Търсене:
 
      Начало 20 07 2024      
 
Оценка: / 4
СлабОтличен 

Александър Танев сбъдна мечтата си

Балчишкото чудо е там за където „пътуваше от малък“- НАТФИЗ


Александър Танев или детето-чудо, както го знаят в родния му град, тези дни за пореден път показа и доказа, че успехът и късметът го обичат. Вече е студент в НАТФИЗ, специалност "Актьорство за драматичен театър" след успешно положени изпити, които са в три кръга и никак никак не са лесни. Заслужено и сега аплодисментите на неговите близки, учители и приятели са за неговия талант, постоянство и непоколебима вяра в мечтите.

Зад гърба си 18 годишният младеж има успешна певческа кариера, множество участия у нас и в чужбина в различни музикални формати и е носител на много много престижни награди. Най-голямата му приключенска награда, която споделя със своя брат Никола и родителите си е екскурзия до световно известния увеселителен парк Диснилед Париж. От малък е заобиколен от внимание, камери, слава, които обаче „не го откъсват от земята“. Това се дължи на доброто възпитание, което получава в голямото семейство, в което ценностите са на почит. Неотлъчно до него са неговите родители- мама Бистра и татко Алексанъдр, прекрасните дядо и баба и близките. От малък смайва всички– как така толкова различни жанрове му се отдават с лекота и на сцената винаги стои различно- от начало до края приковава вниманието към себе си. Пее и танцува, влиза в различни роли, които разкриват потенциала му все повече и повече. С естественото си поведение и държание лесно печели симпатии и обич. Предпочитан и търсен приятел. Не натоварва с присъствието си, искрено се забавлява и обича да забавлява, не обича скуката.

Александър беше едва 10 годишен, когато стана един от вдъхновяващите герои на мой репортаж. Мъничък, но с големи мечти. Възпитан, колоритен, спокоен и скромен-така го запомних. И това, което не забравих е, че „ще пее винаги, но ще стане актьор“. И тези дни неговата мечта не е само сън или блян, а сбъдната реалност. Често, майка му, разказва „от дете е винаги с някакви муцунки, няма нито една сериозна снимка в албума ни, толкова различен и естествено смешен“.

Александър и семейството му днес благодарят на три негови учителки, изиграли огромна роля и влияние върху неговото певческо и артистично израстване. Това са: Мила Маврова, която открива таланта му да пее и неговите вокални способности. Бисерка Колевска, която му показа магията на актьорската игра с ролята на Питър Пан и Лана, който в последните години, докато е ученик в езиковата гимназия в Добрич му помага да усъвършенства уменията си на сцената. Освен пеенето и сцената, Александър обича и да пише и рисува. Прави опити да пише сценарии, което подсказва, че един ден може би ще бъде и успешен режисьор. Посещавал е уроци по пиано назад във времето. Обича да чете много книги. Филмите са неговата страст. Вълнуват го спектаклите, в които участва, гледа много саундтраци на филми, прекланя се пред бащата на киното- великият Чарли Чаплин.Обожава времето прекарано със семейството си, по-малкия брат и прекрасните пленници, които също са талантливи и като грижовен батко ги поощрява и подкрепя. Надявам се, много деца да се учат от Александър, да бъдат упорити, де мечтаят дръзко, защото този който мечтае, лети високо.

Д-р Надие Карагьозова-Нади
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете