Търсене:
 
      Начало 26 10 2021      
 
Оценка: / 2
СлабОтличен 

Разсъждения на глас... отново за ваксините!

Четете листовките!

Направих си труда да прочета листовката за ваксинаната против Ковид 19, както и малко странична литература, така както правя преди да приложа, каквото и да е лекарство върху себе си. Има достатъчно информация, както в българския, така и в чуждия печат от лекари, професори и учени, така че с един клик всеки може да обогати общата си култура преди да се втурне сляпо към каквото и да е.

И така: Част от официалната информация (листовка) за ваксината срещу Ковид-19 от МЗ:
- Този лекарствен продукт подлежи на допълнително наблюдение. Това ще позволи бързото установяване на нова информация относно безопасността. (т.е. изпитанията и проучванията за безопасността до момента не са достатъчни и ваксинираните ще помогнат за допълване на информацията.)
- Генотоксичност/канцерогенност: Не са провеждани проучвания нито за генотоксичност, нито за канцерогенност. (т.е. изпитания и проучвания за безопасността по отношение на генотоксичност и канцерогенност не са извършвани.)
- Има съобщения за събития на анафилаксия. (Анафилаксия е тежка алергична реакция, която се проявява внезапно и може да причини смърт). Препоръчва се внимателно наблюдение в продължение на най-малко 15 минути след ваксинацията. (т.е. първите 15 мин. са критични.)
- Ефикасността, безопасността и имуногенността на ваксината не са оценени при имунокомпрометирани лица, вкл. получаващи имуносупресивна терапия. (т.е. оцеляването им е под въпрос.)
- Продължителността на защитата, предоставяна от ваксината, не е известна, тъй като тя все още се определя в текущи клинични проучвания. (т.е.вероятността да се изгради трайна и ефикасна защита против вируса е под въпрос.)
- Не са провеждани проучвания за взаимодействия с други лекарствени продукти. (т.е. ако приемате някакви лекарства, не е известно дали са съвместими с ваксината.) 🤔

За информация, що е генотоксичност и канцерогенност (за които не са провеждани проучвания във връзка с тази ваксина): Под канцерогенно вещество се разбира всяко физическо, химическо или биологично средство, което е в състояние да причини рак в организма. Генотоксичността е генетично понятие и се определя като разрушителен ефект върху генетичния материал на клетката (т.е. ДНК и РНК), който влияе върху нейната цялост. Генотоксините променят молекулярната структура на клетъчните информационни вериги на живите организми, като ДНК или РНК. Така че това е мутаген. Веществата с генотоксичност са известни като генотоксини. Генотоксините влияят на генетичната информация и имат три основни ефекти върху организмите: канцерогенни или причиняващи рак агенти, мутагени или мутиращи агенти, тератогени, причиняващи вродени дефекти. Мутациите създават редица проблеми в живите организми, от рак до голямо разнообразие от заболявания. Регулаторните органи по света изискват данни за генотоксичния потенциал на новите лекарства като част от процеса на оценка на безопасността. Обикновено се провеждат предклинични проучвания, за да се получи основният токсикологичен профил на новите лекарства. Токсикологичните данни помагат при прогнозиране на възможния риск и оценка на ползата от лекарството и се използват за оценка на безопасността и ефикасността на лекарството. (Източник: EUROLAB)

До тук става ясно, че ваксинираните се явяват нещо като опитни мишки, че не са извършени никакви проучвания за генотоксичност и канцерогенност на ваксината и че дори не е известна нейната ефективност. Защо беше това бързане тогава?! Аз няма да се ваксинирам с ваксина скалъпена за няколко месеца. Всеки има право на избор, който иска нека се ваксинира против всички вируси на планетата! Дори в Библията пише, че за разлика от животните Бог ни е дал съвест и разум, както и правото на свободно вземане на решения! А Конституцията на Р.България ни дава ред права- на неприкосновен личен живот, на достъп до здравеопазване и до образование, на свободно придвижване, на работа, на (не)съгласие за лекарски манипулации и ваксинации и т.н. Някои хора обаче се поставят над Библията и над Конституцията, но това е друга тема. От ясно по-ясно е, че целта е тази безплатна, препоръчителна и незадължителна ваксина, да се наложи като задължителна, а липсата й да е обвързана с ред права на които няма да имаме право. Каква е крайната цел ли, ами четете и мислете и ще разберете... Всяка зима сме атакувани от различни грипни вируси, по-леки, тежки и много тежки, които ако не са своевременно и адекватно лекувани водят до усложнения и смърт. Съответно, болниците се изпълват с болни, а децата излизат в грипна ваканция, но до сега никога не са били налагани мерки, като настоящите и никой не ни е информирал ежедневно за броя заразени и починали. Нужни са завишена обществена хигиена и адекватно лечение на болните, без паника и стрес, но вместо търсене на лечение набързо ни приготвиха ваксина. Ваксинация по време на епидемия, когато човек може и да не знае, че е болен, е лишена от всякаква логика и правила, а всеки знае че се ваксинира само здрав човек. Разсъждавам на глас, на никого не налагам моето мнение по темата, всеки има глава с която да мисли. Никой няма право да ни налага своите правила и да ограничава свободата и човешките ни права, които трябва да отстояваме! Факт е, че вече никой не се разболява и не умира от нищо друго, освен от Ковид 19, а това е особено притеснително!

