Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Хомеопатичните лекарства 04 08 2021      
 
Оценка: / 0
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Хомеопатичните лекарства
Страница 2
Страница 3
Страница 4


Какво е хомеопатия?

Хомеопатията е алтернативна терапевтична система, основана на природният закон за лечението - "подобното се лекува с подобно". Този закон е открит от Самуел Ханеман през 1796 и е доказван експериментално и клинично в продължение на 200 години. Хомеопатията е революционна, природна медицинска наука. Тя е нежна и ефективна медицинска система. Използваните в хомеопатията лекарства се приготвят от естествени субстанции по прецизни стандартизирани методи и действат чрез стимулиране на собствената лечебна сила на организма.
Защо хомеопатията да бъде предпочетеният избор на терапия?
Хомеопатията е научна, логична, безопасна, бърза и изключително ефективна терапевтична система. Тя предлага дългосрочно или перманентно излекуване на повечето болести. Тя е изключително рационална система, що се отнася до концепциите й за здраве, болест и лечение. Хомеопатията не лекува повърхностно, само отстранявайки симптома, а лекува човека отвътре /*класическата хомеопатия-б.пр/. Несъмненно хомеопатията е медицината на бъдещето.
Хомеопатията - холистична медицина:
Концепцията за болест в хомеопатията е, че тя представлява общо разстройство на тялото и съзнанието. Причината за заболяването не е в отделния орган, а в нарушаване функцията на целия организъм. Нарушение в жизнената сила на организма е причина за болестта. Затова хомеопатията не предписва отделни лекарства за различните "болежки" в различните части на тялото, а едно лекарство, което да покрива конкретното нарушение на жизнената сила на този конкретен човек /*отново става дума за класическата хомеопатия/. Хомеопатията третира човека като цяло, а не само болестта. Медицинската философия все повече се убеждава в тезата, че простото третиране на органи и симптоми може да помогне само временно и всъщност лечебната способност на самото тяло трябва да бъде повишена. Хомеопатията има холистичен, тотален и индивидуалистичен подход.
Хомеопатията - магията на минималната доза :
Хомеопатията има уникален подход към приготвянето на лекарствата. В готовата си форма те съдържат само динамичната лечеба сила на изходната субстанция, без да съдържат дори молекула от нея.Чрез специален метод, наречен "потенциране", са приготвени повече от 2500-те хомеопатични лекарства от растителни, животински, минерални, химически и други продукти. Поради отсъствието на химически агенти в тях, хомеопатичните лекарства са абсолютно нетоксични и безвредни и предизвикват сигурно и безопасно излекуване. Те са динамични /*енергийни/ агенти, които лекуват чрез промяна на енергийния статус на органимза.
Хомеопатията - идеална за бебета и деца :
По голямата част от детските болести, като кашлица, настинка, треска, повръщане, диария, дизентерия, колики, тонзилит, бронхит, астма, шарки, проблеми с никненето на зъбите, могат да бъдат лекувани много ефективно, бързо и без абсолютно никакви странични ефекти. За разлика от антибиотиците и други алопатични лекарства, хомеопатичните не нарушават храносмилането и не засягат защитните сили на организма, не предизвикват алергии или други нежелателни ефекти, дори когато са приемани дълго време /*това важи в случаите, когато лекарствата са правилно предписани от професионален хомеопат; самолечението с хомеопатия за сериозни или хронични заболявания е нежелателно./б.пр/. Хомеопатията е ефективна при поведенчески и емоционални проблеми, често срещани при децата, като раздразнителност, твърдоглавие, фобии и страхове, чести избухвания и "сцени", деструктивност, смучене на палеца, гризане на нокти, нощно напикаване и др. Ефективна е също при умствено и физически изоставащи деца.
Хомеопатията - по-добрата алтернатива на антибиотиците:
Хомеопатията е ефективна алтернатива на антибиотиците при инфекциозни болести.Тя води до бързо излекуване без токсичност и странични ефекти.Хомеопатиятя предлага лечение на повечето инфекциозни болести, като синузит, тонзилит, бронхит, пневмония, туберкулоза, менингит, отит на средното ухо /с гнойни отделяния/, гастро-енетрит /повръщане, диария/, дизентерия, пикочни инфекции и др.
Хомеопатиятя предлага най-доброто лечение на Вирусни инфекции:
Вирусните инфекции, като настинки, грип, рубеола, варицела, заушки, хепатит, вирусен менингит и др. се лекуват много успешно с хомеопатия. Алопатичната медицина няма лечение за вирусните инфекции, освен антибиотиците, под претекста от предотвратяване на вторични инфекции /*има някой антивирусни препарати, използвани при лечение на Хепатит С, СПИН и др., но те са рядко използвани и високо токсични /б.пр/ .
