Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Октомври - месец на оралната хигиена 27 02 2024      
 
Оценка: / 1
СлабОтличен 

Октомври - месец на оралната хигиена

В инициативата ще се включат доброволно 1000 зъболекари от цялата страна, които ще предоставят безплатни прегледи

От 1 до 31 октомври 2010 година ще се проведе станалият традиционен "Месец на оралната хигиена" в България. В инициативата ще се включат доброволно 1000 зъболекари от цялата страна, които ще предоставят безплатни прегледи на своите пациенти - както деца, така и възрастни. Тази година мотото на програмата е "0 (нула) проблеми в устната кухина. Инициативата е на Български зъболекарски съюз (БЗС) и "Колгейт Палмолив Адриа".
Безплатните профилактични прегледи, които ще направят лекарите по дентална медицина на децата до 18 години и възрастните, са нещо отделно, което не е включено в договорения медицински пакет, който се покрива от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), уточниха още от БЗС.
Денталният пакет включва за децата и младежите до 18 години обстоен преглед със снемане на зъбен статус и четири лечебни дейности, като до две от тях са пулпит или периодонтит на постоянен зъб. Здравноосигурените пациенти над 18 години имат право на преглед и две лечебни дейности. Сумата, която НЗОК отпусна за дентално здраве през 2010 г. е 91 млн. лв.
"Програмата "Месец на оралната хигиена" се провежда от Колгейт от няколко години в цял свят. Важна цел за нас е мотивация на пациентите да използват качествени продукти за устната кухина - флуорни зъбни пасти, зъбни четки и конци, разтвори за орална хигиена, а също така и редовно да посещават кабинета на лекаря по дентална медицина", заяви и д-р Красимир Илиев, представител на "Колгейт Палмолив Адриа".
Инициативата се предхожда от отбелязването на 12 септември - Световен ден на оралното здраве. Датата се чества по инициатива на Генералната асамблея на Световната дентална федерация (FDI) и с подкрепата на всички дентални организации. Този ден бе обявен за световен на денталния конгрес в Дубай през 2008 година.

Списък на зъболекарските кабинети, където ще се извършват безплатни профилактични прегледи през месец октомври 2010 г.: ТУК


Източник: Българския зъболекарски съюз
01.10.2010 г.


БР: Уважаеми потребители, в инициативата е включен и нашият консултант д-р Тодоров. Кабинет: гр. Хасково, І І- ра поликлиника, ул. "Рила"- 4а, каб.- 6. Понеделник: 11-13 ч., сряда и петък: 17-19 ч.

 

 


Коментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Да укрепим имунната си ситема и да я под...
Да укрепим имунната си ситема и да я подготвим да посрещне студената и влажна зима Хрема и хомео...
Още  ]
Вода за пиене за кърмачето
Вода за пиене за кърмачето Водата, заедно с кърмата или адаптираното мляко, е едно от пъ...
Още  ]
Защо привързано родителство?
Защо привързано родителство? Сигурно всички сте чували съвети от рода на „Не го ...
Още  ]
Ако детето заеква
Ако детето заеква Защо децата заекват? Заекването при децата се появява най-често във възраст...
Още  ]
Красива мама всеки ден
Красива мама всеки ден Как една жена да си избере прическа? Това зависи от формата на ли...
Още  ]
  Моето Дете