И за да няма чели-недочели коментатори, повтарям: Не отричам съществуването на въпросния вирус. Осъзнавам значимостта на ваксините в преборването на много болести и пандемии, които са коствали живота на милиони хора в миналото. Тук обаче за друго иде реч, така че който разбрал- разбрал, който не е- да се ваксинира! Никого нищо не агитирам, всеки има правото да прави каквото иска със собственото си тяло и живот.

❗️ Листовките: 1. 2. 3.
Разликата между технологията, използвана от Pfizer и Moderna- mRNA и тази на стандартните ваксини: Тук.


Конституция и ваксинация!

Защо ни карат да подписваме информирано съгласие преди поставяне на ваксина против Ковид, а преди това когато са ваксинирали нас или децата ни не сме подписвали такова?!

Според Чл. 29. (2) от Конституцията на Р.България: "Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие." В листовката на ваксината срещу Ковид 19 пише: "Този лекарствен продукт подлежи на допълнително наблюдение." и това е така, защото ваксината не е преминала през всички фази на изпитание. В този ред на мисли изпитанията и проучванията за безопасността до момента не са достатъчни и чрез ваксинираните ще се допълни информацията т.е. ваксинираните стават част от опита и проучванията. След като ваксината е в процес на проучване и допълнително наблюдение, значи масовото й или принудително поставяне е в нарушение на Конституцията. Тук обаче има една тънкост, преди ваксиниране хората задължително подписват информирано съгласие и така няма нарушение на Конституцията и отговорността е единствено и само на ваксинирания.

В листовката ясно и категорично е записано и това, че не са провеждани проучвания за генотоксичност и канцерогенност, които са задължителни преди пускането на всеки нов лекарствен продукт на пазара. Записано е още, че не са провеждани проучвания за взаимодействие на ваксината с други лекарствени продукти. Факт е, че хиляди хора поради различни здравословни проблеми приемат различни лекарства и не е известно дали са съвместими с ваксината. Държавата обаче задължава всеки преди да се ваксинира, да подпише информирано съгласие, че е запознат с тези взаимодействия (за които не са провеждани проучвания), както и с потенциалните рискове и усложнения. Точно подписът освобождава държавата и медиците от отговорност, така че стига празни приказки. До сега, никога не сме подписвали информирано съгласие при поставяне на ваксини на деца и възрастни, а сега задължително се подписва, защо ли?! Така че, четете и мислете, какво и защо подписвате!

Относно паспортите за ваксинирани! Щом ваксинираните също могат да се заразяват, разболяват и пренасят заразата, какъв е смисълът от тези паспорти и с какво неваксинираните са по-безопасни от ваксинираните? Един заразен и пренасящ заразата ваксинират нима е по-безопасен от един здрав, неваксиниран?! Паспортите са вид дискриминация, потъпкващ правата на хората за свободно придвижване.


Още ли вярвате!?

На 26 април 1986 година четвърти реактор в съветската атомна електроцентрала "Чернобил" експлодира, предизвиквайки най-мощната ядрена катастрофа в историята на човечеството. Тогава бях на 19 години и ясно си спомням колко старателно ни увещаваха от екрана, че всичко е под контрол и няма никакъв проблем за здравето и живота на хората. Истината е, че експлозията има катастрофални последици за околната среда не само в обширни части на тогавашния СССР, но и в Северна, Централна и Югоизточна Европа. Генетичните мутации в района на Чернобил, и не само, продължават и днес. Те засягат растения, животни и хора, родени след инцидента. Факт е, че радиацията там все още е особено висока. Хората в някогашния Източен блок вкл. България обаче научават за аварията в Чернобил едва няколко дни след катастрофата, когато вече са яли радиоактивна храна и са марширували за 1 май под капките на радиоактивния дъжд. Преди 35 години малцина разбират сериозността на последиците. Това се дължи на опитите на тогавашните власти да скрият информацията за случилото се. Ръководството на БКП начело с Тодор Живков скрива от българското общество аварията. Престъпното мълчание довежда до това, че хората, поставени в информационно затъмнение, не могат да предприемал елементарни мерки за своята и на семействата си защита. Почти всички медии в България също пропускат този факт. Официално съобщение за аварията е направено със закъснение, когато вече радиационният облак е минал над територията на България. В същото време след аварията Пето управление на ДС се грижи подобаващо за комунистическата върхушка като в специална лаборатория проверява храната и напитките, предназначени на висшето партийно ръководство, които разнася в домовете им в защитени от радиация контейнери. Днешните млади хора ще попитат, защо са скрили истината? Отговорът е прост: защото беше немислимо да се случи нещо нередно и опасно в нашия тогавашен закрилник, братския СССР.

