Търсене:
 
      Начало 06 06 2020      
 
Оценка: / 6
СлабОтличен 
Срещата с детето- най- великата среща

Нели Хаджийска- тв. водеща

Телевизионната водещата с най-чаровната усмивка, една от водещите на най-гледаното неделно предаване по БТВ, „Търси се”- Нели Хаджийска. Щастливо омъжена, горда майка на прекрасен син, който е причина усмивката и да грее още по силно, още по топло някак си. С какво я промени майчинството, за ценностите, за духовната криза, за онези неща, които пропускаме да видим, а са катализатори на творчество и вдъхновение – върху тези въпроси , помолих Нели да сподели своите виждания.

Нели, още по красива, още по лъчезарна си след появата на Тод. С какво те промени и какво ти дава твото?
-Много благодаря, знаеш ли наистина се усещам много различно. Появата на Тоди събуди всичките ми сетива, разбуни още по-силно енергията и хъсът ми за живот, дари ме с толкова много щастие и любов, накара ме да гледам на себе си и на света от една съвсем различна призма. От него се уча да съм щастлива просто така, от нищо. Да изучавам света непрекъснато, да съм любопитна и да се смея със глас силно, всеки ден...Той е моята смехотерапия! Когато го прегърна усещам, че всичко в моя живот е имало смисъл, защото ме е довело до тук, до тази най-велика среща – срещата с детето!

На какво искаш да го научиш, кои са ценностите, които според теб оформят добрия човек?
- Искам да го науча да се радва безумно на живота и да цени хората, които среща по пътя си. Искам да има характер и да умее да го отстоява. Искам да бъде галантен, джентълмен – да цени и уважава жената. Искам най-вече да бъде добър човек и да намери мисията си и онова, което ще изпълва животът му.

Как започва деня си Нели Хаджийска?
- С усмивка и чаша чай...всяка сутрин като се събудя усещам безпричинно щастие във вените си...Тоди се буди рано и започва да ни се радва, да ни гушка и да щурее. Приготвям му закуска и малко след това излизаме на разходка. Свикнах сега лятото още рано сутрин да правим дълги разходки и това ме зарежда невероятно много.

Правиш впечатление на човек с неизчерпаема енергия, какво те зарежда?
- Зареждат ме първо собствените ми мисли и мечти...винаги имам по нещо красиво в съзнанието си! Зарежда ме любовта на близките ми – а аз съм благословена с много любов. Зарежда ме работата ми, срещите с толкова много, различни и интересни хора, от които много се уча. Зареждат ме любими места, приятелски разговор, хубава книга, а най-силно ме зарежда усмивката на синът ми, нежността на съпругът ми и топлината на майка ми!

Като че ли, дълго чаканата и мечтана демокрация, излъга много наши очаквания. Хората вместо да се сплотят и да са по ведри и щастливи, се отчуждават все по-вече. Какво не достига според теб хората да стигат един до друг? Духовната криза се задълбочава…
- Вярвам, че всеки прави своят избор... отчуждението е изключително голям проблем в съвременното общество. Всички малко или много се превърнахме в придатъци на копютъра, живеем твърде много във виртуален свят, а в реалният сме все по незаинтересовани от „другият“. Човекът сякаш си стана някак самодостатъчен. Но това е само на пръв поглед, а всъщност вирее неописуем глад за любов и близост....Ценностите ни се сбъркаха, всичко стана леснозаменяемо - сменяме си жените, мъжете, приятелите, работата, местожителството, сменяме сами себе си... Думи като приятелство и любов все по-често звучат като химера. Но има един малък наш си свят, в който всичко това може и да не е така – това е, което правя аз – живея в моят си свят, където ценностите определям аз - у нас любовта и доверието тържествуват.

Като майка, като родител, как ще коментираш нарастващата агресия сред малките деца и какво според теб, като механизъм или способ би бил адекватен за нейното ранно овладяване?
-М исля, че всичко тръгва от много далече...Дори храната, с която храним децата си е определяща - месата наблъскани с хормони, които объркват изцяло организма на детето, веригите за бързо хранене, липсата на достатъчно време с детето, липсата на разговори и нежност...

В какво не спираш да вярваш?
- Не спирам да вярвам в себе си! Не спирам да вярвам в любовта и в доброто! Не спирам да вярвам, че всеки живее животът, който сам е градил с мислите и мечтите си.

Любовта за теб е…
- Всичко! И дори повече от всичко!

Ще си позволя и един въпрос свързан с професионалната ти реализация. Няма бързи и лесни рецепти за успех и щастие. На какво се дължи уюта и топлата атмосфера на предаването „ Търси се”..
- Най-вече на факта, че ние наистина харесваме гостите си и вярваме, че на дъното на всеки човек се крие един по-добър... и точно този по-добър искаме да извадим и да покажем на хората!

Семейство, любов, дете се отглежда със…
- Всичко ценно се отглежда с любов...Любовта е най-мощната енергия на света!

Желая ти безброй щастливи мигове в живота и на екрана!
- И аз благодаря за вниманието и Ви желая светлина и вяра!


Интервю на Нади КарагьозоваКоментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете