Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Интервю с Д-р Валерия Евтимова 14 06 2024      
 
Оценка: / 5
СлабОтличен 

Не забравяйте, че
децата са по-умни от родителите си!

Интервю с д-р Валерия Евтимова-алтернативен лекар

Д-р Валерия Евтимова Йончева- алтернативен лекар е от популярните енерготерапевти в страната. Дипломиран лекар е от 24 години, с призната специалност по детски болести. От 14 години се занимава с алтернативна медицина и лекува всички възрасти. Завършила е курсове по мануална терапия, акупресура и биомеханична стимулация по метода на руския професор Назаров. Лекува с мануална терапия, природолечение и психотерапия. Според нея страданията на всеки от нас започват от проблемите на съзнанието. Тя залага на холистичната медицина– лечение на физично, енергийно, астрално и ментално ниво. Написала е интересни книги като "Комплеметарна медицина", "Пътуване в човешки светове", "ДНК и енергиите", "Модерна юношеска психология", "Галактическа криза", "Приложение на радиестезията в медицината", "Нетрадиционна психотерапия", "Висша медицина", "Храни и невероятности" I и II том и др. Има и редица медийни изяви и статии. Нейната популярност отдавна е прехвърлила пределите на страната. Консултант в НФМД.

Д-р Евтимова, от кога се занимавате с алтернативна медицина, какви са преимуществата й, нещо повече за този вид лечения?
-С алтернативна медицина се занимавам от 1990 г, общо 17 години. Лекар съм от 1979 г. Сменила съм 5 района, градове, в които съм практикувала медицина за всички, но съм наблюдавала основно диспансерните деца. Понякога съм лекувала цели семейства, които са ме търсили при нужда. Когато развих феноменалните си качества, които имам в наследство от двата си рода по женска и мъжка линия се занимавам с енерготерапия, лечебни масажи, психотерапия, лечебно хранене и с над 50 метода, половината от които са психотехники. За мен болестите произхождат от нерешените проблеми на съзнанието.

Кои са най-честите заболявания при деца с които се срещате във Вашата практика и доколко алтернативната медицина помага?
-Що се касае до детските болести спектърът е голям - често боледуващи деца от инфекции на горните дихателни пътища, хронични тонзилити, синузити, спастични бронхити, астма, неврози, хронични гастрити, язвена болест, уринарни инфекции, нощно напикаване, детска церебрална пареза и много други. Енерготерапията се прилага или самостоятелно, или комбинирана с други медицински мерки. Резултатите са фантастични. Имала съм чудни резултати при новородено с поликистоза на бъбреците с лоша прогноза. Може да се повлияе върху абсолютно всички болести.

Как и до колко е добре да се използва билколечение при децата? Какво бихте посъветвали младите майки при едно от често срещаните състояния при децата-висока температура?
-Билките при децата трябва да се подават внимателно, аз препоръчвам храната като лекарство. За младите майки, които се грижат за децата с висока температура предлагам следното: Ако температурата е до 38 градуса не е добре да се дават антипиретици поне в началото за няколко часа.Температурата активира имунната защита. Ако е по-висока от това, трябва да се свали до 37,5 градуса, а не да се елиминира изцяло. Като минат 1-2 дни, вече може да се дават трайно антипиретици. При малките деца е задължителна педиатричната консултация от самото начало! При висока температура се правят влажни обвивания с чаршаф и малко след това се прави леко масажче и разтрива с разредена наполовина по-мека ракийка. Детето се изпотява и температурата спада или състоянието се подобрява.

Вашите основни съвети към младите родители?
-На младите родители - да не пушат пред децата си, защото им поразяват имунната система и те често боледуват. Повече живот на открито, повече любов и време за децата си, закалете децата си като започнете от лятото. Ако започнете да ги занимавате с детски енциклопедии, ще развиете много бързо и интелекта им. Разказването на детски приказки подготвя детето от рано, че съществува борбата между доброто и злото, учи ги на духовни уроци. Децата се гледат с много търпение и любов, обръщайте се към тях с нежност, а не с крясъци и викове. Едно палаво дете е важно не да го наказвате, а да разговаряте с него и то да разбере къде греши и как да си изразходва енергията. Често самото дете учи родителите си как да се държат с него. Не забравяйте, че децата са по-умни от родителите си! Това е естественият ход в развитието на човечеството.

Благодаря Ви за отделеното време!

За контакти с Д-р Евтимова: Медицински център „Квантова сила”, Пловдив ул. “Мали Богдан 66”,GSM: 0898/484 154, 0897/640 525, 0894/732 540,
Е-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите , http://alternative-medicine.dalir.net


Интервю за НФМД


Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Изкуството възпитава добродетели
Изкуството възпитава добродетели Интервю с г-жа Златка Тимонова- гл. художествен ръководител ...
Още  ]
Спокоен детски сън
(Не) Спокоен детски сън Причините за безсънните нощи на най-малките са много - колики, н...
Още  ]
Безплодие
Безплодие Повтарящи се спонтанни аборти - причини, факти, предположения От безп...
Още  ]
Чужди тела в дихателните пътища
Чужди тела в дихателните пътища Първа помощ за бебето/ детето Най-често попадането н...
Още  ]
На 2 февруари се празнува Петльовден, пр...
На 2 февруари се празнува Петльовден, празникът на мъжките рожби и Сретение Господне ...
Още  ]
  Моето Дете