Търсене:
 
      Начало 25 07 2024      
 
Оценка: / 4
СлабОтличен 

София посрещна Тюркян Севен с много любов

Популярната кулинарна блогърка с разградски корени Тюркян Севен беше в София в дните 3-4 февруари. Издателство „Инфодар“, организира представяне на книгата й „Щипка Серотонин“. Събитието се състоя в Американския център на Столичната библиотека на площад Славейков на 4 февруари между 12-14.00 часа По време на краткия си престой авторката събра много емоции, получи много обич и внимание от хилядите си почитатели и фенове. Водещи електронни и печатни медии поканиха блогърката да разкаже и пак, и пак за своята страст към кулинарното изкуство и бяха единодушни, че тя е истински посланик между културите на двата народа. Припомняме, че Тюркян живее в Истанбул повече от 30 години. Мотото, което я движи в кухнята е: "Ястия, приготвени с много любов". След участието й в програмата „Тази събота и неделя“ с водещ Диана Любенова по БТВ, заваляха позитивните коментари в социалните мрежи, които предаваха симпатиите и подкрепата на последователите й, и не спираха да я дават за пример по доброта, както и да споделят, че е чакана и в други градове на страната.

Препълнената зала на Американския център се оказа малка. Студът не беше попречил на желаещите да споделят минути със своя идол и кулинарен гид. С присъщата й виталност Тюркян грабна присъстващите с искреното си поведение и на прекрасен български език сподели още подробности за създаването на блога, и последвалата книга.

По време на краткия си престой успя да се разходи из популярния столичен булевард „Витошка“ и сама се убеди, че книгата й е един от най-търсените продукти в последните два месеца. Емоционалната среща завърши с автографи, снимки за спомени, цветя и подаръци за авторката. Трогната от цялостното внимание и преживяно, блогърката обобщи по следния начин: „Имам толкова много неща, които искам да ви кажа. Само да се върна у дома и ще ви пиша по спокойно. Невероятни сте Обичам ви.“
За www.moetodete.com Стефан Недков от издателство „ИнфоАдар“ съобщи, че в момента тече подготовка по предстоящото гостуване на Тюркян в родния й Разград през месец март и не скри вълнението си от случилото се в София. Каза още, че блогът на Тюркян вече се радва на още по-голяма аудитория.

ПС: Тюркян Севен даде интервю за нашия сайт преди 2 години.

Нади Карагьозова
Снимки: Тюркян Севен
14.02.2023г.Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете