Търсене:
 
      Начало 02 12 2021      
 


Моето дете
от 0 до 18г.

Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г.


Сайт- форум "Моето дете" цели да постави проблемите свързани с отглеждането, развитието и възпитанието на нашите деца и възпитаници. Своите въпроси, мнения и опит споделят родители, педагози, специалисти и подрастващи.

 "Възпитанието на детето
започва преди раждането му."
Aристотел


 
Юношеството - толкова трудна възраст
Image

Трудно е да си родител на юноша, изпаднал в криза. Още повече, че пътят към света на възрастните все повече се изпълва с насилие… Защо е толкова твърдоглав? Как да му помогнем да открие ориентирите си? Юношеството е тежък период за не само за децата, но и за родителите им, които трябва да “дирижират” постоянни конфликти. И тази ужасна криза на възрастта става все по-трудно и по-трудно управляема.
Напиши коментар
 
Невръстният убиец Асен пребил до смърт и двегодишно момиченце
Image
Божидар Събев
Хасково

Деветгодишният убиец от Хасково Асен Андреев, който зверски уби с камък Мурад Мустафов (8) е прибил и друго дете, съобщи вчера следовател от Хасково. Оказа се, че Асен е разбил с тротоарна плочка главичката на Кичка Колева от Хасково на 20 юли 2004-та година. Жертвата му тогава е била едва двегодишна, а самият Асен е нямал навършени 7 години.Напиши коментар (5 Коментари)
 
Мария Монтесори
Image

Мария МонтесориМария Монтесори (1870-1952) е известно име в областта на педагогиката.Тя възпитава с помощта на своеобразни задачи и умело приемане на принципа за саморазвитие, т.е детето се занимава само. Тази практика влияе успешно на всички децата, дори тези с които се е занимавала при постъпване в училище са умствено по-развити от останалите нормални деца.
Възпитание по методите на Монтесори:
Монтесори-педагогиката представлява един нов подход в разбирането за възпитанието и обучението на детето. За разлика от "класическите" педагогически системи, тази на италианската лекарка Мария Монтесори се съобразява с особеностите във възрастовото развитие на детето, неговите потребности във всеки един отделен етап и с това по какъв най-адекватен начин децата да бъдат обучавани така, че да учат с минимално усилие и с много радост.Напиши коментар (1 Коментари)
 
Децата и разрушителната сила на наказанието
Мама каза "Не"
Упорството и децата
Умеем ли да наказваме?
Image


Преди да ударите следващия шамар или да се разкрещите, се запитайте: Бихте ли приела подобно отношение към вас самата?.
Детето ви не слуша, дори и не иска да ви чуе, неговият рев е непоносим и обкръжаващите хвърлят осъдителни погледи и язвителни реплики... Чувствате безсилието си и се дразните все повече с всяка измината минута... Какво следва? Отговорът обикновено е лесен: детето трябва да се накаже.

Напиши коментар (1 Коментари)
 
Детските кошмари
Децата и тъмното
Как да победим страха от тъмното у детето

Image

Ако през деня децата се сблъскват с редица проблеми, то нощта също е част от денонощието, когато дребосъците могат да изпитат неприятни чувства и емоции. По принцип когато сме обезпокоени, изпитваме страх или преживяваме стресова ситуация, най-често споделяйки неприятностите с близък човек проблемите като че ли ни олекват. Но за малките деца, които още не са развили способността да се изразяват кошмарите може да са нещо ужасяващо.
Напиши коментар (1 Коментари)
 

От биберона до лъжичката

Image
Как лъжичката измества биберона?
Нищо не може да се сравни с щастието на майката да наблюдава как нейното бебе расте.
Особено през първата година - наддава на ръст и тегло с темпове, които никога няма да се повторят, започва да се усмихва, научава се да сяда, а не след дълго изненадващо се изправя, изрича първите срички, идва първото зъбче. Но за да се случи всичко това, бебето има нужда от нови хранителни вещества, които липсват или са в недостатъчни количества в кърмата или изкуственото мляко.
Напиши коментар
 
<< Първа < Предишна 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Следваща > Последна >>

Резултати 547 - 552 от 599
Google
 
Advertisement
 
ВРЕМЕТО
Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
Facebook
ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ
Advertisement
БАНЕР РАЗМЯНА
Наши партньори
Advertisement
Статистика
Потребители: 20752
Материали: 792
Връзки: 0
Кой е тук?
  Моето Дете