Търсене:
 
      Начало Статии и интервюта За начинаещи родители 12 07 2020      
 
Оценка: / 0
СлабОтличен 
Съдържание на статията
За начинаещи родители
Страница 2
Страница 3
Страница 4
Страница 5
Страница 6
Страница 7
Страница 8
Страница 9
Страница 10

Родителите и важните неща

Родителите отделят голяма част от живота си в грижи за децата – показват им непознати неща, насочват ги към правилните решения и ги съветват в трудни моменти. По този начин ги подготвят за утрешния ден, в който сами ще поемат по пътя си. Няма точно определени правила, по които може да се водим, но има някои важни неща в опазването на децата, които всеки родител трябва да следва.
– Когато достигнат възраст, в която можете спокойно да ги оставите сами да си играят на площадката е необходимо да знаете във всеки един момент, къде се намират и с кои деца дружат. За целта поне веднъж отидете при него и си поиграйте с тайфата на футбол, народна топка, дама и т.н.
– Когато се приберат от игра им отделете малко време, в което ги разпитайте какво са правили и кого са срещнали. Нека това да стане част от ежедневието ви. За да бъдат насърчени децата, разкажете им как е преминал вашият ден.
– Забранете им ясно и категорично да разговарят с непознати и да се качват в чужди коли. Не ги лъжете за причината, а ясно им кажете какви са опасенията ви. Децата трябва да знаят, че има хора, които могат да им навредят.
– Научете детето си да казва “Не”, особено когато става дума за докосвания, неочаквани предложения и покани, а не да се притеснява да откаже.
– Ако забележите, че някой проявява голям интерес към детето ви – отидете при него и открито му заявете несъгласието си и споделете опасенията си. Според специалистите, педофилите са страхливи по природа и при най-малката пречка ще се отдръпнат.
– Наблюдавайте децата си, ако съществува проблем, те веднага биха дали знак. Например: неспокойствие, рязка промяна в настроението без видима причина, серия от кошмари, безпричинен плач, напикаване, чести болки в корема, кървене.
– Наложете контрол за ползването на Интернет. Първо запознайте децата с опасностите от неподходящи сайтове и виртуални връзки в електронната среда и след това определете колко време може да прекарват в Интернет. Следете страниците, които посещават, и разберете интернет адресите им.
– Ако попаднете на сайт с детска порнография, незабавно сигнализирайте на органите на реда.

 
Google
 
 
Facebook
Advertisement
ТЕМИ ОТ СТАТИИТЕ
Статии
Световна седмица на кърменето- 2013 "Под...
Световна седмица на кърменето- 2013 "Подкрепа за кърмене: Близо до майките" Тема...
Още  ]
Нашите кампании и след това
Нашите кампании и след това... Днешният ден отбелязваме Световния ден на Добротата, поклон ...
Още  ]
Международен младежки фестивал "Музите"
Международен младежки фестивал "Музите" Сдружение „Музите” и Община С...
Още  ]
Деца отбелязаха Деня на Земята със знани...
Деца отбелязаха Деня на Земята със знания и екоспектакъл Децата от подготвителните групи...
Още  ]
ЧНГ
Честита Нова 2008- ма Година! Скъпи приятели и потребители, НФ "Моето дете" ви пожел...
Още  ]
  Моето Дете