Избягване на хирургически операции с хомеопатия:
Хомеопатията не е против хирургията. Хирургията е изкуство и наука сама по себе си. Хирургията е наложителна в случите, в които лекарствата не могат да помогнат или помагат съвсем малко, а операцията може да излекува или подобри състоянието. Съществуват обаче ред заболявания, определяни като хирургически, в които с хомеопатия може да се помогне и да се избегне опрацията. Такива например са: септичен тонзилит, хемороиди, фисура на ануса, фистула, апендицит /освен гангренозен/, хроничен секрет от ухото, възли на гласните струни, полипи в носа и ушите, бъбречни и жлъчни камъни /с малък размер/, миома на матката с /малък размер/, кисти на яйчниците, брадавици, мазоли и др.
Хомеопатията - отговор за алергиите:
В модерния живот инфекциите са намалели за сметка на"разцвета" на различни алергични състояния. Хомеопатията предлага много ефективно лечение за всички алергии - например различни кожни заболявания като уртикария, екзема, контактен дерматит, а също предлага чудотворни резултати при астматичен бронхит.
Хомеопатията - чудесна за психо-соматични заболявания:
Психо-соматични заболявания като мигрена, астма, киселини, пептична язва, алергии, улцераивен колит, са успешно лечими с хомеопатия. Хомеопатията винаги е признавала психологическият произход на соматичните /телесни/ симптоми. Хомеопатията винаги изследва умствената картина и лекарствата винаги се предписват така, че да повлияят на ума и тялото едновременно, като по този начин отстраняват болестта. Може би няма друга медицинска система, която по такъв превъзходен начин да третира психо-соматичните болести. Хомеопатичните лекарства повлияват състоянието на съзнанието. Те могат да действат специфично, така че да подобрят такива емоционални нарушения като тревожност, раздразнителност, несигурност, обсесии, неоправдана ревност, подозрителност /параноидна/, страхове, депресия, неврози. По този начин хомеопатията постига най-висшата цел в медицината - третиране на самия човек, а не на болестта. Хомеопатичните лекарства могат да лекуват умствени и емоционални разстройства.
Консултацията с хомеопат - задължителна за нашето съвремие :
В тази ера на здравна съзнателност, когато човек се сблъсва със заболяване, неподдаващо се на никакви средства за лечение, хомеопатичният съвет е задължителен. Често пациентите губят ценно време, ходейки от един специалист при друг, отчаяно и без траен ефект и се съветват с хомеопат, само когато другите терапевтични системи се провалят.
Хомеопатията не е само последна надежда:
За да има най-добри резултати от хомеопатичната наука, трябва да се обръщаме към хомеопат в ранните стадии на заболяването. Поради невежество и липса на информация за ефективността на хомеопатията за всякакви видове заболявания - от настинка до рак, много пациенти се обръщат към хомеопат късно, когато болестният процес е напреднал толкова, че хомеопатията не може да предложи много при заболявания, които биха били лечими в по-ранен стадий. Хомеопатичното лечение, предложено навреме, може да бъде благословия за боледуващото човечество.
Хомеопатиятa - завършена медицинска система:
Хомеопатията не е ограничена до определени заболявания, а е универсално приложима към всяка болест. Време е хората да бъдат информирани за ползите от хомеопатичното лечение за различни често срещани заболявания. Хомеопатията трябва да бъде достъпна за нуждаещите се, тъй като може да помогне в 90% от заболяванията, които съществуват днес.

д-р Раджеш Шах, д-р Рупал Шах
Източник: www.beinsadouno.comКоментари
A moje li da mi kajete lekar homeopat v
Написано от Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите на 2009-04-17 08:25:36
Mnogo hubavi obqsneniq za lekarstvata az sam davala homeopati4ni, no drugo e da ti predpi6at le4enie toi e na 4 godinki i vseki mesec boleduva bez zna4enie na gradina hodi ili ne

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте. 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Новите деца
Новите деца Децата, които всички смятат за особени, ексцентрични, хиперактивни. Новите д...
Още  ]
Кой избива децата!?
Кой избива децата!? Ние. Ние ги избиваме. Всекидневно. В тая държава децата скоро ще се броят...
Още  ]
Грижи за близнаци
Грижи за близнаци Когато се грижите за близнаци, спокойно може да завидите на октопод...
Още  ]
Какво ядем всъщност?
Какво ядем всъщност? В моето семейство се опитваме да се храним здравословно. Така мама казв...
Още  ]
Кърмене в летните горещини
Кърмене в летните горещини Жарките летни дни често карат родителите да се притеснят за...
Още  ]
  Моето Дете