Търсене:
 
      Начало 23 09 2023      
 
Оценка: / 9
СлабОтличен 

Да постоим къщичка на мама Руми и малката й дъщеричка!


Румяна Георгиева е 33- годишна самотна майка на 4–годишно момиченце, от гр. Хасково. Тя е пълен сирак, на 14 годишна възраст попада като чирак в семейство- животновъди, които впоследствие се превръщат в нейни спасители. Сега обаче те вече са възрастни хора, които могат да я подкрепят само морално. Чрез труда си при тях тя си закупува дворно място с малка барака за инструменти, без баня и тоалетна, без вода и без прозорци. Тази барака тя и детето й ползват за дом. Бащата на детето системно упражнява физически и психически тормоз върху тях, пропива наличните средства на семейството, разпродава домашно имущество. Руми събира смелост и решава, да се раздели с него и сама да поеме родителските грижи. Тя е изключително отговорна и грижовна майка, която отглежда детето си с много любов. Жената няма помощ от никъде, оказва се дълго време и без работа, но някак си двете успяват да се справят.

Липсата на нормални условия за живот водят до често боледуване на детето. Журналистически репортаж на ЕТв в началото на миналата година достигна до сърцата на много хора. Тогава НФ "Моето дете" и съмишленици организирахме кампания и с общите усилия на много наши съграждани и хора от цяла България успяхме да осигурим на бедната майка и дъщеричката й дрехи, обувки, завивки, домакински посуда, хладилник, дърва за огрев и малка сума пари с които оцеляват миналата зима. Жената е включена в програма за временна заетост и повече от година е на работа, където отговорно изпълнява задълженията си, а детето е записано на детска градина, двете се радват на много нови приятели и подкрепа. Нейният доход обаче няма как да осигури покрив над главите им. В общината има много молби за жилища от нуждаещи се и за сега няма шанс да й бъде осигурено такова.

Единствената надежда за това е набирането на средства за закупуване на материали и с доброволчески труд постояване на малка еко- къща. Идеята и безвъзмездно изготвеният проект за къщичката са на арх. Гергана Барабонкова. Затова стартираме кампания „Да постоим къщичка на мама Руми и малката Аслъ!”.
Задействана е процедурата и ако бъдат събрани необходимите за целта средства, догодина по това време къщичката може да бъде реалност. Ако не успеем, каквито и средства да бъдат събрани, ще бъдат предоставени за подобряване на битовите условия за живот на майката и детето.

Нуждаем се от Вашата помощ за да построим мини еко пасивна къща!
Много от вас вече знаят, че започнахме инициатива, чиято цел е да построим мини къщичка за самотна майка и нейната малка дъщеря от град Хасково. Жената се казва Румяна Георгиева и сама отглежда детето си при много тежки условия в покрайнините на града. Тя притежава малък парцел и в момента живее в схлупена барака, която е студена и лишена от нормални условия за живот. В постройката няма вода и няма баня. Детето много често боледува поради лошите условия. Зимата наближава и отново остава въпросът с какво можем да помогнем, за да променим живота на тази самотна майка и нейното дете.
Екъпът ни разработи напълно безвъзмездно проект за Мини еко пасивна къщичка и стартира кампания за събиране на средства, за построяването й.

Проектът:

Целта е да се изгради здравословен дом за самотна майка от град Хасково и нейната четиригодишна дъщеря. С него също така се цели да докаже, че малките еко пасивни домове могат да бъдат красиви и достъпни. Къщата е с площ от 42 квадратни метра и дървена конструкци. Ще се използват местни строителни материали, придобити от самия терен като глинена мазилка и камък. За интериора и екстериора на сградата ще се използват рециклирани материали. Доставката на вода ще бъде осигурена от подземен кладенец. Дъждовната вода ще се събира и използва за тоалетната и за поливане на градината.

Кампанията:
Започна кампания за набиране на средства, в която хора от цял свят ще могат да помогнат за осъществяването на проекта. Необходимата сума възлиза на 12 000 долара до ключ. С нея ще се вземат необходимите разрешителни и ще се закупят материалите за къщичката. Строителството ще се осъществи благодарение на доброволци, които имат желание да придобият умения в областта на екологичното строителство.

Как може да помогнете за осъществяването на проекта:

1. Като направите дарение по банков път:
BG41IORT80311001588800
Румяна Петрова Георгиева
Investbank
2. Като направите дарение чрез сайта: https://www.gofundme.com/tiny_home
3. Ако сте производител и желаете да направите дарение на строителни материали или дадена услуга, може да ни пишете на имейл Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
4. Ако желаете да участвате като доброволец в строителството на къщичката, ни пишете на имейл: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
Кампанията може да следите като харесате страницата ви във Фейсбук: Тук.

Благодарим на всички, които ще ни помогнат да осъществим този проект! Клип

Приятели, тъй като Община Хасково осигури общинско жилище за жената и детето й, приключваме кампанията. Набирането на средства за проекта върви прекалено бавно, а жената и детето повече не могат да живеят при нечовешките условия в бараката си. До сега в рамките на една година са събрани 395 долара, които по волята на дарителите ще бъдат пренасочени към друг подобен проект за бездомен човек по преценка на екипа на арх. Барабонкова!

НФМДКоментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете