Търсене:
 
      Начало 07 10 2022      
 
Оценка: / 7
СлабОтличен 

Общежитието- втори дом за ученика?


Когато чуем думата "общежитие" едва ли си представяме цветуща картина. Вероятно това е така, заради царящата мизерия и хаос в повечето ученически и студентски общежития в България. Въпреки приемливите цени, много ученици предпочитат частни квартири, колкото и да не са по джоба на родителите им. Може ли общежитието да бъде уютен втори дом на подрастващите учащи в друго населено място, да предлага спокойствие и сигурност, грижа и удобства? Да, може и това лично го открих при първото ми посещение в Обединени Ученически общежития- Хасково.


Преди години това пространство беше пусто и неугледно, докато ръководство, възпитатели и ученици не решават да го превърнат с много труд и желание в красиво място за отдих. А когато наоколо е красиво се възпитава и отношение към красотата и естетиката и децата пазят, защото знаят че това е тяхно и че за да го има, зависи само от тях. Поддържаният двор не остана незабелязан, защото през последните години бе отличен с престижните награди за "Най- добро ландшафтно оформление" от МОСВ и за "Най-зелен двор" от РИОСВ- Хасково. Прекрасният зелен двор не е единствената придобивка в общежитията, защото не по-малко зелено и приветливо е и във фоайето, залите, стаите на децата.

Освен приятна обстановка, тук са създадени и куп занимания по интереси. При всеки празник възпитатели и възпитаници подготвят невероятни програми, показвайки танцови, певчески и артистични способности. Децата редовно участват в различни фестивали, конкурси и изложби и са носители на много грамоти и награди.

Освен уют, начин за полезно използване на свободното време и грижа, децата тук имат сигурност и защитеност, както и позитивно отношение и приятелско общуване със своите възпитатели. Остава да бъде последван добрият пример и да се знае, че за да се случи нещо добро преди всичко е нужно желание.

Мариана Йорданова, член на Настоятелството към ОУО- Хасково
Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете