Търсене:
 
      Начало 07 12 2022      
 


Моето дете
от 0 до 18г.

Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г.


Сайт- форум "Моето дете" цели да постави проблемите свързани с отглеждането, развитието и възпитанието на нашите деца и възпитаници. Своите въпроси, мнения и опит споделят родители, педагози, специалисти и подрастващи.

 "Възпитанието на детето
започва преди раждането му."
Aристотел


 
Някои възпитателни похвати са нож с две остриета
Трудности при възпитанието в ранното детство

Image

Някои похвати, които прилагаме в отношенията си с децата, почти винаги се обръщат против нас- чрез тях не само не успяваме да постигнем дългосрочните си цели, но често още на момента създаваме бъркотия вкъщи. Към влизащите в разрез с намеренията ни похвати се числят заплахите, подкупите, обещанията, сарказмът, проповедите за лъжата и кражбата, грубото възпитаване във вежливост.
Напиши коментар
 
Отслабване при децата
Image

За разлика от периодите на забавено израстване, свързано с относително по-голямо натрупване на подкожна мастна тъкан, през периодите на усилен растеж често настъпва по-малко или по-голямо намаляване на подкожната мастна тъкан, известно отслабване, въпреки че децата се хранят задоволително и показват добра физическа издръжливост. Отслабването през този период се дължи на действието на растежния хормон, който има анаболно действие по отношение на белтъчините, така че общата телесна маса нараства, и катаболно по отношение на мастите, което води до намаляване на подкожните запаси.С растежа на децата потребността от протеини става все по-голяма.
Напиши коментар
 
Фрустрационен комплекс
Image

Положителните и отрицателните въздействия на семейството върху детето могат да се отразят двупосочно върху неговото психично развитие: от една страна, то може да бъде самоуверено, самостоятелно, инициативно или пък плахо, страхливо, с чувство за вина и затворено.
Фрустрацията е един от съществените моменти, водещи до психични разстройства у детето.Понятието фрустрация (frustratio) има латински произход и означава измама, напразно очакване, неуспех; а в психоанализата е термин означаващ пречка за удовлетворяване на либидото.Понятието фрустрация обхваща всички неправилни начини на отношение в семейството, които пречат за задоволяване на основните нагони и афективни нужди на детето.
Напиши коментар
 

Детето и емоциите
Image

Светът на всяко едно дете е свят, изпълнен с емоции. Емоциите са форми на отражение на реалния свят, чрез които се проявява отношението на човека към живота, природата и обществото. Източници на емоциите са както външните предмети и явления, така и самата дейност на човека, неговото поведение. Емоциите се обуславят от характера на външните въздействия и от нуждите и потребностите на човека, от неговите стремежи и наклонности.
Напиши коментар
 
Музикални дейности в детската градина
Image

Музикалното изкуство е заемало и заема голямо място в духовния живот на българския народ, във формирането на идейно-нравствено и естетическо отношение към живота, към действителността. Обаянието и притегателната сила на песента се обуславят от удоволствието, радостта, които тя доставя на човека, от естетическата наслада, коятотой изпитва при непосредственото общуване с музикалното изкуство, от удовлетворяването на неговите естетически, познавателни и морални интереси и потребности.
Напиши коментар (1 Коментари)
 
Що е това цитонамазка?
Image

Благодарение на това изследване, въведено за първи път от Papanicolau, драстично се намали заболеваемостта от рака на маточната шийка. Цитонамазката позовлява да се улови заболяването в най-ранните му стадии, когато оперативното лечение води до 100% излекуване, а също така да се установят онези предракови състояния, при които е необходимо само да се обгори засегнатият участък върху шийката на матката.
Изследването не е болезнено!
Напиши коментар (1 Коментари)
 
<< Първа < Предишна 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Следваща > Последна >>

Резултати 553 - 558 от 623
Google
 
 
 
ВРЕМЕТО
Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
Facebook
Advertisement
Advertisement
Статистика
Потребители: 20752
Материали: 817
Връзки: 0
Кой е тук?
В момента 1 гост онлайн
  Моето Дете