Търсене:
 
      Начало 06 12 2022      
 
Оценка: / 12
СлабОтличен 

И земята, и животните, и хората го обичат

Впечатления от ежедневието, които докосват, провокират, предизвикват любопитство и интерес...

Той разбира от езика на земята, животните и хората. Отдава му се с лекота. Дали защото е роден в Лудогорието, познат като плодороден край с развито земеделие и животновъдство в миналото и сега, дали защото неуморно и ежедневно полага грижи без да се оплаква, без да мрънка, без да се мръщи не знам, но с всеки изминат ден става все по-добър и по-добър и се презентира успешно като такъв. Доказателство за това са стъпките по доброта, които извървява всеки ден, независимо дали седи на важен управленски стол или като обикновен гражданин, но лесно печели симпатии.

Човекът, който е близо до земята, животните и хората се казва Гюнай Хюсмен или Будният дух на Лудогорието, който малко повече от една година, променя въздуха в него, като го прави по-свеж и по-добър.

Излъчва доброта и добротворство. В момента е областен управител на Разград. Преди да се запозная с г-н Хюсмен, се запознах с медийния му образ – изчетох десетките интервюта, материали за него, изгледах видеа запечатали моменти от различни моменти от неговото израстване, в които емоцията няма как да е скрита.

Познава успеха и неуспеха, бил е на върха, както се казва, имал е и тежки моменти, които каляват, които променят, които пренареждат нещата по нов начин. Има завидна професионална автобиография –заемал е различни ръководни постове - бил е кмет, общински съветник, депутат. Ръководи мощен бизнес, което му помага да се развива и като добър народопсихолог покрай работата му с много хора. Едно негово изказване в интервю пред Люба Кулезич, особено ме жегна - с много болка в очите, споделяше и говореше за щастието: „Да аз имам пари, живея добре, устроен съм материално, но бих бил истински щастлив, когато всички живеят добре...“

Хората, които лесно печелят симпатии, лесно будят и завист. Едни ще кажат, „пи-ар“, нищо повече. В пи-ара няма нищо лошо- това е съвременният управленски подход и когато думите са подплатени с конкретни действия и резултати, означава, че „пи-ара“ си е свършил работата, защото между дадена личност, институция или фирма и неговата публика трябва да има постоянна връзка и тя трябва да се развива и обогатява.

Освен ежедневните дала като областен управител, той е близо да малки и големи, независимо поводът дали е приятен или не. Не бяга от проблемите. Търси начини, непрекъснато провокира институциите да ползват целия си потенциал и капацитет за да направят живота на гражданите по-качествен и поносим. Насърчава, мотивира, подкрепя всяка добра инициатива, независимо дали е свързана с икономиката, образованието, културата, спорта. Следи и зорко наблюдава къде и какво се случва. Не пропуска случай да отбележи и покаже лично отношение към успеха на дете или възрастен от Лудогорието. Най-много се гордее с личната си кауза да спаси и предаде нов облик на джамията „Ибрахим Макбул Паша“ в центъра на Разград, който е паметник на културата. Не пропуска на националните празници, да е там където трябва , и с това показва, че е голям рoдолюбец и патриот.

През есента, месец октомври, миналата година имах възможност да се срещна с него. Признавам бях леко притеснена - не знаех, дали медийният му образ, ще се покрие с реалния. Срещу мен стоеше човек, който с цялостното си поведение – топло посрещане, широка усмивка, излъчваща добронамерeнoст- подсказа, че това е неговата същност – предпочита да скъсява дистанцията, отколкото да издига стени и бариери. Вече си бях отговорила на въпроса и знаех, как и защо е толкова близо до хората, „важните столове“ на, които беше седял, не бяха го главозамаяли, както често се случва с други. Притесненията ми бързо изчезнаха– тръгна лек непринуден разговор, често прекъсван от телефонни позвънявания, на които отговори с еднаква загриженост. Силно впечатление в мен остави неговото отношение към служителите и екипа си – караше всеки да се чувства специален и значим. Добрите отношения в една институция, са гарант за по-качествено изпълнение на задачите и отговорностите.

Пожелах си повече такива хора, повече такива управници, които не само с думи, но и с конкретни дела и стъпки, да променят въздуха в ежедневието и да изчистват токсините в него, с доброта и положителна енергия.

Дали ще го видя пак, не знам, дали по някакъв начин пътищата ни ще се пресекат не знам, но знам, че ще го уважавам за всичко, което е постигнал и прави и най-вече заради неговата сърцатост с която е близо до хората!д-р Надие Карагьозова-Нади
11.07.2018г.
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете