Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Отново на училище! 30 05 2020      
 
Оценка: / 0
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Отново на училище!
Страница 2
Страница 3

Отново на училище!

Първият учебен ден е очакван с вълнение не само от първокласниците, но и от техните родители. Свързан е с приготовления и емоции доста преди да удари първият учебен звънец. Затова, за да си спестим нервите и неприятните емоции е по-добре да се приготвим от по-рано за него, тъй като всъщност има толкова много неща, които трябва да се купят, направят и приготвят. Някои хора дори си взимат отпуск за целта.
Детето ви отново тръгва на училище. Стресът е голям покрай подготовката, закупуването на всичко необходимо, адаптацията към новия ритъм и организация на деня за ученика и цялото семейство.
Какво да направите, за да подготвите детето в последните дни преди старта на учебната година за по-добрата му кондиция?
Повече сън.
Опитайте да слагате детето да спи поне 30 минути по-рано от обикновено. Мозъкът има нужда от повече сън, за да е по-спокоен.
Добра храна.
Мозъкът има нужда от добра храна. Особено при подрастващите. А закуската е най-важна. В дните, когато детето тръгне на училище – убедете се, че закусва добре. Пържени яйца, филийка хляб, плодове, прясно мляко са добрият избор.
Физическа активност.
Добре е още от началото на учебната година да осигурите минимум два дена спортни занимания на детето си. Обездвижването в днешно време е голямо – след училище децата най-често гледат телевизия или са пред компютъра, което е пагубно за тяхната физика. Редовните физически дейности са решаващи за цялостното развитие на детето и за способността му да учи.
Допълнително учене.
Добре е поне два пъти седмично детето да има и други занимания – да посещава езикови курсове, кръжок, уроци по рисуване, музикален инструмент, пеене или друго. Упражняването на подобни дейности също подпомага цялостното развитие на детето. Не се притеснявайте, че така натоварвате детето си допълнително – детският мозък има голям потенциал, жалко ще е да не го развиете.
Променете нещо.
Променете дори и с малко дневния му режим. Въвлечете го в повече домашна помощ – възложете му например да отговаря за изхвърлянето на боклука или му дайте друга отговорност. Децата обичат да им се възлагат задачи, а кога ако не от малки да ги приучим в това. Така дневният режим на детето ще е запълнен и това няма да му позволява да мисли за неправилните неща и ще го развивате в правилната посока.
Успех!

Източник: www.az-jenata.com

 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Деца, упорство, наказание.
Децата и разрушителната сила на наказанието Мама каза "Не" Упорството и децата Умеем л...
Още  ]
Отворено писмо
Отворено писмо От неправителствени организации, родители и граждани с изявена позиция по въпрос...
Още  ]
Отрицателният резус фактор
Отрицателният резус фактор не е пречка да родите! В много случаи едва в началото на бре...
Още  ]
Изкуството възпитава добродетели
Изкуството възпитава добродетели Интервю с г-жа Златка Тимонова- гл. художествен ръководител ...
Още  ]
Съществува ли Дядо Коледа?
Съществува ли Дядо Коледа? През 1897 г. 8-годишната Вирджиния О’ Ханлън написва пис...
Още  ]
  Моето Дете