Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Национален форум "Моето дете" на 7 години 15 07 2020      
 
Оценка: / 5
СлабОтличен 
Национален форум "Моето дете" на 7 години


На 25 април 2013 г. се навършват 7 години от създаването на Национален форум "Моето дете"- общност от родители и специалисти работещи с деца с безплатно електронно издание за цялото семейство www.moetodete.com. В инициативата безвъзмездно работи екип от специалисти (педагози, психолози, лекари, юристи, социални работници и др.) от цялата страна в името на всички български деца. Първите 7 години са най- важни за детското развитие, така и нашият екип счита че вече сме на една сериозна възраст в своето израстване.
След последната ни среща миналата година успяхме да свършим не малко полезна работа в името на българските деца. Изпратихме нашите предложения до съответните институции и насочихме усилия към разрешаването им.
Подкрепихме отворено писмо и
аргументирано искане от родителски организации до всички отговорни институции с изявена позиция по въпросите, свързани с разглежданите в Народното събрание проектозакон за предучилищното и училищното образование и проектозакон за детето.


Организирахме предложение до съответните институции за отнемане в полза на
държавата и преобразуване на годните незаконни сгради в защитени жилища, вместо да бъдат събаряни. Това предложение получи широка обществена подкрепа, но към настоящия момент остана неудовлетворено.
Взехме участие в срещи и дискусии на национално и регионално ниво по въпроси касаещи проблемите с подрастващите и наркотиците, приемната грижа, образованието и социалната политика.
Взехме участие в откриването на новата учебна година в Неделното училище към храм "Св.Димитър"- Хасково, а музикалният педагог Добринка Мирчева от нашия екип се ангажираха с безплатни музикални заниманията по пиано с даровити деца към класа.

За трета поредна година организирахме инициатива за коледни подаръци за децата от ДМСГД- Хасково в която се включиха десетки дарители и бяха събрани огромно количество дрехи, играчки, памперси и лакомства. Възпитаниците на дома получиха и музикален подарък с букет от танци от Танцов състав "Етномагия" с художествен ръководител Златка Тимонова, член на нашия екип.
Светла Табакова също от нашия екип, предостави безвъзмездно помещение за съхранение на даренията и помогна в сортирането и опаковането им. Верни доброволци в лицето на Божидар и Вили помогнаха за транспортирането и доставянето на подаръците в дома. Трудът ни беше възнаграден с много радост и усмивки от страна на децата лишени от родителски грижи.
И тази година бяхме официални партньори на инициативата "Международна седмица на брака".

Екипът на НФ "Моето дете" продължава да споделя абсолютно безвъзмездно
своите опит и знания с родители, потърсили помощ и съвет. През годината се проведоха десетки безплатните консултации на наши специалисти с родители в специализирания форум. Подготвихме полезни статии и интервюта със специалисти. Редовно публикувахме актуална информация в областта на образованието, здравеопазването, социалната политика и правата на децата. Сайтът на инициативата има над 20 400, а форумът близо 7 000 редовни регистрирани потребители. Фейсбук- страницата се радва на над 5 200 приятели, както и на многобройни гости и посетители.
Продължаваме да организираме полезни инициативи в защита на децата, част от които са отразени в медийното пространство.

Поддържаме дългогодишни връзки и си сътрудничим с нашите приятели от Инициативата "Спаси дари на...", Сдружение "Майки срещу дрогата", Проект "Без насилие", НФ "Осиновяване", Народен ансамбъл "Златна Тракия" и др. Ако искате да бъдете доброволци, да споделяте опит, знания и труд в полза на децата, станете част от НФ "Моето дете"- една от най- големите родителски организации в България. Ние не работим с пари и за пари, а със сърца, позитивизъм и ентусиазъм.

Честит Рожден Ден и още години ползотворна работа в полза на децата и техните родители! Благодаря за доверието и подкрепата на нашите специалисти и консултанти, потребители, съмишленици, доброволци и приятели!

Мариана Чомпалова-Йорданова,
създател и администратор на
НФ "Моето дете"
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Първа международна конференция за раждан...
Първа международна конференция за раждането и акушерството "Раждане с любов и мъдрост"- ...
Още  ]
Кой избива децата!?
Кой избива децата!? Ние. Ние ги избиваме. Всекидневно. В тая държава децата скоро ще се броят...
Още  ]
На моето дете
На моето дете Когато мислеше, че не те гледам... Тази сутрин ще се усмихна, когато вид...
Още  ]
Умеем ли да общуваме?
Умеем ли да общуваме? Надие Карагьозова- магистър по педагогика Ако хората можеха да ...
Още  ]
Ранната превенция децата да не станат же...
Ранната превенция децата да не станат жертви или извършители на противообществени прояви Надие Ка...
Още  ]
  Моето Дете