Когато бях млада майка, масово се рекламираше, препоръчваше и прилагаше върху децата т.нар. жива ваксина против полиомиелит- детски паралич. Масово бяха разлепени плакати с президента Жельо Желев как лично поставя драгоценните червени капки в устата на децата. След тази ваксина едва оцеля и отново проходи дъщеря ми. Огромен брой деца, родени през 90-те г. в резултат на ваксината бяха осакатени и инвалидизирани. Тази ваксина въпреки многото си странични ефекти беше поставяна на децата в Източна Европа 10 години след като е била забранена в ЕС. У нас също беше забранена, едва когато България стана страна-членка на ЕС. Фактът, че една ваксина е била поставяна на едни деца, 10 години след като е била забранена за едни други деца, поставя въпросът доколко здравето на хората е приоритет, политика, или финансови интереси?! Или простичко казано, в случая, здравето и животът на децата е зависил от това, дали живеят в страна член на ЕС или не.

Това не са единствените два случая довели до хиляди разбити човешки съдби в следствие на политически и финансови интереси. Остава въпросът на кого да вярваме и КОЙ днес носи отговорност за осакатените хора след Чернобилската авария и след масовото поставяне на живата противополиомиелитна ваксина?! Днес ситуацията се повтаря. Един вирус е политизиран, налага се някакъв налудничав нов световен ред, а хората са стресирани и разединени. КОЙ ще носи отговорност за съсипаната икономика, за абсурдните мерки и за многото неизвестни след масовото налагане на неизпитани ваксини? Появи ли се обаче някой смел учен, казващ истината, страхът у хората става толкова голям, че биха го убили с камъни, така както убиха с камъни и окачиха на кръста своя Спасител Исус... само и само, за да не чуят истината. Истината обаче е, че всичко е пари и политика, а най -лесно се манипулират дезинформирани, стресирани, маскирани и разединени хора, които отдавна не смеят дори да се здрависат, прегърнат, усмихват, мечтаят или празнуват, а скоро и свободно да пътуват, все човещинки...

За сертификатите с въпрос?

Ваксинираните могат да се заразяват, разболяват и предават вируса на други хора, според лекари и производителите на ваксините. Тоест, лице ваксинирано със сертификат, където и да се появи- самолет, заведение, кино, и т.н. може да заразява. Тогава, защо се въвежда здравният сертификат? Гаранция срещу какво е? Обясниха, че се въвежда, за да се ограничи разпространението на вируса, но как се ограничава по този начин, с ваксина, щом ваксинираният заразява? И с какво един заразен ваксиниран човек е по-безопасен от един здрав неваксиниран човек?!

И въобще, какъв е смисълът от ваксина, която е с неизвестен или с предполагаем временен ефект и доколко рискът е оправдан?! Тук някои ще кажат, че уж ваксинираните щели по-лесно да изкарат вируса, да но и много неваксинирани го изкараха леко и дори безсимптомно, което ще рече, че всичко е въпрос на имунитет, не на ваксина.

След една година

Помните ли миналата година по това време, във всяка област имаше по не повече от един заразен с коронавирус, но КПП-та пазеха очертанията на областта и хората не можеха да отидат дори да си полеят доматите на вилата, автобусите бяха спрени, бяха забранени разходките в парковете и градинките, дори сядането по скамейките навън беше забранено, всичко освен аптеките и хранителните магазини беше затворено, всички бяха маскирани навън и повечето работеха от вкъщи. Какъв беше смисълът от всичко това?!

Сега всичко е манджа с грозде. Не зная дали мерките са по-скоро тъжни или смешни, но със сигурност винаги са били неадекватни и безсмислени, а към днешна дата резултатите са плачевни. Измислените ваксини и локдауни не работят, напротив. Ако ставаше дума просто за вирус, а не за режисиран план, щяха да са нужни само само завишена хигиена и отговорно лечение на болните, както винаги е било, и отдавна щяхме да сме се справили и забравили. Сега обаче сме били в трета вълна, планират четвърта, а може би и пета... Какъв свят ще завещаем на тези, които идват след нас?!

Бъдете здрави и здравомислещи!

М.Йорданова

Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете