Търсене:
 
      Начало 02 12 2021      
 


Моето дете
от 0 до 18г.

Сайт за настоящи и бъдещи родители, всичко за развитието и възпитанието на детето от 0 до 18г.


Сайт- форум "Моето дете" цели да постави проблемите свързани с отглеждането, развитието и възпитанието на нашите деца и възпитаници. Своите въпроси, мнения и опит споделят родители, педагози, специалисти и подрастващи.

 "Възпитанието на детето
започва преди раждането му."
Aристотел


 
Как да играем с детето през първата година от живота му
Image

Може да започнете още от самото му раждане.
Играчката служи за забавление и развлечение на детето и същевременно е средство за психическото му развитие. В първия месец от раждането, идеалната играчка за детето е ръката на майката. След това на детето могат да се предлагат различни ярки играчки, такива, които издават различни звуци, дрънкалки и т.н. Едномесечното бебе разглежда играчките, поради което те се поставят на висящи стойки, не по-ниско от 50-70 см. над гърдите на детето. За детето от два и половина до четири месеца, играчките вече трябва да се окачват по-ниско, така че то да може да се “натъква” на тях, правейки движения, както и целенасочено да ги достига и хваща с ръце.
Напиши коментар
 
Фамилна терапия – основни понятия и приложение
Image

Въведение
Фамилната терапия (ФТ) е психотерапевтичен метод, при който се работи с цялото семейство. Семейството може да се определи като група от хора, свързани помежду си с кръвна или брачна връзка или съжителстващи заедно. Този вид психотерапия е особено подходяща за преодоляване на брачни недоразумения и поведенчески проблеми у децата. Тя, също така, е и ефективен метод за работа при наличие на сериозни телесни или психични проблеми с хронично протичане, например: диабет, хипертония, астма, депресия, анорексия, зависимост към алкохол и психоактивни вещества и др.
Напиши коментар
 
8 факта за храненето на децата
Image

По отношение на храненето на децата си, родителите често подхождат неправилно. За да се разбере най-добре какво и по какъв начин яде детето, трябва да се знае физиологията на неговото развитие. Предлагаме ви няколко факти, които ще ви помогнат да разберете как растат децата и какво ядат в зависимостт от тяхното порастване.
1. След първата година растежът на детето значително се забява.
Напиши коментар
 
Как да говорим с децата за сексаРодителите са първите и най-важните учители на детето. От тях то получава първите си познания за обкръжаващия го свят - дали чрез книгите, дали чрез отговорите на множеството разнообразни въпроси, повечето от които сериозно затрудняват родителите. Един от най-коварните детски въпроси, провокиращи смут и разсейване у възрастния е : "Аз откъде съм се появил?" Ако вашият тригодишен син се интересува, защо ходи до тоалетната не така както ходят момичетата, можете да бъдете спокойни. Той се развива нормално за възрастта си и е любознателността му е в определените норми. От тази възраст децата обикновено започват да осъзнават разликите си на база половите признаци. Нека си послужим с един пример на обикновена ситуация - любопитното дете, чието внимание са опитвате да съсредоточите върху лиричния пейзаж, ви изненадва с въпроса: " А, какво правят онези кученца там и защо се качват едно върху друго?".

Напиши коментар
 

Децата и кухнята


Преди години беше традиция да се предават тайните на семейните рецепти съкровища от поколение на поколение и дъщерите да прекарват часове с майките и бабите си в кухните. Някъде между пристрастяването към видеоигрите, полуфабрикатите и микровълновите фурни и вечнозаетите родители и деца, домашните уроци по готвене изпаднаха от семейните занимания.Има много причини обаче да научите децата си да готвят.

Продължението ТУК...Напиши коментар
 
Главоболието при децата
Не подценявайте детското главоболие
Image
От главоболие не са пощадени нито възрастните, нито децата. И докато при възрастните главоболието се възприема като част от ежедневието - следствие от напрегната работа, неуредици в семейството, опънати нерви и пр., то при децата обикновено провокира изненада - откъде пък се взе сега у детето? Статистиката сочи, че главоболието при децата е доста разпространено явление, което заема второ място след болките в стомаха. Направеното през 1993 г. изследване от специалисти към Центъра по вегетативна патология на Московската медицинска академия с цел да се установи честотата на развитие на вегетативна дистония сред учениците, показва че 82% от децатаимат нужда от консултации с невролог.


Напиши коментар
 
<< Първа < Предишна 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Следваща > Последна >>

Резултати 541 - 546 от 599
Google
 
Advertisement
 
ВРЕМЕТО
Хасково
---
Хасково °C | София °C | Варна °C | Бургас °C
Facebook
ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ
Advertisement
БАНЕР РАЗМЯНА
Наши партньори
Advertisement
Статистика
Потребители: 20752
Материали: 792
Връзки: 0
Кой е тук?
  Моето Дете