Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Той не иска дете?! 09 12 2022      
 
Оценка: / 0
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Той не иска дете?!
Страница 2

Той не иска дете?!


Причините може да са много, но един истински мъж не би поискал от вас да направите аборт. Много жени страдат от факта, че любимият им мъж не иска да има деца. Нека да разгледаме две от най-често срещаните ситуации:
1. Вие сте бременна и вашият любим мъж ви предлага да направите аборт или просто ви изоставя.
2. Вие още не сте бременна, но ви се иска да забременеете, а вашият любим ви отказва това щастие.
Истинският мъж, при първия случай, никога няма да предложи на любимата си да направи аборт. Но ако все пак това предложение е направено, първо трябва да се изясни причината за тази реакция към вашата бременност.
Възможно е той просто да се е изплашил, да не е готов да стане баща, да не може материално да осигури детето си или... просто да не обича децата.
Ако мъжът се е изплашил, обяснете му, че в това няма нищо страшно. Жените са раждали и винаги ще раждат. Мнението му за това, че ще бъде лош баща, е погрешно. Дайте му нагледни примери с ваши познати или роднини. Ако той смята, че не е в състояние материално да издържа дете, разяснете му, че много хора са раждали деца по време на своето следване, работели са през нощта и са отгледали нормални деца. А ако той изрази липсата на чувства към децата, внушете му, че вашето дете ще бъде особено и ще бъде невъзможно да не го обикне.
При втория случай, вие отдавна живеете заедно, имате прекрасни взаимоотношения, правите планове за бъдещето, но той никога не говори за деца. Оказва се, че той не иска да има деца или поне не в близко бъдеще (въпреки, че му е време). Не трябва да се отчайвате от тези думи. Постарайте се да изясните причините за липсата на желание за деца - напълно възможно е те да не се окажат толкова съществени.
Постоянно му напомняйте за желанието си да имате дете, ходете на гости при познати, които имат деца. Опитайте се да го заинтересовате с малкото дете, предложете му да поиграе с него. Ако имате близка приятелка, чието дете се чувства комфортно с вас, предложете й да го остави при вас за ден, ако има нужда от бавачка. С тази тактика ще покажете на любимия си, че възпитанието на детето не е толкова трудно, колкото му се струва, че всъщност е много по-забавно с едно малко същество край вас. Убедете го, че притежава всички качества да бъде прекрасен баща и че светът само ще спечели, ако той отгледа и възпита (поне още) едно същество, което е по негов образ и подобие.

Източник: www.tiabg.com

 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Топлината на майчините обятия
Топлината на майчините обятия или за ползата от прегръдката Майчината милувка Помня и...
Още  ]
Енуреза при децата
Енуреза при децата (нощно напикаване) Волевият контрол на мускулите сфинктери и детрусо...
Още  ]
Чужди тела в дихателните пътища
Чужди тела в дихателните пътища Първа помощ за бебето/ детето Най-често попадането н...
Още  ]
Детето се учи да яде само
Детето се учи да яде само Ето през какви етапи нормално преминава детето - от 4 месеца до 4 ...
Още  ]
С какво са опасни някои билки
С какво са опасни някои билки Също както при ...
Още  ]
  Моето Дете