Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта 04 10 2022      
 

Кога да потърсим психологическа помощ за нашите деца?
Какво представлява психотерапията?
Image


Между 1 и 3 години:
* Детето е неконтактно, през по-голямата част от времето гледа празно в пространството, не изразява бурно чувствата си, а е безразлично и вяло.
* Има страхове, събужда се често през нощта с плач.
* Систематично проявява агресия към други деца.
* Държи се ревниво и нападателно към други деца в семейството или към единия от родителите.
* Проявява склонност към самонараняване.
Напиши коментар (11 Коментари)
 
Световна седмица на кърменето 2011
Image

За пореден път у нас честваме Световната седмица на кърменето!

Акцентът тази година е върху общуването и ролята на различните комуникационни канали. Под мотото „Да поговорим! Кърменето – 3D изживяване!” ще отбележим по традиция Световната седмица на кърменето за пореден път в България от 1 до 7 август. Организатори на събитието са доброволческите организации за информация и подкрепа за кърмене Ла Лече Лига България и Национална Асоциация „Подкрепа за кърмене”.


Напиши коментар (1 Коментари)
 

Важна информация за кандидатстващите за подпомагане от ЦФЛД
Image

Правилникът за дейността и организацията на работа на Център „Фонд за лечение на деца”, приет на 18 май 2010 год., предвижда нов ред за кандидатстване. Заявленията за финансово и организационно подпомагане се подават директно до фонда, на адрес: гр. София, Национален център по опазване на общественото здраве, бул. “Акад. Ив. Ев. Гешов” №15, ет. 11, стая 21 и 22, до директора на ЦФЛД, а не в деловодството на Министерство на здравеопазването.

Напиши коментар (1 Коментари)
 
Пасивни къщи- що е то?
Защо Пасивните къщи стават все по-популярни?

Image


Сградите консумират повече енергия от всеки друг сектор.Те също така допринасят най-много и за емисиите на въглеродния двуокис (СО2) в атмосферата. За това, ако съумеем да проектираме и строим в синхрон с природата, бихме решили голяма част от екологичните проблеми.


Напиши коментар
 

Православни обичаи за новородено

Image

Православната традиция повелява спазването на няколко обичая при завръщането на майката и новороденото у дома от Родилния дом. В деня преди изписването майката на майката или на момчето, т.е. бабата следва да отиде в черква и да помоли за светена вода. Добре е да извести свещеника, че водата е за навородено. Той ще прочете т.н. Бабина молитва над водата, ще даде и свещ. В деня за изписването, преди майката и бебето да влязат в къщата бабата поръсва - спалня и бебешко креватче, кухня, баня, навсякъде от светената вода и запалва свещичката, дадена в черквата.
Напиши коментар
 

Кой възпитава децата – родители или учители?

Image

Елена Василева- учителка

Ако бях човек, който създава законите в България, бих направила така, че майките да стоят вкъщи до 7 години и да учат децата си да бъдат човечета. Родителите трябва да поставят децата си на първо място и са длъжни всеки ден да намират време за тях. Учителите трябва да си вършат съвестно работата, защото те също възпитават децата.

Продължението ТУК...
Напиши коментар
 
Топлината на майчините обятия или за ползата от прегръдката
Майчината милувка
Image


Помня историята, която ми разказа веднъж една възрастна жена. Когато била малка, нейната майка, както и много други майки, била вечно заета у дома: да изпере, да изглади, да закърпи, да почисти, да сготви... Момиченцето, току що проходило, все му се искало да се гушне в майка си и често отивало при нея, протягайки ръчички за прегръдка. "Не ми пречи, нямам време" - нервно казвала майка й и я отпращала да си играе самичка. И момиченцето все стояло с напразно вдигнати ръчички. Дали майката наистина не можела да отдели свободна минутка или й се струвало, че точно по този начин трябва да възпитава детето си, но упорито не искала да прегърне момиченцето.
Напиши коментар (1 Коментари)
 
Център "Прегръдка"
Image

В град Варна отвори врати Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с дисфазии на развитието и хиперкинетично разстройство на поведението „Прегръдка”

Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с дисфазии на развитието и хиперкинетично разстройство на поведението “Прегръдка” е специализирана социална услуга насочена към деца на възраст от 5 до 18 години с дисфазии на развитието и хиперкинетично разстройство на поведението.

Напиши коментар
 
За зъбите и лошите навици
Image
Гризане на нокти
Гризането на нокти обикновено е отражение на някакво вътрешно безпокойство. Понякога се наблюдава, когато детето копира някого от околните. Това поведение не се забелязва преди 3-4-годишна възраст, а дори и да се наблюдава, то трае кратко време, като подражание на някой по-голям и не се смята за проблем. След 3-4-годишна възраст се приема за неправилно поведение. Както споменах в началото, главната причина за това е стресът.

Напиши коментар
 

Хапче за купон- хапче доживот

Image

Това е една от онези истории, за които хората казват- абе, чувал съм, че има такова нещо, но не съм виждал. Преди 6 години тя беше на първите страници на вестниците, последва дело, присъда, после мина време и - както обикновено става с такива драми- тя остана да се развива пред очите на единствените си свидетели- преките потърпевши.

Продължението ТУК

 


 


Напиши коментар
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 406
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
За зъбите и лошите навици
За зъбите и лошите навици Гризане на нокти Гризането на нокти обикновено е отражение на няк...
Още  ]
Глистите
Глистите Глистите могат да стигнат и до... мозъка! Ако не миете ръцете си, ще завъдите глис...
Още  ]
Необходимо ли е безболезненото раждане?
Безболезнено раждане?! Необходимо ли е безболезненото раждане "За" и "против"...
Още  ]
Забрана достъпа до сайтове с нецензурно ...
Забрана достъпа до сайтове с нецензурно или брутално съдържание Как да забраните и кон...
Още  ]
Стадиите в психичното развитие според Жа...
Стадиите в психичното развитие според Жан Пиаже Познавателно развитие. Переспективи в теор...
Още  ]
  Моето Дете