Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Социално слаба самотна майка от Хасково има нужда от нашата помощ! 12 07 2020      
 
Оценка: / 5
СлабОтличен 
Социално слаба самотна майка от Хасково има нужда от нашата помощ!

31-годишната Румяна Георгиева и 2- годишната й дъщеричка живеят в малка постройка във вилна зона край Хасково при изключително тежки условия. Съдбата не е била благосклонна към нея, но чест й прави това, че е грижовна майка. Жената върви пеш в преспите с малкото си дете всеки ден по 2 часа, за да стигне до социалната трапезария, от където взема храна. Те оцеляват само със 135 лева на месец– от социални помощи и детски надбавки. Имат нужда от всичко: дрехи, обувки, одеалца, чаршафчета, домакински посуда, тенджера, памперси, пакетирани храни, детски храни и плодове за детето и всичко от първа необходимост за едно семейство.
Дрехите и обувките трябва да бъдат чисти и здрави, а хранителните продукти пакетирани и в срок на годнос. Ако на някого му се намира работещ хладилник, пералня или малко бойлерче, ще свършат особено полезна работа и поне малко ще създадат удобства на жената.

Желаещите да помогнат от Хасково ще могат да донесат нещата си от 03.02- понеделник до 07.02- петък от 10,00 до 18,00 ч. в магазина за прежди и парфюми до аптека "Петева- Табакова" срещу книжния пазар в центъра на града. Помещението над магазина е предоставено безвъзмездно за нуждите на кампанията от Светла Табакова! Желаещите да помогнат от други населени места да пишат на е-адрес: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите Всички събрани неща до 07.02 т.г. вкл. ще бъдат предоставени на жената на 08.02- събота в 13,00 ч.

Събитието се организира от Национален форум "Моето дете" с подкрепата на ФБ групите "За без пари", "Искам да подаря", "Сърцето на доброто" и "Хасковски деца".

"След като организирахме успешни кампании в полза на децата от ДМСГД- Хасково и Вангел и дъщеричката му Ели, можем да помогнем и на една майка с малко дете. Общото между Руми и Вангел е, че и двамата родители са съвестни и грижовни и с цената на всичко искат най-доброто за децата си. Затова, за пореден път нека хасковлии се обединим и да зарадваме една майчица и детето й.", призовават организаторите. А историята за Руми достигна до обществеността благодарение на репортаж на ЕТв, разказващ за нелеката съдба на майката и детето, който може да видите Тук.

Всичко за кампанията може да намерите в специално създаденото Фейсбук събитие Тук.
За информация, пишете на е-адрес: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

Ако желаете да помогнете на Руми с финансови средства, може да ги преведете по сметката по която получава детските добавки:

Банкова сметка:
Investbank
BG41IORT80311001588800
Румяна Петрова Георгиева
Коментари
Благодарим!
Написано от Мариана Тодорова на 2014-02-05 16:33:36
Скъпи приятели, съмишленици, дарители или просто казано ХОРА с добри сърца, БЛАГОДАРИМ за даренията, които донесохте и изпратихте в помощ на Руми! Само да 3 дни в нашия пункт за събиране на даренията в Хасково и по пощата вие осигурихте над 100 пакета с полезни неща от първа необходимост- дрехи и обувки за майката и детето, спално бельо, завивки, трайни и пакетирани хранителни продукти (консерви, леща, олио, детски храни, шоколади, картофи и др.), памперси, домакински електроуреди и др. Тези от вас, които вече са приготвили своите дарения и е въпрос на време да ги донесат или изпратят в рамките на кампанията ще ги приемем, но считаме че задачата ни е изпълнена към настоящия момент и обявяваме КРАЙ НА КАМПАНИЯТА! Тези, които желаят да помогнат от тук нататък, ще ги помолим да го направят в някакъв следващ етап, ако Руми и детето и имат нужда от още нещо или ако се сбъдне желанието й да й бъде осигурено общинско жилище от жилищния фонд за социално слаби лица! Освен всичко споменато, има дарители които се включват с помощи под формата на дърва и въглища, мебели и услуги. В събота- 08.02.т.г. между 12,00 и 13,00 ч. всички дарения ще бъдат транспортирани и лично предадени на Руми. Знаем, че тази кампания няма да разреши проблемите й, но се надяваме че тя и детето ще изкарат по-леко и по-спокойно зимата, а най- хубавото е че има подкрепата на много нови приятели. Хубав ден и Бог да ви благослови! 
 
Всичко за кампанията: https://www.facebook.com/events/258334967660091/ 
 
С признателност: НФ "Моето дете" 

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Как да предпазим децата от свински грип?
Как да предпазим децата от свински грип? „Имам дете на две го...
Още  ]
13 години НФ "Моето дете"
13 години НФ "Моето дете" На 25.04.2019г. се навършват 13 години от създава...
Още  ]
Национален форум "Моето дете" на 8 годин...
Национален форум "Моето дете" на 8 години На 25 април 2014 г. се навършват 8 годи...
Още  ]
Остро възпаление на средното ухо
Остро възпаление на средното ухо Ушите на бебетата често се възпаляват Определение: Ухото ...
Още  ]
Как да насърчите въображението на детето...
Как да насърчите въображението на детето си За втория си рожден ден дъщеря ми получи компле...
Още  ]
  Моето Дете