Търсене:
 
      Начало 05 10 2023      
 
Оценка: / 5
СлабОтличен 
Социално слаба самотна майка от Хасково има нужда от нашата помощ!

31-годишната Румяна Георгиева и 2- годишната й дъщеричка живеят в малка постройка във вилна зона край Хасково при изключително тежки условия. Съдбата не е била благосклонна към нея, но чест й прави това, че е грижовна майка. Жената върви пеш в преспите с малкото си дете всеки ден по 2 часа, за да стигне до социалната трапезария, от където взема храна. Те оцеляват само със 135 лева на месец– от социални помощи и детски надбавки. Имат нужда от всичко: дрехи, обувки, одеалца, чаршафчета, домакински посуда, тенджера, памперси, пакетирани храни, детски храни и плодове за детето и всичко от първа необходимост за едно семейство.
Дрехите и обувките трябва да бъдат чисти и здрави, а хранителните продукти пакетирани и в срок на годнос. Ако на някого му се намира работещ хладилник, пералня или малко бойлерче, ще свършат особено полезна работа и поне малко ще създадат удобства на жената.

Желаещите да помогнат от Хасково ще могат да донесат нещата си от 03.02- понеделник до 07.02- петък от 10,00 до 18,00 ч. в магазина за прежди и парфюми до аптека "Петева- Табакова" срещу книжния пазар в центъра на града. Помещението над магазина е предоставено безвъзмездно за нуждите на кампанията от Светла Табакова! Желаещите да помогнат от други населени места да пишат на е-адрес: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите Всички събрани неща до 07.02 т.г. вкл. ще бъдат предоставени на жената на 08.02- събота в 13,00 ч.

Събитието се организира от Национален форум "Моето дете" с подкрепата на ФБ групите "За без пари", "Искам да подаря", "Сърцето на доброто" и "Хасковски деца".

"След като организирахме успешни кампании в полза на децата от ДМСГД- Хасково и Вангел и дъщеричката му Ели, можем да помогнем и на една майка с малко дете. Общото между Руми и Вангел е, че и двамата родители са съвестни и грижовни и с цената на всичко искат най-доброто за децата си. Затова, за пореден път нека хасковлии се обединим и да зарадваме една майчица и детето й.", призовават организаторите. А историята за Руми достигна до обществеността благодарение на репортаж на ЕТв, разказващ за нелеката съдба на майката и детето, който може да видите Тук.

Всичко за кампанията може да намерите в специално създаденото Фейсбук събитие Тук.
За информация, пишете на е-адрес: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

Ако желаете да помогнете на Руми с финансови средства, може да ги преведете по сметката по която получава детските добавки:

Банкова сметка:
Investbank
BG41IORT80311001588800
Румяна Петрова Георгиева
Коментари
Благодарим!
Написано от Мариана Тодорова на 2014-02-05 16:33:36
Скъпи приятели, съмишленици, дарители или просто казано ХОРА с добри сърца, БЛАГОДАРИМ за даренията, които донесохте и изпратихте в помощ на Руми! Само да 3 дни в нашия пункт за събиране на даренията в Хасково и по пощата вие осигурихте над 100 пакета с полезни неща от първа необходимост- дрехи и обувки за майката и детето, спално бельо, завивки, трайни и пакетирани хранителни продукти (консерви, леща, олио, детски храни, шоколади, картофи и др.), памперси, домакински електроуреди и др. Тези от вас, които вече са приготвили своите дарения и е въпрос на време да ги донесат или изпратят в рамките на кампанията ще ги приемем, но считаме че задачата ни е изпълнена към настоящия момент и обявяваме КРАЙ НА КАМПАНИЯТА! Тези, които желаят да помогнат от тук нататък, ще ги помолим да го направят в някакъв следващ етап, ако Руми и детето и имат нужда от още нещо или ако се сбъдне желанието й да й бъде осигурено общинско жилище от жилищния фонд за социално слаби лица! Освен всичко споменато, има дарители които се включват с помощи под формата на дърва и въглища, мебели и услуги. В събота- 08.02.т.г. между 12,00 и 13,00 ч. всички дарения ще бъдат транспортирани и лично предадени на Руми. Знаем, че тази кампания няма да разреши проблемите й, но се надяваме че тя и детето ще изкарат по-леко и по-спокойно зимата, а най- хубавото е че има подкрепата на много нови приятели. Хубав ден и Бог да ви благослови! 
 
Всичко за кампанията: https://www.facebook.com/events/258334967660091/ 
 
С признателност: НФ "Моето дете" 

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете