Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта Какви трябва да бъдат изискванията към детската градина, където ще постъпи болното дете? 07 12 2023      
 
Оценка: / 0
СлабОтличен 

 

Какви трябва да бъдат изискванията към детската градина, където ще постъпи болното дете?

За болните деца са изключително важни положителните емоции

Какви трябва да бъдат изискванията към детската градина, където ще постъпи болното дете? Преди постъпване в детската градина е желателно родителите да преценят здравословното състояние на болните деца. Сградата трябва да бъде типово построена. Да има светли и просторни занимални, отделна спалня, отделна зала за провеждане на игри, музикални и физкултурни занимания и подходящо място за провеждане на закалителни процедури.
Физкултурният салон трябва да е обзаведен с шведска стена, с гимнастически пейки, топки, въжета за скачане, пътеки за профилактика на плоскостъпието и с други подходящи уреди. Санитарните възли трябва да отговарят на общоприетите изисквания.
Желателно е изискванията на родителите да бъдат насочени и към квалификацията на учителите, към това, дали се извършват достатъчно рационално подвижните и физическите упражнения на детския организъм, има ли създадена система от закалителни процедури през цялата учебна година, организирана ли е добре съвместната работа с лекар специалист и с медицинската сестра на детската градина.
И още: ще могат ли родителите да получават конкретни препоръки за всяко дете с данни за здравословното му състояние, необходимата степен на физическо натоварване и закаляващите процедури под прякото ръководство и наблюдение на лекар специалист.
За болните деца от особено значение са положителните емоции, които преобладават по време на игрите и заниманията.
Без да се превръщат дихателните упражнения в самоцел, е необходимо към тях да се включат използването на обръч, въже за скачане и други подходящи уреди.
Добре е родителите да знаят, че във всекидневната храна на болното дете е необходимо включването на пчелно млечице. Препоръчва се да се взема заедно с лъжица мед, защото така действа по-добре. Пчелното млечице е особено богато на витамини, протеини, аминокиселини и е идеална допълнителна храна за болните деца. Това е изключителен природен концентрат, единственият природен източник на холинацетат. Съдържа минерали, витамини (от групите А,С,Ди Е), ензими, 18 вида аминокиселини и компоненти, пречещи на размножаването на бактерии и вируси при интоксикираните деца. Изследванията доказват, че по този начин се запазва костната система и ставите на болните деца, подобрява се дишането и се спомага за подобряване на тяхното психологично и физическо развитие.
Работата по закаляването и правилното физическо развитие на болните деца дава благоприятно отражение върху здравето им, но тя не би била така резултатна без помощта на родителите.
Наблюденията на лекар са задължителни по време на закалителните процедури. Най-добри резултати биха се постигнали преди всичко с обтриванията на детското тяло през всички сезони. Към обливане се преминава постепенно с вода чиято температура е 34 градуса. Тя може да се понижава през три дни с един градус. Трябва да се знае, че след 3-4 процедури, ако у някои все още се наблюдава т.нар. «гъша кожа», лекарят трябва да промени процедурата.
През летните месеци медицинската сестра трябва да организира с децата слънчеви бани.

Източник: www.lekar.bgКоментари

Само регистрирани потребители могат да пишат коментар.
Моля въведете вашето име и парола или се регистрирайте.

 
Google
 
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Няколко полезни правила за бременните же...
Няколко полезни правила за бременните жени Свързаното с бременността увеличаването н...
Още  ]
Съвети за родители!
Съвети за родители! Как да се справим с кризите в детската възраст? 10 грешки във възп...
Още  ]
26 юни - Международен ден за борба с упо...
26 юни - Международен ден за борба с употребата на наркотици и наркотрафика Може да с...
Още  ]
Лошите приятели на вашите деца
Лошите приятели на вашите деца Кога да се намесите и кога да отстъпите. Да решите какво д...
Още  ]
Агресивността и детето
Агресивността и детето Агресивността– вродена или придобита. Причини за поява на агресия у де...
Още  ]
  Моето Дете