Търсене:
 
      Начало 07 10 2022      
 
Оценка: / 13
СлабОтличен 

Учредена е стипендия в памет на Мария Чомпалова


Учредена е еднократна годишна стипендия в размер на 500 лв. на името на Мария Чомпалова. Стипендията ще бъде връчвана веднъж годишно на ученик в гимназиален етап с високи учебни резултати. По повод Деня на народните будители- 1 ноември, с решение на Педагогическия съвет, наградата за първи път беше присъдена на Николай Ботинов, ученик от 11-ти клас в СУ "Св.П.Хилендарски"- гр. Златица, обл. София.

Мария Борисова Чомпалова (1924– 2017) е активен общественик. През целия си живот е подпомагала всеотдайно дейността на училището и читалището в гр. Златица. Активен създател и организатор на редица инициативи, които развиват и усъвършенстват учебния процес, като го правят по-достъпен за учениците. Ревностен защитник на правата на детето в годините много преди създаването на световните правозащитни организации.

В памет на моята скъпа баба, един достоен и обичан човек с огромно сърце, за когото образованието беше над всичко, училището- светиня, а добруването- начин на живот! Благодаря й за всичко, което ми е дала- за прекрасните детски спомени, за топлите грижи, за добрия пример и всеотдайност! Посвещавам бъдещата дейност на сайта www.moetodete.com и на доброволческата ни организация НФ "Моето дете" в нейна памет!


С признателност: Мариана Чомпалова- Йорданова- внучка,
създател и администратор на НФ"Моето дете"
01.11.2017г.

Снимки: 1. Връчване на тазгодишната стипендия на Никола Ботинов.
2. Баба ми Мария Чомпалова на 93-я й рожден ден, три месеца преди да ни напусне.
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете