Търсене:
 
      24 05 2024      
 
Оценка: / 2
СлабОтличен 

ЦКОДУХЗ Хасково с нов апарат за електростимулация, благодарение на две благотворителни инициативи!


С апарат за електростимулация на стойност 5760 лв. се сдоби Центърът за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания (ЦКОДУХЗ) в град Хасково. Полезната придобивка е в резултат на организираните през месец юни т.г. благотворителен концерт и изложба за закупуване на физиотерапевтично оборудване в помощ на малките потребители на Центъра.

ЦКОДУХЗ Хасково, Център за развитие „Интелект“- Хасково и сайта www.moetodete.com организираха на 9 юни по повод Деня на детето и Деня на приятелството благотворителна изложба от детски рисунки под надслов „Деца рисуват за деца“. Над 250 творби изпратиха деца и ученици от 18 училища, детски градини и школи, както от Хасково и региона, така и от други части на страната. Изложбата беше подредена в двора на Център за развитие „Интелект“, където всеки от посетителите имаше възможност да закупи срещу символична сума според желанието и възможностите си уникална детска рисунка, пано или ръчно изработен сувенир от природни или отпадъчни материали. По време на изложбата бяха събрани 1350 лв.

Благотворителният концерт, организиран от Движение "Българско семейство" със съдействието на Община Хасково се състоя на 22 юни на сцената на пл. „Спартак“ в областния град. В него участваха: Мажоретен състав към Младежки център - Хасково, Ансамбъл "Хасково", Детски танцов ансамбъл „Южняче”, Фолклорен ансамбъл "Златна Тракия", ШНП "Зора Зорничка", Фолклорен клуб "Славяни", Група "Хангар 42" и изпълнителите, Донна Латева, Рая Желева, Теодор Батуров. От продажбата на поканите бяха събрани 3588 лв. По време на концерта бяха разпродадени и останалите от благотворителната изложба рисунки, с които към сумата бяха добавени още 365 лв.

Общата сума от двете благотворителни инициативи беше 5303 лв., благодарение на което стана възможно закупуването на апарата за електростимулация.

Електротерапията е доказан метод в медицината, при който се използват нискочестотни импулсни електрически токове за възстановяване на тъкани, мускулна стимулация, лечение на възпаления и болки на опорно-двигателния апарат и периферна нервна система и много други. Главната идея на тези интервенции, е че приложението на ниско напрежение и сила могат да увеличат естествените способности на тялото да стимулира, насочва и контролира, лечебните и регенеративни процеси.Този вид медицинска техника намира широко приложение във физиотерапията и рехабилитацията.

В ЦКОДУХЗ Хасково се извършва диагностика, лечение, рехабилитация и работа с деца със социално-значими заболявания, с невромускулни увреждания, с вродени аномалии, редки болести, деца с хронични заболявания, деца с увреждания на опорно – двигателния апарат или отклонения в психомоторното развитие с цел предотвратяване и намаляване степента на увреждането и последствията от него. Центърът е създаден с постановление на Министерският съвет, считано от 15.02.2021 г. за закриване на ДМСГД и разкриване на ЦКОДУХЗ в гр.Хасково.

ЦКОДУХЗ - гр. Хасково БЛАГОДАРИ за подкрепата на всички организатори, участници и съграждани в двете благотворителни инициативи, благодарение на които беше възможно закупуването на този апарат в помощ на голяма част от малките потребители на Центъра!
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете