Търсене:
 
      Начало 02 12 2021      
 


Моето дете
от 0 до 18г.

Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г.


Сайт- форум "Моето дете" цели да постави проблемите свързани с отглеждането, развитието и възпитанието на нашите деца и възпитаници. Своите въпроси, мнения и опит споделят родители, педагози, специалисти и подрастващи.

 "Възпитанието на детето
започва преди раждането му."
Aристотел


 
Таласемични синдроми
Image
Структура на нормалния хемоглобин
Хемоглобинът е хромопротеин, изграден от белтъчна съставка - глобин и хем-протопорфирин ІХ (съдържащ желязо). Молекулата на нормалните човешки хемоглобини е тетрамер, образуват от 4 полипептидни вериги - 2 a и 2 не-a. Всяка верига свързва един хем. У човека са известни 6 различни типа полипептидни вериги: алфа, бета, гама, делта, е-псилон и тета. Последните два се срещат само в ембриона. Глобиновата част се състои от 4 полипептидни вериги, 2 от които са с идентична последователност и подреждане на аминокиселините. Едната двойка алфа-вериги се състоят от 141, а другата, бета-вериги - от 146 аминокиселинни остатъци. При здравите хора наред с главната фракция HbA има още две второстепенни фракции: HbA2, състоящ се от 2 алфа- и 2 бета-вериги, и HbF, образуват от 2 алфа- и 2 гама-вериги.

Напиши коментар (1 Коментари)
 
Бронхиалната астма
Image
Бронхиалната астма е широко разпространено заболяване. Около 2-3% от населението в повечето страни на Европа боледува от бронхиална астма.
Болестта протича с пристъпен задух. Пристъпите се дължат на бронхиален спазъм, увеличен секрет и оток на бронхиалната лигавица. В началото се появява предасматично състояние, без типични пристъпи на задух. В следващия стадий настъпват характерните астматичи пристъпи, но те са редки и в междупристъпния период болните се чувстват добре. По-късно постепенно честотата и тежестта на пристъпите се увеличават и се увреждат други органи и системи.

Напиши коментар (1 Коментари)
 
Вирусни менингити
Image

Менингитът е възпаление на мозъчните обвивки. Той се причинява от вируси, бактерии, спирохети, гъбички, паразити, пряко дразнене на мозъчните обвивки от токсични вещества.
Вирусните менингити протичат като остро фебрилно /с повишена температура/ заболяване с менингеален синдром, с бистър ликвор /гръбначно-мозъчна течност/ и доброкачествен ход.

Продължението ТУК...

Напиши коментар
 

Вегетарианството и децата

Image
морковиВегетарианството и растежа на децата.
Доказано е, че децата, хранещи се с вегетарианска храна, се развиват нормално. Техният растеж протича нормално и се достига до нормален ръст. Трябва да се знае, че в днешно време, когато магазините предлагат огромно количество храни, не съществува проблемът за недохранване, а точно обратно – за прехранване.Напиши коментар
 
Трябва ли да наказваме децата
Как да реагираме на детския протест?
Image

Когато говорим за наказанията, неизбежно правим връзка с една друга дума – дисциплина. В повечето случаи у нас, възрастните, тя поражда не особено приятни асоциации: родители, вдигнали назидателно пръст или ръка, учители, налагащи абсолютна тишина и наказващи за най-малкото провинение, или пък характерния за много поколения подход: “Дете се целува само докато спи!” А думата дисциплина има латински корен и означава “уча”. Оттук идва и въпросът: На какво искаме да научим децата си?
Напиши коментар
 
Коликите
Image

Думата колики идва от гръцката дума kolikos, която означава болки в колона (част от дебелото черво). Никой не знае, какво точно представляват коликите. Сигурни са две неща: Първо, бебето изпитва болки в червата. И второ, бебето е изключително раздразнително. Някои лекари се шегуват, че колики е шестбуквена дума, използвана от лекарите, за да не кажат “не знам”. Дали вашето бебе има колики? Как можете да познаете коликите?
Напиши коментар (1 Коментари)
 
<< Първа < Предишна 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Следваща > Последна >>

Резултати 553 - 558 от 599
Google
 
Advertisement
 
ВРЕМЕТО
Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
Facebook
ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ
Advertisement
БАНЕР РАЗМЯНА
Наши партньори
Advertisement
Статистика
Потребители: 20752
Материали: 792
Връзки: 0
Кой е тук?
  Моето Дете