Търсене:
 
      Начало 07 10 2022      
 
Оценка: / 3
СлабОтличен 

С тържествен концерт ОУ „Яне Сандански” - Пловдив отбеляза патронния си празник

Секретарят на Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН)- Кубрат, д-р Надие Карагьозова получи изненада от пловдивското училище- приз "Посланик на добра воля и ползотворен партньор".

С „Върви народе възродени” и прочувствено слово на директорът на ОУ „Яне Сандански”- Пловдив, д-р Маргарита Бозова, започна тържеството, което училището отбелязва за 69-ти път. Д-р Бозова, поздрави и благодари на всички- учители, деца, родители, гости и партньори, които ежедневно обединяват усилията за личностното израстване на децата, като достойни граждани и бъдещи архитекти на по-доброто утре. С два великолепни спектакъла възпитаниците на школото и техните ръководители от двете степани на образованието-начален и среден показаха по уникален начин красотата в традиционното и модерното и докоснаха всички присъстващи в залата на читалище „Христо Ботев”.
Преди малките таланти да завладеят сцената, награди получиха учители и ученици за постигнати високи резултати и постижения на различни национални конкурси. Вълнуващ момент от тържеството беше награждаването на седмокласничката Наталия Стойнова, която печели първо място с есе в конкурса на Аграрен университет и „Спийдфлоу България” на тема „Ботаническата градина- природа в градската среда” и така училището получава право на ботанически кът в двора на училището, сред който ще отмарят деца и учители и ще полагат грижи за неговото опазване и развитие.

В награждаването на седмокласничката се включи и д-р Карагьозова, която я дари с позитивни материали на местната комисия. С вълнуващ поздравителен адрес секретарят на местната комисия в Кубрат поздрави целия педагогически екип и ученици по случай най-светлия ден за тях- патронния празник и пожела да бъдат все така усърдни в утвърждаването на профила на съвременния учител-лидер и вдъхновител на новата училищна реалност. Също така подари авторски книжки за педагозите от началния курс, които имат нелеката задача да поведат децата по правилния образователен път.

Силен акцент на тържеството бяха бивши възпитаници на училището, които имат вече своите доказани музикални постижения- Деница Караславова, участник в „Гласът на България” и Кристиян Парков, носител на първи места в престижни конкурси по класическа и модерна китара.Фолклорни и модерни танци на фона на светлинни ефекти, индивидуални и колективни изпълнения на песни вдигнаха градуса на вълнението в залата и бурните аплодисменти не закъсняха.

Д-р Надие Карагьозова, беше изненадана от училищното ръководство, с мил жест– сертификат за посланик на добра воля и ползотворен партньор. Сътрудничеството на директора на училището със секретаря на местната комисия води началото си от научен семинар, на който дискутират много въпроси свързани със съвременното образование и се обединяват около идеята, че то трябва да бъде атрактивно и да забавлява децата чрез учене.Трогната от жеста, д-р Карагьозова благодари на всички и пожела повече добри примери, както сред децата така и сред учителите, които да променят и отварят сърцата на всички към света на красивото и доброто.
В знак на благодарност за поканата и повода на училището д-р Надие Карагьозова подари керамична чиния от името на местната комисия. Керамичната чиния е дело на талантливата Росица Неделчева от ДЦВУ- Кубрат, символизираща летяща птица и послание: „Да помогнем на децата сами да излетят със собствените си криле и да сбъдват желанията и мечтите си”.

Пловдив, 22 май 2019г.

Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете