Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Гладният ученик е лош ученик 12 07 2020      
 
Гладният ученик е лош ученик
Оценка: / 1
СлабОтличен 
Съдържание на статията
Гладният ученик е лош ученик
Страница 2

Гладният ученик е лош ученик


Никога не трябва да се изпраща малкият ученик с празен стомах на училище. Това нарушава общото му разположение.Започването на новата учебна година предизвика напрежение и възбуда у децата и техните родители. Редовното ранно ставане на малкия ученик и целодневното му включване в училищните часове, последвано от подготовката за следващия училищен ден, в много случаи надминава нивото на допустимите физически и психични сили, с които той разполага. в днешно време това особено важи за децата от подготвителния период за училищно обучение, както и за тези от първи клас. Нивото им на концентрация все още не е пригодено за училищните задачи. Родителите са тези, които трябва да им помогнат.
През първите месеци в училище една от най-важните задачи пред детето е то да се включи в колектива, да се научи на ред и да се запознае поотделно със съучениците. Наред с всичко това ученикът в първи клас се запознава с учебниците, с тетрадките и с всички учебни пособия. Децата трябва да спазват дисциплината в продължение на четири-пет учебни часа, а при това - да възприемат разнообразна информация. С нетърпение очакват от учителката да включи в прекия учебен процес играта.
Всичко това внася промяна във физическото състояние на малкия ученик. Родителите първи забелязват уморения вид на детето, бледото му лице, желанието бързо да заспи, понякога виждат сълзи по лицето му, а сутрин - как тръгва на училище напрегнат. Това е природата на детето от предучилищна и начална училищна възраст. Затова е необходимо родителите да отделят по-голямо внимание на физическото разположение и потребността от почивка на своите деца. Трябва да се внимава с храната (да се приема богата на витамини храна). Никога не трябва да се изпраща малкият ученик с празен стомах на училище.
Задължително е сутрин да се отдели малко време, за да сложи ученикът поне няколко залъка в уста. Защото чувството на глад нарушава в голяма степен концентрацията, както и общото разположение и води до по-ниски резултати в учебния процес. в това състояние вероятността детето да бъде стресирано е много по-голяма. Ето защо в тези кратки сутрешни минути давайте на ученика какао, мляко, парче сирене или масло. Нека вземе със себе си ябълка, морков или зеленчук, сушени плодове, бадеми. Сами виждате колко малко е необходимо, за да се подкрепи физическата активност на ученика чрез храната.
Родители, отделете внимание и на движенията на вашите деца! Оптималното количество движения и физическо натоварване е изключително важно за развитие на моториката и на костната система, на мускулите, на циркулацията (кръвна и ликворна) и на респираторна-та система, както и за развитието на метаболизма. всичко това ще подобри умствените процеси на учениците. всекидневно са нужни по два-три часа игри и спорт на открито.
Учениците, независимо от възрастта, се нуждаят от мултивитаминни и от мултиминерални препарати - екстракти, които са дар от природата.

Източник: www.lekar.bg
 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Орхан Исмаил: Изкуството прави света по-...
Орхан Исмаил: Изкуството прави света по-добър и сплотява хората! Интервю с Орхан Исмаил- ...
Още  ]
Коледа
Коледа- семеен празник Бъдни вечер. Рождество Христово- Коледа. Елхата. Дядо Коледа. Коледни р...
Още  ]
Първолаци дариха играчки на децата от ДМ...
Първолаци дариха играчки на децата от ДМСГД- Хасково Деца от първи "А" клас с к...
Още  ]
Ранната превенция децата да не станат же...
Ранната превенция децата да не станат жертви или извършители на противообществени прояви Надие Ка...
Още  ]
За първи път на училище
За първи път на училище Кой ще води и взема детето от училище Първият учебен ден е велик...
Още  ]
  Моето Дете