Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Температурата 07 08 2020      
 
Оценка: / 0
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Температурата
Страница 2
Страница 3
Страница 4


Повече течности при висока температура

Когато възрастен човек боледува и температурата му започва да се качва рязко нагоре, трябва да знае две особено важни правила. Повече течности при висока температура
*Не бързайте да смъквате температурата си по-ниско от 38-39 градуса с лекарства или с водни процедури. Ако се опитате да го направите, ще попречите на организма да се бори с инфекцията по естествен път. Сваляйки температурата си, вие давате шанс на инфекцията да се развива и да причини усложнение на организма. След това ще се наложи продължително лекуване с антибактериални лекарства (антибиотици), с което за дълго време ще загубите работоспособността си.
*Не вземайте средства, които могат изкуствено да повишат температурата и да нанесат на организма необратима вреда. Към тях спадат алкохолът; компресите със спирт и със синап; парене в сауната или горещ душ и вана; електрическо одеяло и горещи напитки (чай от малина например).
Организмът се бори с високата температура с интензивно изпотяване. Потта се изпарява от повърхността на тялото, охлажда организма и го предпазва от прегряване.
Затова всеки, който боледува с повишена температура, трябва до помни следното:
При висока температура не завивайте нито децата, нито възрастните с дебели завивки и не ги обличайте в топли дрехи, които ще попречат на тялото да се охлажда. Завийте болния с леко одеяло с памучен чаршаф, който да може да попива влагата.
Същото важи и за възглавницата. Обуйте на болния чорапи, на тялото - дълга памучна нощница, които да обират потта, но и да не позволяват преохлаждане. Интензивното потене е съпроводено с бързо обезводняване особено при децата, при слаботелесните и при възрастните хора. За да се избегне това обезводняване, болният е длъжен да пие с мярка чиста вода (най-добре минерална) и да приема хранителни добавки със съдържание на калций и на магнезий.

Източник: www.lekar.bg
 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Синдром на хиперактивност с дефицит на в...
Синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието Какво представлява синдрома на хиперактивност ...
Още  ]
Да укрепим имунната си ситема и да я под...
Да укрепим имунната си ситема и да я подготвим да посрещне студената и влажна зима Хрема и хомео...
Още  ]
Гладният ученик е лош ученик
Гладният ученик е лош ученик Научете детето си да се храни правилно Никога не трябва да...
Още  ]
Кърменето
Кърменето Невероятно откритие за кърмата Защо е важно да се споделя и разпространява информация за...
Още  ]
Как да разберем дали детето е нервно или...
Как да разберем дали детето е нервно или буйно Особености на нервното дете Най-важната ос...
Още  ]
  Моето Дете