Търсене:
 
      Начало Моят блог Здравейте, приятели... 20 06 2024      
 
Оценка: / 12
СлабОтличен 

Здравейте, приятели! Запознайте се с мен и с моите каузи...

Мариана Чомпалова- Йорданова- кандидат за общински съветник

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

"Нека вашите избори отразяват вашите надежди, а не страховете ви.“
Н.МанделаЗдравейте приятели, реални и виртуални!
С повечето от вас, потребителите на сайта, форума и Фесбук страницата ни и доброволците в нашите инициативи се познаваме лично, с други ни обединяват различни каузи. Но така или иначе, ценя всеки един от вас, щом сте част от моите приятели и от приятелската листа на НФ "Моето дете", поради чисто личностните и човешки качества, независимо от политическите ни пристрастия, религиозни убеждения и граждански позиции.

Предполагам, повечето от вас знаят, че съм кандидат за общински съветник, затова считам за необходимо, да представя себе си и част от идеите си. Казвам се Мариана Чомпалова- Йорданова. Понастоящем работя в областта на екологичното образование. Родена съм преди 48 години в гр. Хасково. Омъжена съм и съм майка на две деца, син на 16 г. и дъщеря на 26 г. Баща ми беше офицер, предпоставка да бъда възпитана в отговорност и дисциплина и причина поради която, като дете имах възможността да живея в много градове и да уча в различни училища. Възпитана съм, да разчитам преди всичко на себе си и да постигам всичко с много труд, следвайки съвета на дядо ми, че най- важното в живота на всеки човек е да опази името си неопетнено...

Завършила съм Национална гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив със специалност- организация за театър, кино и телевизия и професионална квалификация- ас. режисьор, благодарение на което имах възможност няколко години да работя в театър и в телевизия и да се срещна с популярни и интересни личности. Работата в областта на културата и изкуство е неоценима, защото възпитава човешкия дух в творчество, свобода, възвишеност и усет към красивото. През това време завърших Педагогическия факултет на Пловдивския университет "П.Хилендарски" в Пловдив и специализирах социална педагогика, с което осъществих детската си мечта да работя с деца лишени от родителски грижи. Същевременно успях да премина и няколко допълнителни квалификации и професионални обучения в областта на детската психология, правата на децата и др. Първоначално вкусих от учителската професия, пътувайки до крайгранично село в училище със смесени паралелки от ромски деца, където за първи път разбрах, че има и една друга България в която светът на хората се простира до първия хълм, където живеят при пълна мизерия и осигуряват част от прехраната си чрез даровете на природата и гората. Въпреки всички трудности, това беше най- специалният период от моята трудова кариера. По-късно, продължих работа, като социален педагог в Дом за медико- социални грижи за деца, място към което и до сега имам слабост и си спомням с умиление. Там се срещнах с не една човешки съдби, със страданието и болката на деца с тежки увреждания, но и със сълзите от радост на осиновителите и припознатите им рожби. Тези години ми дадоха ценен професионален опит, който споделих в поредица от статии. Осъзнах, че много родители нямат достъп до ресурсите с информация и не познават своите и тези на децата си права...

Така, преди девет години създадох Национален форум "Моето дете"- доброволческа организация, общност от родители и специалисти работещи с деца, идея в която повярваха хиляди хора от цяла България, станали част от нашите каузи. Тази инициатива се превърна в моя житейска мисия. През тези години успяхме да реализираме 8 мащабни благотворителни кампании в които се включиха стотици хора от цяла България и да подкрепим десетки такива в помощ на деца и семейства в беда. Организирахме над 40 доброволчески инициативи, 10 работни срещи касаещи правата на децата, семинар по проблемите на наркозависимостите, петиция за промени в детското здравеопазване и десетки празнични програми за деца лишени от родителски грижи. Участвахме в кръгли маси и тв дискусии, където отстоявахме своите позиции и повлияхме за промени в три закона. Дадохме стотици безплатни консултации и подготвихме поредица от актуални публикации за нашия сайт и форум. Всичко това реализирахме единствено и само с доброволчески труд и лични дарения, благодарение на доверието и инициативността на хиляди наши съмишленици, сътрудници, доброволци, дарители, приятели и хора с добри сърца, както от Хасково, така и от цяла България и от чужбина. За повече информация: www.moetodete.com/content/view/689/2/ и www.moetodete.com/content/view/583.

