Търсене:
 
      Начало 26 11 2022      
 
Оценка: / 1
СлабОтличен 


Нова кампания за Гошко Борисов

Преди 3 години, след драматична и тежка, но за сметка на това изключително удовлетворителна кампания, Гошко беше опериран в Бостън по специалната нова процедура СТЕП - операция с многократно по-висока успеваемост и по-щадяща от класическата трансплантация на тънки черва.
Операцията беше напълно успешна. Оттогава Гошко се храни като всички други деца, ходи на училище, играе навън. Разликата с живота му отпреди операцията, когато беше прикован към системите по 24 часа и не му се разрешаваше никаква храна през устата, е наистина удивителна!


На практика Гошко в момента е здраво дете, с тази разлика, че за да не изостава в развитието от връстниците си, се налага ежедневно да приема специализираните по състав и енергийност сокове Fresubin Protein Energy Drink (поне една бутилка от 200 мл. на ден) , мляко Fresubin Original (5 бутилки от 200 мл. дневно) и безлактозно мляко ALL 110.
Освен това трябва в продължение на години да приема витамини В6, В12, Алфа D3, Supravit, Cernevit, ACE+Zn+Se, Калмацин, както и лекарства, предпазващи храносмилателната система от инфекции (Имодиум, Ранитидин и други).


Всички тези храни, добавки и медикаменти поотделно са на поносими цени, но заедно и непрекъснато биха били проблем за повечето семейни бюджети. Представяме ви калкулация на месечния разход: 653.58 лв.
Оказва се, че нито една институция в България не се ангажира с финансиране на продължителното поддържащо лечение в такива случаи. Въпреки становищата на лекуващите лекари, че детето следва да приема тези лекарства и храни дългогодишно, и въпреки огромните средства, вложени от държавата за първоначалното лечение, нито НЗОК, нито републиканският бюджет, нито Фондът за лечение на деца имат механизми, чрез които да финансират поддържащата терапия.
Досега родителите на Гошко купуваха храните и лекарствата с неизразходваните и върнати от детската болница в Бостън по дарителската сметка средства, но те вече привършиха.
За да продължава да расте здрав, Георги отново има нужда от нашата помощ. Обявяваме кампания за набиране на 10 000 лв. – сумата, необходима за храни и медикаменти за следващите 15 месеца.

Дарителска банкова сметка:
Георги Стефанов Борисов

ПРОКРЕДИТ БАНК(БЪЛГАРИЯ) АД
SWIFT BIC: PRCBBGSF

BG61PRCB92301020099311 - лева
BG05PRCB92301420099316 - евро
BG94PRCB92301120099315 - USD

Телефон за връзка с майката на Георги: 0899 61 10 51
- Христина Борисова

Д. Хармузова, www.save-darina.org

2011г.

БР: Историята на Гошко тук !


Коментари
Втората кампания за Георги приключва усп
Написано от nfmd на 2011-04-07 09:24:46
Една тревога по-малко ще имат родителите на Гошко през следващите 15 месеца. С ваша помощ той ще продължи да получава редовно лекарствата и хранителните си добавки.Благодарим ви! Гошко лично ни заръча да ви предадем, че ви обича!  
Междувременно, докато течеше настоящата кампания, дойдоха неочаквани новини. 
Преди 2 седмици Гошко постъпи в клиниката по гастроентерология в София за обичайните контролни изследвания. Лекуващите лекари изпратиха резултатите за мнение на д-р Ким в Бостън. През трите години след операцията такава кореспонденция се води периодично. 
Отговорът, дошъл преди няколко дни, ни изненада: Д-р Ким препоръчва извършване на втора процедура СТЕП, тъй като тънкото черво на Георги отново се е разширило достатъчно за повторно удължаване. Целта на операцията е да се създаде още по-голяма резорбираща повърхност на червата и съответно – допълнително да се повиши качеството на живот. В момента се доуточняват финансовите условия на предстоящото лечение.  
Център „Фонд за лечение на деца” очаква експертно медицинско становище и оферта от Children’s Hospital Boston, за да представи документите за разглеждане и решение на Обществения съвет. Гошко е умно и отговорно дете. Вече е голям и е наясно с всичко, което се случва. Разпитва, слуша внимателно, коментира, изказва мнения.  
Знае, че много хора мислят за него и му помагат да расте здрав и щастлив, затова е съвсем спокоен и уверен, че и този път всичко ще бъде наред.  
Няма как при това положение и ние да не сме. Благодарим, приятели!  
Ще ви информираме редовно за нашия Патладжанчо, който отново ще бъде победител, знаем го! 
"Спаси, дари на..."
Гошко заминава за втори път за Бостън
Написано от nfmd на 2011-06-24 11:13:40
Гошко заминава за втори път за Бостън  
 
В началото на април ви разказахме, че лекуващите лекари на Гошко – доц. Желев, д-р Байчева от СБАЛДБ Клиника по гастроентерология - София и д-р Ким от Детска болница Бостън обсъждат и планират нова СТЕП процедура, тъй като тънкото черво на детето отново се е разширило достатъчно и допуска втора интервенция. Сега вече можем да съобщим, че всички формалности по заминаването – оферта и авансово плащане на необходимата сума, дата за прием, визи, престой - са изпълнени и на 26 юни Гошко пътува за САЩ, за да бъде приет на 27.06. в Children’s Hospital Boston за изследвания и подготовка за новата операция. Този път лечението се финансира изцяло от Център „Фонд за лечение на деца”, без забавяния или усложнения в процедурата. Гошко тръгва за Бостън сравнително спокоен, защото наистина много иска: „да спра да пия всички тези лекарства непрекъснато”. Ще стане, Гошко! Чакаме те да се върнеш още по-здрав и силен, мил наш Патладжанчо! 
"Спаси, дари на..." 
 

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
Facebook
  Моето Дете