия. Няма как да не се съгласим с това твърдение.Твърде често родителите не осъзнават, че леките шамари, които раздават при непослушание, забраните, твърдия тон всъщност са причина за отключване на агресивно поведение при децата им в по-късен етап от живота.


Напиши коментар
 
Оценка: / 7
За майчината обич,топлина, ласка и закрила…
Децата- дар на любовта
Image

Няма по свята и силна обич от тази между майка и дете. Няма по удивителна и мила картина на дете сгушена да майчината гръд. Картина , запомняща се и излъчваща нежност и любов. Майката е символ на сигурност и закрила за новороденото. Най-първият социален контакт, който остава за цял живот и носи многообразие от емоции и споделеност на мисли и чувства. Първото лице от външния свят в живота на детето е майката.


Напиши коментар
 
Оценка: / 6
Играта- светът на детето
Image
Надие Карагьозова- магистър по педагогика

Доминираща дейност в живота на детето е играта. Тя заема водещо място и време през неговото детство. В играта и чрез нея, детето опознава и претворява заобикалящата го действителност. Играта е мощен фактор за цялостното развитие на детската личност. Наред с претворяването в играта на света на възрастните детето започва да се социализира, да влиза и изразява отношения, да участва активно в тях.
Напиши коментар
 
Оценка: / 5

Уверени деца със самочувствие
Image
Задача на всеки един социално или професионално ангажиран е да работи по посока на изграждане на уверено дето с вяра в собствените сили и възможности.
„Увереността и самочувствието са двете основни съставки, които родителят трябва да включи във възпитанието на своя наследник” казва италианската психоложка Паола Сантагостино.
„Не може”, „ Не прави така…”, „ Ще видиш ти сега…”, „Няма да излизаш, няма да ходиш никъде..… познати изрази, нали?


Напиши коментар
 
<< Първа < Предишна 21 22 23 24 Следваща > Последна >>

Google
 
 
Facebook
  Моето Дете