Споделям всичко това, защото е доказателство, че ако една идея се прегърне от много хора, тя става реалност. Питам се, след като заедно свършихме толкова много полезна работа без да имаме властта за това, какво ли бихме постигнали ако имахме властта да я свършим?! Успяхме да променим живота в добра посока на няколко наши съграждани- самотни родители и деца в неравностойно социално положение, но в един момент се отзовавахме пред затворената врата на властимащите, именно от които зависи разрешаването на проблемите на тези хора и оставахме не чути, унижени и с "вързани ръце". Недопустимо е да бъде отказано общинско жилище на социално слаба самотна майка живееща с детето си без елементарни битови условия... Непростимо е, децата на всичките ми приятели, да са напуснали града и държавата, без какъвто и да е шанс за работа и реализация в нашия град... Нелогично е да живеем в един от градовете с нисък жизнен стандарт, а да заплащаме най- високите в страната данъци и такси. Нелепо е над 10 години с моите съседи да се молим за детска площадка пред блока ни и да отгледаме децата си играейки в пепелта, а същевременно да се харчат нашите пари за всевъзможни паметници на глупостта и идоли из центъра на града... Списъкът с безумия е голям, но ще спра до тук. Аз съм човек, който цени всяко добро дело и оценявам всяка придобивка през последните години в полза на града ни, но в един момент ако властта се капсулира и изолира в своето величие далече от проблемите на избирателите си и ако страхът замени свободата на духа у хората, това е признак че е дошло време за промяна! А за да има възход и напредък е нужна промяна! Затова, преди близо 10 години повярвах в ПП ГЕРБ и приех отговорното предизвикателство да бъда част от екипа на листата й с кандидати за общински съветници в нашата община.

Винаги съм държала НФ "Моето дете" далече от политиката и тези, които ме познават знаят, че последното нещо към което се стремя е властта под каквато и да е форма. Но за да бъде чут нашият глас, на политическата сцена трябва да влязат нови лица. Време е, да бъдат чути проблемите на родителите и на децата им и най вече на хората в неравностойно социално положение, без връзки и положение в обществото. Не трябва да се помага на хората да оцелеят или да бъдат лекувани чрез организиране на благотворителни кампании, а чрез загрижеността на тези които ни представляват във властта.

През всичките тези години журналистиката беше част от живота ми, като тв репортер, автор- водещ на тв предаване за детето и семейството, сценарист на док. филми, нещатен сътрудник към вестници и информационни сайтове, създател на сайта "Моето дете", автор на стотици публикации в електронния печат и администратор на десет тематични Фейсбук страници и групи. Това винаги е бил един от начините моите идеи и виждания, като специалист, гражданин и данъкоплатец да достигнат до повече хора и благодарение на гласуваното им доверие не малко от тях да бъдат реализирани. Така неусетно натрупах 25 години ценен опит в областта на културата, социалната педагогика и журналистиката, но моя слабост си остава работата в полза на хората в неравностойно социално положение, защото вярвам че подадената ръка за помощ променя съдби!

За мен всички хора са равни и с всеки човек се отнасям с уважение, независимо от социалния му статус. Харесвам будните, смелите и креативни хора, защото те са двигателят на човешкия възход! Това, което най-много обичам да правя е да помагам на хората. Няма сила с която някой да е в състояние да ме подкупи. Не харесвам лицемерието и подмазвачеството, ненавиждам далаверите и непочтеността, имам свободолюбив дух и обичам да наричам нещата с истинските им имена, все неща които не се ценят и харесват в днешно време, но това съм аз.

Нямам намерение да си правя самостоятелни рекламни банери и плакати, с които да пълня стените и пощенските ви кутии и от които вероятно ви е втръснало, за да ви агитирам да гласувате за мен. Достатъчно е да излезете и да гласувате на местните избори за промяна! Важно е българите да гласуват, за да не решава съдбата им някой друг и да гласуват преди всичко за личности! Аз искам много малко- човечен кмет, съпричастен с проблемите на хората, град с инвестиции и работни места и отворена община работеща в полза на своите жители, от там нататък всичко ще си дойде на мястото!

Ако вярвате в моите личностни качества и каузи и считате, че заслужавам персонално да ме подкрепите, като кандидат за общински съветник, може да го направите, като упражните правото си на преференциален вот, за което предварително благодаря! Вие сте тези, които решавате как да пренаредите листите, на кого да се доверите и кой да ви представлява в местния парламент.


10.10.2015г.Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
  Моето Дете